Breaking News
Home / Δημοσκοπήσεις / Ανασκόπηση εβδομάδας 5: Μπουτάρης αστρολογία, ιππότες και δημοσκοπήσεις

Ανασκόπηση εβδομάδας 5: Μπουτάρης αστρολογία, ιππότες και δημοσκοπήσεις

H μάχη της Κυριακής δεν αναφέρεται μόνο στην Κυριακή των εκλογών.   Γιατί σε επίπεδο επιπτώσεων στα ΜΜΕ φαίνεται ξεκάθαρα ότι τις Κυριακές γίνεται πόλεμος.    Εσείς μπορεί να νομίζετε ότι εκεί που πεταχτήκατε με τις πυτζάμες να πάρετε δυο εφημερίδες για να αράξετε στο σπίτι χθες απλά χαλαρώνατε.   Αλλά ενώ αράζετε, πολλοί ενημερώνεστε για όσα χάσατε όλη την εβδομάδα.    Και όταν κάθεται η σκόνη, φαίνεται διαφορετική εικόνα.     Ενώ όλη την εβδομάδα γίνονται αψιμαχίες και ο Μπουτάρης δείχνει κυρίαρχος, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο ο Γκιουλέκας κάνει εντυπωσιακή αντεπίθεση.

 

Click to zoom in

 

 

Διαβάστε πατώντας εδώ μεροληπτική και στρατευμένη Κυριακάτικη δημοσιογραφία στο "ΒΗΜΑ"

Αυτό το blog έχει περίπου εννιακόσιους μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα με κάτι εξάρσεις που αγγίζουν τις τρεις χιλιάδες όταν κάποιο θέμα “τσιμπάει” περισσότερο.  Είναι ενδιαφέρον να κοιτάξουμε όμως με τι λέξεις μας βρήκαν όσοι μας βρήκαν από την αναζήτηση στο Google:  μπουταρης αστρολογια, πολιτικη λασπη, Διοικητής των Ναίτών Ιπποτών Στεργίου, μηταφιδης υποψηφιοι, ΜΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ,  προβλεψεις εκλογικων αποτελεσματων 2010, ρυθμιστής ο μάκης στεργίου, είναι μερικά από τα λήμματα που οδήγησαν χρήστες του διαδικτύου εδώ.   Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι μια σωστή ιστοσελίδα δεν προσπαθεί να προσελκύσει ανθρώπους που ψάχνουν κάτι διαφορετικό.   Αυτό που γίνεται προφανές είναι ότι υπάρχει έλλειψη πληροφόρησης.    Δεν θα έπρεπε να καταλήγουν εδώ τόσοι άνθρωποι, απλά δεν υπάρχουν αρκετές άλλες πηγές για τις πληροφορίες που ψάχνουν σχετικά με τις δημοτικές εκλογές.

 

Όπως επισήμανε αναγνώστης, η ιστοσελίδα http://www.makis-stergiou.gr/ βελτιώθηκε πάρα πολύ.   Γιατί λοιπόν μας έρχονται ακόμα εδώ τόσοι που τον ψάχνουν; 1. Δεν ξέρουν να στήνουν την σελίδα για αποτελέσματα στο Google.   2. Δεν έχει επισκεψιμότητα. 3. Δεν έχει τις πληροφορίες που ψάχνει ο κόσμος.   Και καλά αυτό, είναι σχετικά απλό.   Γιατί όμως συστηματικά και καθημερινά μας έρχονται άνθρωποι που ψάχνουν για “μπουταρης αστρολογια“;   Εδώ είναι μυστήριο γιατί σχεδόν όλα τα ειδησεογραφικά site έχουν ωροσκόπια.   Έτσι τα λήμματα “μπουτάρης” και “αστρολογία” βρίσκονται στην πρώτη σελίδα εξαιρετικά δημοφιλών σελίδων όπως πχ του www.in.gr όποτε φιλοξενούν είδηση για τον Μπουτάρη, ενώ η “Απόφαση” βγαίνει δεύτερη σελίδα στο Google.

Δεν συνεχίζω τέτοια ανάλυση εδώ (αν και ενδιαφέρουσα είναι θέμα για άλλα blog).   Κρατήστε μόνο ότι οι ψηφοφόροι θέλουν να ξέρουν τα πάντα για τους υποψήφιους.    Οπότε η χρήση Facebook με τον τρόπο που κάνει ο φίλος μας στο Facebook και υποψήφιος στις εκλογές Χρήστος Φαφούτης βοηθάει πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις.   Θέλουν να ξέρουν το ζώδιο, την απόδοσή σου στο Farmville και τα τραγούδια που αγαπάς.   Lifestyle πολιτική.

Να λοιπόν η αντίφαση:  από την μία η επιτυχία στα ΜΜΕ, από την άλλη το αποτέλεσμα.   Αν συνδέονται, πως συνδέονται;

Βλέπουμε λοιπόν ξαφνικά χθες το πρώην “ντέρμπι” να φαίνεται τελειωμένη υπόθεση υπέρ του Κώστα Γκιουλέκα.     Πρώτη (φυσική) αντίδραση είναι η αμφισβήτηση.   Για παράδειγμα στην Αθήνα δημοσκόπηση του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Free Sunday» βγάζει Κικίλιας  21,7%, ο κ.Σγουρός 18,3% και Δημαράς 16,4% ενώ η Kαπα Research για το «Το Βήμα» της Κυριακής έδειξε εντελώς διαφορετικά πράγματα!  Γιάννης Σγουρός 20,1% Δημαράς 17,9% και  Κικίλιας 12,1%!   Υπάρχουν βέβαια τεράστια μεθοδολογικά ζητήματα στις πολιτικές δημοσκοπήσεις αλλά τέτοιες διαφορές στον ίδιο πληθυσμό για το ίδιο διάστημα δημιουργούν σύγχιση και αμφισβήτηση.   Τα χθεσινά άρθρα πιο σχετικά με τους υποψήφιους στην Θεσσαλονίκη που είχαν την μεγαλύτερη απήχηση:

Click to zoom in

 

 

 

Δείτε επίσης:

Συγκλονιστικό παγωτό κακάο – στη λούμπα του SEO

Είναι μερικές φορές που τεντώνουμε το σχοινί.  Προκειμένου να “πιάσουμε” καλή θέση στο Google, βάζουμε …

Μην μισείτε τους πελάτες σας!

Όσοι πουλάνε υπηρεσίες συχνά γκρινιάζουν ότι έκαναν πολύ προεργασία για μια δουλειά που τελικά δεν πήραν. Με θετική αντιμετώπιση σώζονται πολλές περιπτώσεις όμως. Ειδικά στο διαδίκτυο ή όπου μπορείς να μετρηθείς.

H απάτη της προβολής στο Facebook

Είναι σαν ναρκωτικό.  “Α, χωρίς το Facebook δεν το βλέπει κανείς!”  Στο κυνήγι των κλικ, …

%d bloggers like this: