Breaking News
Home / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / Απαράδεκτη φωτογραφία καμπάνιας Young Lions

Απαράδεκτη φωτογραφία καμπάνιας Young Lions

Κακόγουστο και κακοφτιαγμένο –  με τζελ στα μαλλιά…τι νομίζουν ότι είναι, Benetton?

Young Lions

Σημείωση: Ομολογώ ότι αυτή την εικόνα την ανέβασα στα γρήγορα μετά από αίτημα συναδέλφου που μου την έστειλε γράφοντας “βάλ’το παρακαλώ στο Blog σου – είναι απαράδεκτο!” με πολύ στόμφο.   Δεν το πολυσκέφτηκα αλλά τώρα που βλέπω τα σχόλια (παρακάτω) χαίρομαι που έγινε, έστω και έτσι!

Δείτε επίσης:

Η μαφία της βιομηχανίας συμβουλών και πως καταστρέφει τους γονείς

Αν διαβάσω ένα βιβλίο για γονείς θα ξέρω περισσότερα από πριν, σωστά; Λάθος! Κι αν …

Selenium: το σελήνιο (Se) για κατάπτωση, αδυναμία μνήμης και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (Attention Deficit Disorder)

Selenium Αντίθετα με άλλα ομοιοπαθητικά σκευάσματα τα οποία έχουν ομοιότητα (κατ’όνομα) με κάποιο βότανο, το …

8 comments

 1. Katerina Kouroukli

  Θα διαφωνήσω μαζί σας για το “απαράδεκτη”…απαράδεκτη για ποιον η για ποιους?
  Στο κάτω κάτω η καμπάνια αυτή απευθύνεται σε “νέους” δημιουργικούς, από 18 έως 28 χρονών…
  Μήπως δεν ανήκετε σε αυτές τις ηλικίες , άρα δεν μπορείτε να την “εκτιμήσετε” σωστά???

  • Ναι, ίσως η λέξη “προκλητική” να είναι πιο κατάλληλη για να την περιγράψει. Είναι επίσης κατά την γνώμη μου ακατάλληλη αν απευθύνεται σε τέτοιες ηλικίες σαν εικαστικό, δηλαδή μη αποτελεσματική. Είναι σαν να πήραν μια φωτογραφία από διαφήμιση που απευθύνεται σε μητέρες και να την πείραξαν στο Photoshop λίγο.

   Επίσης με προβληματίζει ο τίτλος “Young Lions” όχι για το ξενόγλωσσο (δυστυχώς το έχουμε συνηθίσει) αλλά και για το γεγονός ότι τα πραγματικά λιονταράκια δεν τα βλέπεις ποτέ έτσι γεμάτα αίματα. Τρώνε αρκετά προσεκτικά στην πραγματικότητα. Η προσέγγιση φωτογραφικά θα έλεγα ότι είναι “πορνογραφική” σε προσέγγιση. Ας σταματήσω εδώ την ανάλυση καλύτερα!

   Και πότε έγινε ξαφνικά κριτήριο για να εκτιμήσουμε μια καμπάνια να ανήκουμε στην ηλικιακή ομάδα που απευθύνεται; 😉

 2. Φαντάζομαι και -κυρίως- εύχομαι να μην έχετε διαφημιστική εμπειρία Κε Χαλκίδη. Με όλον το σεβασμό.
  Η “πρόκληση” πάντως στη διαφήμιση είναι απόλυτα καλοδεχούμενη έννοια. Δυστυχώς, ενδίδοντας στην πίεση των πελατών, τις περισσότερες φορές, η δημιουργικότητα καταπνίγεται με αποτέλεσμα τη δημιουργία διαφημίσεων που στην καλύτερη των περιπτώσεων γίνονται catchphrases (συγχωρέστε μου το αγγλικό…) στα χείλη όλων.
  Και στο θέμα σχετικά με την ηλικία θα σας παρέπεμπα στο παράδειγμα της Levi’s. Οι νέοι και ΔΕΝ θέλουν αυτό που αρέσει στο μπαμπά τους, αλλά κυρίως λατρεύουν κάτι όταν ο μπαμπάς τους το σιχαίνεται…
  Όσο για το πορνογραφικό του πράγματος, θα το υποστήριζα αν δεν υπήρχε ιδέα -η οποία είναι ξεκάθαρη- από πίσω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οφείλετε να παραδεχτείτε, ότι και ιδέα υπάρχει (άσχετα αν σας αρέσει ή όχι) και η εκτέλεσή της (άσχετα αν σας ενοχλεί ή όχι) είναι απόλυτα εναρμονισμένη με αυτή.
  Εγώ πάντως περιμένω και άλλες δουλειές που θα “προκαλέσουν” και δεν θα γίνουν δεύτερος πάτος στα παπούτσια της θείας της Τούλας…

  • Είναι τόσο ευγενική η τοποθέτησή σας που θα προσπαθήσω να απαντήσω αντίστοιχα.

   Δεν με ενοχλεί η πρόκληση, ίσα ίσα που και αυτό το post στην ίδια αρχή βασίζεται! Απλά η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είναι κατά την γνώμη μου πειστική, δηλαδή δεν είναι ουσιαστικά προκλητική. Για πολλούς θα θεωρηθεί επιτυχία και μόνο το γεγονός ότι ασχολούμαστε. Με την ίδια λογική είναι επιτυχία ότι τόσοι άνθρωποι κατέληξαν σε αυτό το σχόλιό μου από αναζητήσεις Google όμως….

   Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω σε πιο ηλικιακό κοινό απευθύνεται. Η φωτογράφηση παραπέμπει περισσότερο σε παιδικά ρούχα με στόχο μητέρες 25-35 θα έλεγα. Η πρόκληση είναι ένας άξονας στον οποίο δεν υπάρχει λόγος να είμαστε πιο επιεικείς από ότι και σε άλλους άξονες κριτικής κατά την γνώμη μου. Είναι απλά ένα εργαλείο.

   Με φιλικούς χαιρετισμούς στην Νέα Φιλαδέλφεια!

Leave a Reply

%d bloggers like this: