Warning: Use of undefined constant _COOKIE - assumed '_COOKIE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wwimxqws/public_html/greekinter.net_new/wp-content/themes/sahifa/framework/functions/theme-functions.php on line 1684
Δεν μου αρέσει το website μου!
Breaking News
Home / TECH / Δεν μου αρέσει το website μου!

Δεν μου αρέσει το website μου!

Οι μόνοι άνθρωποι που δηλώνουν το αντίθετο είναι όσοι μόλις τελείωσαν την καινούργια τους ιστοσελίδα.  Τότε λένε “θέλει λίγη δουλειά και θα είναι τέλεια”.  Μετά από λίγους μήνες λένε “κάπου κολλήσαμε στα τεχνικά θέματα” ή “δεν προλαβαίνω να την φτιάξω”.  Και μετά από ένα δυο χρόνια jeffar-khaldi-frozen_bήταν καλή όταν αρχίσαμε για την εποχή της αλλά τώρα είναι χάλια!”  Ενίοτε τους φταίει και όποιος την σχεδίασε είτε επειδή “δεν κάνει ότι του ζητάω” ή επειδή πήγε στρατό ή να γίνει Βουδιστής σέρφερ μοναχός.

Δεν είστε μόνοι.   Ακόμα και όσοι λένε “ε, εντάξει είναι, την κάνει την δουλειά του” διστάζουν.  Κάποιο άλλο έχουν δει που τους αρέσει καλύτερα.  Θα ήθελαν να κάνει κι άλλα κόλπα.  Το user interface να δουλεύει αλλιώς.  Ή – το χειρότερο – “δεν ξέρω ακριβώς γιατί δεν μου αρέσει”.

Μην απελπίζεστε.  Ας τα πάρουμε ένα – ένα.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες, είτε είναι προσωπικές ή εταιρικές, δεν δουλεύουν επειδή δεν είναι χρήσιμες.  Δεν συνδέονται με την καθημερινότητά σας.  Δεν συνδέονται με άλλα μηχανογραφικά σας συστήματα.  Είναι ξεχωριστά νησιά.  Μια πρόσθετη δουλειά στο γραφείο που δεν θέλει κανείς.  Κάθε τόσο κάποιος το θυμάται σε meeting και νιώθετε όλοι άσχημα.  Σαν επίσκεψη στον οδοντογιατρό ένα πράγμα, κάποια στιγμή, κάποιος πρέπει επιτέλους να τον βγάλει τον φρονιμίτη.  Απλά όχι τώρα…

man-ray-the-veil_bΣε μηχανογραφικό επίπεδο είναι πρακτικό το πρόβλημα.  Γιατί πραγματικά σχεδόν πάντα η ιστοσελίδα είναι ξεχωριστό “νησί”.   Ένα δυο άτομα στην εταιρεία “έχουν κωδικούς” και μπαίνουν σε ένα περίεργο περιβάλλον που πρέπει να μάθουν, για να ανεβάσουν κάτι.  Δεν υπάρχει ροή εργασίας, οι εγκρίσεις είναι ασαφείς ή υπερβολικά πολύπλοκες.     Αν θέλετε να σας το κάνω πολύ απλό να το πω ως εξής:  θέλετε νέο website;  Ρωτήστε όποιον σας υποστηρίζει το εμπορικό λογισμικό σας!  Ναι, αυτό “του λογιστηρίου”.   Εκεί έχετε ήδη τους πελάτες και τα προϊόντα.  Τα μόνα που λείπουν είναι κάποιες πρόσθετες πληροφορίες (πχ φωτογραφίες, μπλα μπλά) και ένας τρόπος να εμφανίζονται δημόσια αυτές μέσω internet.

Οι πιο πολλές ελληνικές εταιρείες ERP πλέον έχουν τρόπους αυτοματοποιημένους να το κάνουν για εσάς.  Οι καλύτερες είναι έτοιμες.  Μπορείτε εύκολα να έχετε αξιοπρεπές eshop όπου οι πελάτες σας θα βάζουν παραγγελίες, θα ελέγχουν τις καρτέλες τους και άλλα τέτοια διαστημικά.   Αν δεν είστε περίεργοι ως προς την εμφάνιση και διαλέξετε έτοιμα template, γίνεται σε μια μέρα, με το πάτημα ενός κουμπιού σχεδόν και την αγορά ενός πρόσθετου με σχετικά μικρό κόστος.

“Μα, δεν καταλαβαίνεις!  Θέλω ένα σύγχρονο site με άποψη!”  Τέλεια.  Για να ακούσουμε την “άποψη” λοιπόν.  Σχεδόν πάντα όσοι λένε έτσι δεν έχουν ιδέα τι θέλουν.  Αν δεν μπορείτε να το εξηγήσετε καταρχάς, δεν θα το βρείτε ποτέ.  Απλά κάποιος θα σας χρεώσει πολλά για κάτι που μοιάζει σαν αυτό που νομίζατε ότι θέλατε.  Εκτός κι αν είστε καλιτέχνης του χώρου, οι ιστοσελίδες υπηρετούν πρακτικούς σκοπούς.  Μετρήσιμους.

“Εγώ όμως δεν είμαι εταιρεία.  Ένα απλό site θέλω για κάτι που σκέφτομαι να αρχίσω.”  Τέλεια.

  1. Σκεφτείτε πως θέλει να μοιάζει.  Βρείτε 3-4 άλλα που σας αρέσουν και θα ταίριαζαν.
  2. Σκεφτείτε τι θα βάλετε.  Όχι στο περίπου.  Ακριβώς.  Τι βίντεο, κείμενα, φωτό  θέλετε;   Τι έχετε ήδη;  Τι θα πρέπει να αγοράσετε ή να φτιάξετε;
  3. Απαντήστε ειλικρινά πόσο χρόνο θα διαθέσετε κάθε μέρα για το site αφού ανεβεί.  Αν όχι εσείς, ποιος και πως θα ανεβάζει τι ακριβώς;
  4. Κάντε ένα πρόχειρο σχέδιο για όλα τα άλλα μέσα.  Σελίδα facebook, pinterest, twitter, instagram και ότι άλλο προκύψει δεν είναι το κέντρο.  Η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι το κέντρο.   Οπότε πως θα ενημερώνονται όλα τα άλλα;  Από ποιον;  Κάθε πόσο;

Όπως σε πολλά άλλα θέματα, όση περισσότερη δουλειά κάνετε σε αυτό το στάδιο τόσο λιγότερο θα σας στοιχίσει και τόσο καλύτερα θα βγει.  Αφήστε τις δηλώσεις και αρχίστε!

 

Δείτε επίσης:

Μην μισείτε τους πελάτες σας!

Όσοι πουλάνε υπηρεσίες συχνά γκρινιάζουν ότι έκαναν πολύ προεργασία για μια δουλειά που τελικά δεν πήραν. Με θετική αντιμετώπιση σώζονται πολλές περιπτώσεις όμως. Ειδικά στο διαδίκτυο ή όπου μπορείς να μετρηθείς.

www.homeopathy.gr : επικοινωνιακή ακτινογραφία της ομοιοπαθητικής πλάνης

Είναι ιδιαίτερα εκπαιδευτική εμπειρία να μελετήσουμε τον ιστότοπο με τίτλο : “E.E.O.I. | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ …

Δεν χρειάζομαι καν δικό μου domain! Οι κανόνες του branding είναι για να αναιρούνται

Όχι, δεν χρειάζεστε το www.εγώ.gr πάντα. Όταν καλοσκεφτείτε τον σκοπό της επικοινωνίας στο διαδίκτυο και το νόημα του brand σας η απάντηση είναι πιο απλή.

%d bloggers like this: