Breaking News
Home / LIFE / Ελληνική εταιρεία ομοιοπαθητικής ιατρικής. Απάτη με κεφαλαίο “Α”

Ελληνική εταιρεία ομοιοπαθητικής ιατρικής. Απάτη με κεφαλαίο “Α”

Δεν προσπαθώ να εντυπωσιάσω.  Θέλω να με μηνύσουν.  Τόσο απλό.   Αυτά που γράφουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους, όπως και να ερμηνευτούν νομικά καθιστούν απάτη.  Τόσο απλό.   Από το http://www.homeopathy.gr :

c3c9998841be955e5089779c5b2296d9Η Ομοιοπαθητική είναι μια τελείως φυσική μέθοδος θεραπείας.”  E, δεν είναι.  Γιατί δεν θεραπεύει τίποτα.  Αυτή την άκρως παραπλανητική δήλωση όμως θα την ξεπεράσουμε επειδή δεν καθορίζει τι υποτίθεται ότι θεραπεύει.  Μπορεί απλά να θεραπεύει το πρόβλημα των ομοιοπαθητικών “ιατρών” όταν επιθυμούν τα λεφτά σας.

Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει οξείες και χρόνιες νόσους…”  Και μάλιστα στον σύνδεσμο αναφέρουν τις νόσους!   Εδώ θα τους είχαμε κατευθείαν για απάτη αλλά το ξέρουν και οι ίδιοι.  Εξού και διευκρινίζουν ότι δεν θεραπεύει ακριβώς αλλά  “μπορεί να φανεί πολύτιμη η ομοιοπαθητική ιατρική.

Στην ερώτηση “Είναι επικίνδυνα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ;” απαντούν ορθώς “Ποτέ και σε καμμία περίπτωση” αλλά μετά προσθέτουν ότι  “έχει ενισχυθεί η θεραπευτική τους ικανότητα. ”  Ουπς.  Απάτη.  Τι ακριβώς υπονοείται ότι “θεραπεύουν”;

” το φαινόμενο της λεγόμενης “θεραπευτικής επιδείνωσης” δεν είναι ασυνήθιστο μια κι ο οργανισμός βοηθείται να βρει μια νέα ισορροπία μέσα από την ομοιοπαθητική αγωγή.”  Αυτό δεν είναι απάτη, είναι απλά αρλούμπα από αυτές που αρέσουν στους ομοιοπαθητικούς.   Δεν σημαίνει τίποτα αλλά υπονοεί ότι έχουν κάποιο, οποιοδήποτε αποτέλεσμα.  Που δεν έχουν.  Εξού και μια μέρα πολλοί άνθρωποι πήραν “υπερβολικές δόσεις” ομοιοπαθητικών σκευασμάτων χωρίς την παραμικρή παρενέργεια.

27dbd4e1d797f61a8b45270978ea8d0fΗ ομοιοπαθητική δεν είναι απλά απάτη.  Είναι και επικίνδυνη απάτη και ακριβή απάτη.  Εκατομμύρια δίνονται σε αυτούς τους τσαρλατάνους και τα ψευτοματζούνια τους.   Πόσο επικίνδυνη;   “Αν κατά τη διάρκεια της θεραπείας παρουσιαστεί κάποιο οξύ πρόβλημα ( κρυολόγημα, διάρροια, έντονος πονοκέφαλος, επιπεφυκίτις κ.λ.π. ), το καλύτερο θα είναι ο ασθενής να έλθει σε επαφή με τον ομοιοπαθητικό γιατρό του για να του δώσει το αντίστοιχο ομοιοπαθητικό φάρμακο ή να του πει τι να κάνει.”   Δηλαδή εκτός από το γνωστό πρόβλημα ότι πολλοί ομοιοπαθητικοί προτείνουν να μην κάνουμε τα απαραίτητα εμβόλιά μας, εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα τους προτείνουν σε οξύ πρόβλημα να μην πάμε σε γιατρό αλλά σε ομοιοπαθητικό τσαρλατάνο!

Θα μπορούσαν να κρύψουν κάπως την απάτη.  Στις ΗΠΑ τους περιόρισαν δραστικά αυτά που μπορούν να γράφουν.  Όχι επειδή υπάρχει σκοτεινή συνωμοσία των φαρμακευτικών εταιρειών αλλά επειδή προστατεύει το Κράτος τους πολίτες από τους τσαρλατάνους ομοιοπαθητικούς.  Και όχι, δεν υπάρχουν σωστοί και λάθος ομοιοπαθητικοί.  Όλοι είναι εξίσου απατεώνες.  Δεν έχει σημασία αν ένας αποτυχημένος 6528bb915147aace6bf2dd953f67a5b5οδοντίατρος που έχει μεν πτυχίο γίνει ομοιοπαθητικός.  Πάλι απατεώνας είναι όταν ισχυρίζεται ότι με κοπανιστό νερό μπορεί να θεραπεύσει οτιδήποτε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω αυτό.   Την προηγούμενη ο ξακουστός Σπύρος Κύβελλος μετά από μια σύντομη αρθροαψιμαχία εγκατέλειψε όταν είδε ότι δεν τον έπαιρνε η κόντρα.   ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΙ σας προκαλώ.  Μηνύστε με.  Στα ίσια και χωρίς περιστροφές σας αποκαλώ απατεώνες και τσαρλατάνους.   Μακάρι χάρη σε εμένα να χυθεί περισσότερο φως στην πλάνη της ομοιοπαθητικής πριν την πατήσουν κι άλλοι Έλληνες με αυτήν.

 

Δείτε επίσης:

Ο κβαντικός αναλυτής του κώλου

Και από το πουθενά ένα πρωί χτυπάει το κινητό και μου προσφέρουν “δωρεάν εξέταση”.  Και …

Πως η εκκλησία έχασε το παιχνίδι της διάσπασης προσοχής μας

Είμαι σε ένα πολύ αγαπημένο μου σπίτι το οποίο είναι γεμάτο Χριστιανικά βιβλία. Από τις …

“Δωρεάν” διαφήμιση από το Facebook. Κόλπα boostικα

Έχουμε μια σελίδα με έναν καλό άνθρωπο στην Κρήτη, το Tsitato.  Βασικά ο Νίκος τα …

%d bloggers like this: