Breaking News
Home / LIFE / Η γενιά γυναικών που μεγάλωσε στο ψέμα – Αλέξης Χαλκίδης

Η γενιά γυναικών που μεγάλωσε στο ψέμα – Αλέξης Χαλκίδης

99164_252756056_lΌχι, δεν θα αναλύσω πως ελέγχονται όσοι κάνουν εξωσωματικές.   Όχι, γιατί δεν είμαι ειδικός.   Δυστυχώς ακόμα και όσοι ισχυρίζονται ότι είναι ειδικοί δεν φαίνεται να ξέρουν τόσο καλά.   Κυρίως δεν εστιάζω εδώ γιατί ξέρω από φίλους πόσος πόνος, πόσοι μικροί θάνατοι ψυχής κρύβονται πίσω από κάθε ζευγάρι ανθρώπων που προσπαθεί να πιάσει έτσι παιδί.  Σχέσεις διαλύονται, σώματα συνθλίβονται από φάρμακα και ορμόνες, ζωές καταστρέφονται, περιουσίες χάνονται.

Αν είστε 40 χρονών, έχετε μόλις 19% πιθανότητα σύλληψης.   Στα 44 αυτό το ποσοστό πέφτει στο 3%.  Αν φτάσατε δηλαδή στα “-άντα” ουσιαστικά ψάχνετε θαυματοποιό.

¨Το σώμα μου δεν ανήκει σε κανέναν άλλον!”  Σλόγκαν φεμινιστικό από αυτά που θυμάμαι.   “Δεν θα κάνουμε τα λάθη της μητέρας μας!”  Και άλλα πολλά.  Μια χειραφετημένη γενιά είχε αφήσει στο ρελαντί το θέμα “παιδί” με την ψευδαίσθηση ότι “τώρα πια όλα γίνονται με την τεχνολογία“.  Γιατί βέβαια το δείγμα μας είναι πολύ πειραγμένο.   Ένα ζευγάρι μπορεί να προσπαθεί επί χρόνια μέχρι να πιάσει.  Ορμονοθεραπείες, αποτυχημένες προσπάθειες, εξετάσεις, παραεξετάσεις, αποτυχημένες προσπάθειες… Εμείς απλά μαθαίνουμε τα ευχάριστα νέα όταν έρχονται τα δίδυμα.  ” Όλα καλά.”  Συγχαρητήρια, πάω να πάρω μπαλόνια για το μαιευτήριο…

37001_725953617_lΑλλά χιλιάδες ζευγάρια που δεν τα καταφέρνουν δεν τα ακούμε ποτέ.  Θάβονται στην θλίψη ή την ντροπή, σβήνουν σαν κεράκια οι ελπίδες τους και η όρεξη τους να το συζητήσουν.   Δεν θα καταλάβουμε ποτέ ακριβώς πως νιώθουν άλλωστε. Γιατί αντίθετα με όσα θέλουμε να πιστεύουμε δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Δεν υπάρχει μαγική τεχνολογία, ούτε καν συμφωνία μεταξύ γιατρών.  Και αυτά τα λίγα που ξέρουμε για την αναπαραγωγή δεν τα μαθαίνουμε όταν πρέπει, εκεί στην εφηβεία και μετά που ασχολούμαστε πιο πολύ με το σεξ.   Οι γυναίκες δεν έχουν άπειρα αυγά.   Ίσως θα έπρεπε να επαναφέρουμε την ιδέα της κατάψυξης ωαρίων όταν είναι στα εικοσικάτι τους.   Γιατί αλλιώς πρέπει να αλλάξουμε όλο τον σύγχρονο τρόπο ζωής.   Όλες οι κατακτήσεις του φεμινισμού, σε μια αγορά εργασίας που ακόμα ρίχνει τις γυναίκες, να πάνε πίσω επειδή δεν έχουμε βρει τρόπο να γίνονται εύκολα παιδιά μετά τα 40;

Είναι καιρός να σκοτώσουμε μια και καλή τον μύθο ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν παιδιά.  Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι άνθρωποι με παιδιά είναι πιο ευτυχισμένοι.    Ούτε ότι όλοι οι άνθρωποι αντέχουν να κάνουν παιδιά.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι δεν τα θέλουν και δεν τα αντέχουν, καλύτερα να μην τα κάνουν! 97455_888104690_l Από την άλλη όμως πολλές φορές μιλώντας με φίλους προσπαθώ να τους πείσω ότι είναι πιο εύκολο από ότι φαίνεται και ότι θα τους αρέσει όταν το πάρουν απόφαση.

Αλλά αν θέλετε να κάνετε παιδιά, ψάξτε το θέμα και ενημερώστε και τα παιδιά σας όταν έρθει η ώρα για να μπορούν να αποφασίσουν με όλα τα στοιχεία κάπως πιο αντικειμενικά.  Αντίθετα με την γενιά αυτή που μεγάλωσε με το “άσε τα για αργότερα, κοίτα την καριέρα σου” και αντίστοιχες νουθεσίες, η επόμενη πρέπει να έχει πιο δίκαιη τράπουλα ελπίζω.   Είναι από τις αποφάσεις που κανείς δεν έχει δικαίωμα να επηρεάσει. Αλλά τουλάχιστον ας είμαστε ειλικρινείς με όποια στοιχεία υπάρχουν.

Δείτε επίσης:

Νομίζετε ότι επηρεάζετε τα παιδιά σας; Ξανασκεφτείτε το!

Ήταν ένα παιδαγωγικά πετυχημένο καλοκαίρι.   Όχι μόνο έμαθαν ποδήλατο, βουτιές, κολύμπι χωρίς μπρατσάκια αλλά …

Πως να μην βλέπει την Πέπα με αλυσοπρίονο στο YouTube

Βρίσκεις την Πέπα το γουρουνάκι, το ξεκινάς, δίνεις την ταμπλέτα στο παιδί.  Πας να μαγειρέψεις. …

Μαθήματα νεκροψίας

«Μα που είσαι επιτέλους;» Η φωνή της μητέρας της ταίριαζε με την παγερή θερμοκρα­σία. Τα …

Leave a Reply

%d bloggers like this: