Breaking News
Home / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / Η συγκλονιστική μαρτυρία ανθρώπου που παρασκεύαζε ομοιοπαθητικά “φάρμακα”

Η συγκλονιστική μαρτυρία ανθρώπου που παρασκεύαζε ομοιοπαθητικά “φάρμακα”

“Λοιπόν, εγώ δούλευα σε φαρμακείο με ομοιοπαθητικά…… τις κάψουλες που παίρνουν πολλοι, εμεις τις γεμίζαμε, ανάλογα βέβαια με την συνταγή του κάθε γιατρου.   Το 90% απο τις κάψουλες, τις γεμίζαμε με…….. αχνη ζάχαρη!!!  οχι βέβαια γιατί εμείς έτσι κάναμε κέφι, αλλά γιατί υπάρχει συγκεκριμένη δυναμικότητα στα ομοιοπαθητικά η οποία απλά δεν υπάρχει !! Οπότε γνωρίζαμε πολύ καλά πως μόλις ο γιατρός έγραφε την συγκεκριμένη δυναμικότητα ήταν για να βαλουμε ζαχαριτσα…….

Τώρα για τις υπόλοιπες δυναμικότητες, είχαμε ένα αλλο μπουκάλι με σκόνη, την οποια δεν γνωρίζω καθόλου απο τι ήταν, μας την έφερναν και απλά ποτέ δεν μπηκα στη διαδικασία να ρωτησω την φαρμακοποιο. Μου αρκούσε που έβλεπα τι γινόταν με την άχνη ζαχαρη και έμενα σ΄αυτο.
Τα μπουκαλάκια με τις σταγόνες που ποτίζαμε την “καλή-αγνωστη” σκόνη, ήταν όλα ληγμένα περίπου εδω και 4-5 χρόνια………!
Βέβαια δεν γνωρίζω αν αυτό ήταν τακτική της συγκεκριμένης φαρμακοποιού ή όλοι το ίδιο κάνουν, αλλά ισχυριζόταν ότι είναι πανάκριβα, οτι ούτως ή άλλως είναι τόση μηδαμινή η δυναμικότητά τους που είναι σαν μην βάζεις τίποτα……οπότε δεν βλάπτει κανέναν και κανένας βέβαια δεν καταλαβαίνει κάτι.
Ολοι έτσι κάνουν, μου έλεγε.”

Εδώ και το σχετικό link.   Βέβαια πολλοί θα πούνε “και που ξέρουμε ότι λέει αλήθεια;”    Ας πούμε ότι θέλω να φτιάξω ένα “σωστό” ομοιοπαθητικό φάρμακο. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταλάβουμε ότι η ομοιοπαθητική δεν έχει καμια παντελώς σχέση με τα βότανα. Γιατί στην χρήση βοτάνων υπάρχει ολόκληρη φιλολογία με εμπειρία χιλιετιών. Ποιό μέρος του φυτού, ποιά εποχή και σε τι στάδιο να διαλύσω; Να το διαλύσω σε τι; Για πόσο καιρό;

Έχει τεράστια διαφορά ο καθένας από αυτούς τους παράγοντες. Φανταστείτε όμως ότι μετά από αυτό το μπάχαλο, παίρνουν οι ομοιοπαθητικοί μια σταγόνα και την διαλύουν σε 30 φορές όλους τους ωκεανούς της γης.  Βάζουν ή δεν βάζουν μετά και ζαχαρη άχνη και εσείς θεραπεύεστε!   Και κανένας έλεγχος δεν γίνεται, ούτε μπορεί να γίνει ουσιαστικά αφού και επίσημα η ομοιοπαθητική παραδέχεται ότι τα “φάρμακα” δεν έχουν καμία ανιχνεύσιμη ποσότητα της αρχικής ουσίας.   Ακόμα και αν ίσχυε η ομοιοπαθητική και είχε μνήμη το νερό, αυτό που παίρνουν οι άνθρωποι ως ομοιοπαθητικό σκεύασμα δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ξέρουνε τι είναι!

Διαβάστε εδώ την οδύσσεια ενός επιστήμονα ο οποίος αναφέρεται από ομοιοπαθητικές πηγές σαν απόδειξη της δυναμοποίησης ενώ η δική του εμπειρία δείχνει το ακριβώς αντίθετο.   (Κακές πρακτικές στα φαρμακεία ή και μεγάλες εταιρείες που δυναμοποιούν, έλλειψη σταθερών, κλπ)

Δείτε επίσης:

Νευρώσεις γονέων παιδεύουν τα τέκνα. Εναλλακτικές φοβίες.

Αν δεν έχετε πάει στο Παίδων, το συνιστώ.   Δείτε το σαν εκπαιδευτική εκδρομή.  Ανάλογα με …

O πόλεμος των Άστρων σπρώχνει τα παιδιά μας στην ομοιοπαθητική

Είναι καιρό τώρα που στα παιδικά θεάματα κυριαρχεί η “ενέργεια”.  Άρχισε σαν πρόχειρο δάνειο από …

Η ομοιοπαθητική θα σώσει τους ωκεανούς του κόσμου!

Αν ξέρετε Αγγλικά, διαβάστε το μήνυμα όπως το έστειλε ευρέως μια Αγγλίδα ομοιοπαθητικός.    Θα …

4 comments

  1. Βλέπω το έχεις πάρει εργολαβεία το θέμα! Εγώ πάντως απολαμβάνω τα κείμενά σου … να μη σου πω ότι θα τα τυπώσω και σε φυλλάδια 😉

  2. Ευχαριστώ, τιμή μου! Σου δίνει τα δικαιώματα και για βιβλίο αν θέλεις να τα τυπώσεις!!

    Η αλήθεια είναι ότι σαν επικοινωνιολόγος χρησιμοποιώ τέτοια ακραία παραδείγματα για να μάθω περισσότερα για την ανθρώπινη φύση. Ειδικά σε forum ή όπου γίνεται συζήτηση και μπορείς να πειραματιστείς περισσότερο. πχ σε 3 forum έβαλα τίτλο κάπως επιθετικό σε στυλ “κριτική ματιά στην ομοιοπαθητική” και σε 3 άλλα το ξεκίνησα πιο απαλά σε στυλ “τι μπορεί να μάθει η δυτική ιατρική από την ομοιοπαθητική”.

    Αντίθετα με τους ομοιοπαθητικούς και όσους την πιστεύουν σαν θρησκεία, εγώ κάνω διαρκώς πειράματα για να βρω την αλήθεια!

    Δες πχ http://rheumatology.oxfordjournals.org/content/early/2010/11/08/rheumatology.keq234.abstract την μόνη μελέτη που βρήκε αποτελεσματικότητα στην ομοιοπαθητική που ουσιαστικά την κατακεραυνώνει: “Conclusion. Homeopathic consultations but not homeopathic remedies are associated with clinically relevant benefits for patients with active but relatively stable RA.” Δηλαδή στο μπλα μπλα είναι καλοί!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: