Breaking News
Home / Tυπος ασθενους / ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΣΕΠΙΑ: απέχθεια για το σεξ

ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΣΕΠΙΑ: απέχθεια για το σεξ

Sepia officinalis (Common Cuttlefish) - captive
Image by Arthur Chapman via Flickr

Sex sepia

-Το «χρόνιο» Νάτρουμ Μουριάτικουμ
-Απέχθεια για το σεξ
-Ενεργειακά «ρουφηγμένη»
-Λόγω απαιτητικού συζύγου ή παιδιών

 

Η ιδιοσυγκρασία Σέπια(Sepia officinalis) αντιστοιχεί στο ομώνυμο ομοιοπαθητικό φάρμακο για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιείται το μελάνι από τη σουπιά δυναμοποιημένο φυσικά.

 

 

 

Το «χρόνιο» Νάτρουμ Μουριάτικουμ

Η Σέπια είναι το πιο βαθύ, χρόνιο και βεβαρυμμένο Νάτρουμ Μουριάτικουμ. Αν έχεις ένα Νάτρουμ Μουριάτικουμ που ταλαιπωρείται συνεχώς συναισθηματικά είτε από το σύζυγο της είτε από τα παιδιά της τότε μπορεί να μεταπέσει σε Σέπια.

 

Είναι και αυτή μια περιστασιακή ιδιοσυγκρασία που βγαίνει λόγω ειδικών συνθηκών απογοήτευσης από τη ζωή και «ρουφήγματος» από τους δικούς της σε άτομα με έντονο εσωστρεφές υπόβαθρο. Παρότι περιστασιακή ιδιοσυγκρασία όπως και η Ιγκνάσια, επηρεάζουν έντονα το άτομο δημιουργώντας έντονη ψυχική ένταση. Στην περίπτωση της Σέπια μάλιστα το άτομο κυριολεκτικά στεγνώνει και μαραζώνει σωματικά και ψυχικά.

 

Απέχθεια για το σεξ

Ενώ το Νάτρουμ Μουριάτικουμ είναι ζεστός οργανισμός και θερμό ερωτικά η Σέπια είναι έντονα κρυουλιάρα και έχει απέχθεια για το σεξ. Προσέξτε δεν είναι απλώς ότι δεν έχει διάθεση για σεξ. Έχει απέχθεια. Δεν θέλει να την ακουμπάνε, ανατριχιάζει στη σκέψη του σεξ. Δεν είναι ότι έχει πρόβλημα με το σύντροφο της σαν άτομο σώνει και καλά. Μπορεί να τα πηγαίνει και καλά μαζί του όμως δεν έχει επιθυμία για τη σεξουαλική λειτουργία και έχει και απέχθεια γι αυτήν.

 

Δεν είναι Σέπια μια γυναίκα που απεχθάνεται σεξουαλικά τον άντρα της αλλά το ευχαριστιέται και το επιζητεί το σεξ με έναν άλλο σύντροφο. Ούτε είναι Σέπια μια γυναίκα που δεν έχει διάθεση για σεξ επειδή δεν είχε επαφές σεξουαλικές για πολύ καιρό και έχει ατονήσει η διάθεση της. Ούτε είναι Σέπια μια γυναίκα που δεν έχει διάθεση αλλά όταν έχει επαφή τότε θα το ευχαριστηθεί.

 

Ούτε όμως σημαίνει ότι μια γυναίκα που έχει απέχθεια για το σεξ είναι οπωσδήποτε Σέπια. Μπορεί να είναι Νάτρουμ Μουριάτικουμ κάλλιστα ή κάποια άλλη ιδιοσυγκρασία. Θα πρέπει να λάβουμε, όπως πάντα υπόψιν μας τη συνολική σωματική και ψυχική εικόνα. Η συνταγογράφηση με βάσει το μεμονωμένο σύμπτωμα έχει μεγάλη πιθανότητα λάθους. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τη συνολική ιδιοσυγκρασιακή εικόνα, τη γενική τάση του ατόμου, τις συνθήκες ζωής του ακόμα και την αίσθηση που μας δίνει.

 

Ενεργειακά «ρουφηγμένη»

Η Σέπια σου δίνει την εικόνα της ενεργειακά «ρουφηγμένης» γυναίκας. Γιατί πρόκειται για σαφώς γυναικεία ιδιοσυγκρασία. Έχει έλλειψη ενέργειας γι’ αυτό και κρυώνει πάρα πολύ και είναι πολύ κουρασμένη. Της λείπει αυτό που λέμε ζωική θερμότητα. Έχει εσωστρέψει ψυχικά και μαραζώσει σωματικά και γι αυτό δεν έχει ενέργεια για σεξ αλλά και η ίδια η σεξουαλική πράξη τη ρίχνει ακόμα περισσότερο ενεργειακά.

 

Αν για κοινωνικούς λόγους δηλαδή λόγω «συζυγικών καθηκόντων» αναγκάζεται να κάνει έρωτα με το σύντροφο της, όχι μόνον δεν το ευχαριστιέται αλλά νοιώθει κιόλας ότι «τη ρούφηξε», ότι έπεσε, και είναι χειρότερα σωματικά και ψυχικά μετά την πράξη. Νοιώθει ακόμα πιο κουρασμένη σωματικά και πιο πεσμένη ψυχικά και μπορεί να περάσουν και μέρες για να συνέλθει.

 

Ενώ το Νάτρουμ Μουριάτικουμ είναι έντονα δοτικό άτομο και ιδιαίτερα στα παιδιά και στο σύντροφο της η Σέπια νοιώθει τόσο ρουφηγμένη ενεργειακά και κουρασμένη σωματικά που όχι μόνο δεν προσφέρει ουσιαστικά αλλά δεν μπορεί την οποιαδήποτε κόντρα στην οικογένεια. Ενώ δηλαδή υπό κανονικές συνθήκες φαίνεται ήρεμη όταν την κοντράρουν γίνεται πολύ έντονη και συχνά κακιασμένη, δηκτική. Θα σου πει κάτι για να σε πονέσει ενώ κατά βάθος δεν το εννοεί.

 

Ενώ ξέρει μέσα της εγκεφαλικά ότι αγαπάει τον άντρα της και τα παιδιά της νοιώθει παρόλα αυτά ότι σαν να μην της έχει μείνει πλέον συναίσθημα γι’ αυτούς, σαν να μην τους αγαπάει. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι ενεργειακά «πάτος», γιατί άδειασε. Είναι τόσο ρουφηγμένη που δεν έχει ενέργεια για δόσιμο ή συναίσθημα. Είναι επομένως πολύ πιο εσωστρεφής και εσωτερικά φαινομενικά ασυναισθηματική σε αντίθεση με το έντονα δονούμενο από συναίσθημα Νάτρουμ Μουριάτικουμ.

 

Άμα τη ρωτήσει ο γιατρός: «Μήπως νοιώθεις ρουφηγμένη;» θα πεταχτεί από το κάθισμα, θα λάμψουν τα μάτια της και θα σου πει: «Ναι! Έτσι ακριβώς νοιώθω γιατρέ!»

 

Λόγω απαιτητικού συζύγου ή παιδιών

Σε τέτοια κατάσταση φτάνει συχνά μια γυναίκα αν είναι εσωστρεφές σαν τάση άτομο και ιδιαίτερα Νάτρουμ Μουριάτικουμ και επιπλέον έχει να κάνει με ένα υπερβολικά σεξουαλικό άντρα πχ Μεντορίνουμ που αν θέλουμε να μιλήσουμε στη γλώσσα του όχι απλώς «γαμάει», αλλά «γαμάει και δέρνει».

 

Προσέξτε! «Δεν υπάρχει χυδαία γλώσσα! Υπάρχουν μόνο χυδαίοι άνθρωποι!» Ούτε θεωρώ ότι η χρήση της γλώσσας θα πρέπει να περιορίζεται από δήθεν επιστημονικές και ηθικές αναστολές. Επιστημονική γλώσσα είναι εκείνη που καταφέρνει να εκφράζει όσο πιο πιστά και καλύτερα αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε. Δηλαδή αν λέγαμε «συνουσιάζεται εντόνως και προβαίνει εις χειροδικίες» θα ήμασταν πιο επιστήμονες; (γέλια) Ή μήπως αυτοί που είναι επιστήμονες στην καθημερινή τους ζωή δεν εκφράζονται όπως όλος ο κόσμος. Όπως μάλιστα υπάρχει η «ξύλινη» γλώσσα στην πολιτική που ο άλλος λέει, λέει και δεν λέει τίποτα, μιλάει δηλαδή μια γλώσσα άχρωμη και γεμάτη κλισέ, μην νομίζεται ότι και η επιστημονική σημερινή γλώσσα δεν έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό «ξύλινη».

 

Σε παρόμοια κατάσταση φτάνει και όταν ο άντρας της είναι μίζερος, γκρινιάρης, διαστροφικός και πολύ απαιτητικός στο σπίτι χωρίς να τη βοηθάει στο νοικοκυριό ή όταν τα παιδιά της είναι πολλά, ζωηρά και απαιτητικά. Οι έγνοιες, το τρέξιμο, το άγχος να προλάβει, η δοτική της διάθεση, οι ενοχές της ότι δεν τα έκανε καλά, της ρουφάνε τόσο πολύ την ενέργεια που νοιώθει ότι έχει στεγνώσει. Ότι την έχουν ρουφήξει. Ότι κάθε ζωτικός χυμός μέσα της, κάθε δύναμη, κάθε σεξουαλικότητα, κάθε συναίσθημα έχει φύγει από πάνω της.

Καταπληκτικό κείμενο από το homeomed.gr, σχεδόν ποιητικό.   Γενικά με τις αρλούμπες των ομοιοπαθητικών είναι καλύτερα να την βλέπετε σαν ποίηση ή θρησκεία.   Σίγουρα όχι σαν επιστήμη η ιατρική πάντως!  Η ομοιοπαθητική και το σεξ δυστυχώς συχνά δεν καλύπτεται επαρκώς στην βιβλιογραφία.  Η σεροτονίνη, η στυτική δυσλειτουργία και άλλα σοβαρά θέματα σεξουαλικότητας όμως δεν λύνονται με τέτοιες αρλούμπες.

Δείτε επίσης:

Απίστευτα κι όμως σεξουαλικά Νο2

  Ο μεγαλύτερος ανθρώπινος κόλπος ανήκε σε μια γυναίκα που είχε ύψος 2 μέτρα και …

Απίστευτα κι όμως σεξουαλικά Νο1

Μέσος αριθμός εκσπερματίσεων ενός άντρα στη διάρκεια της ζωής του: 7.200. Το 1995, ο Μο …

Μοιχεία, απιστία και φιλοσοφία

“Όποια κι άν είναι ή έκβαση τής μοιχείας, ακόμα κι άν φέρει στό σπίτι παιδιά …

%d bloggers like this: