Breaking News
Home / 2. Area / Peloponese / Korinthia / Ισθμός Κορίνθου: ύψος, κατασκευή, διέλευση, Bungee Jumping

Ισθμός Κορίνθου: ύψος, κατασκευή, διέλευση, Bungee Jumping

Η αρχή

Print

corinth_canal_1Το ρολόι του χρόνου γυρίζει πίσω στα τέλη του 7ου προ Χριστού αιώνα και συγκεκριμένα στα 602 π.Χ. Τότε ο τύραννος την Κορίνθου ο Περίανδρος αποφάσισε να ενώσει τον Κορινθιακό με τον Σαρωνικό Κόλπο. Σκοπός του ήταν να γίνουν προσπάθειες για την διάνοιξη διώρυγας στον ισθμό της Κορίνθου που θα επέτρεπε την αποφυγή του επικίνδυνου περίπλου της Πελοποννήσου και την συντόμευση της διαδρομής.

Τα σχέδια του Περίανδρου, ενός από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας, όπως μαρτυρούν αρχαίοι συγγραφείς, έμειναν απραγματοποίητα. Οι τεχνικοί της εποχής τον απέτρεψαν γιατί παρατήρησαν διαφορά στάθμης στις δύο πλευρές που θα προκαλούσε ροή του Κορινθιακού μέσα στον Σαρωνικό με άγνωστες συνέπειες και ίσως πλημμύρες παραλίων της Αττικής.

Η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο Περίανδρος εγκατέλειψε τα σχέδιά του όταν άκουσε την Πυθία και τους χρησμούς της. « Τον Ισθμό ούτε να τον οχυρώσετε, ούτε να τον σκάψετε. Γιατί ο Δίας έφτιαξε νησί, όπου έκρινε σωστό» έλεγε ο χρησμός της Πυθίας. Η φράση αυτή και οι αντιδράσεις διαφόρων θρησκόληπτων της εποχής, αλλά και ο φόβος του ότι θα προκαλούσε την οργή των θεών, τον απέτρεψαν να προχωρήσει σε ένα σημαντικό για την εποχή έργο. Η αρχή βέβαια έγινε. Τα σκληρά πετρώματα δικαιολόγησαν τη φήμη για την οργή του θεού Ποσειδώνα, αλλά το κυριότερο ήταν οι τεράστιες τεχνικές δυσκολίες.

Ιστορικοί όμως σημειώνουν πως ο χρησμός προκλήθηκε από τους ιερείς της εποχής, αλλά και από τους κατοίκους της Κορίνθου. Ο λόγος για τους πρώτους ήταν ότι φοβήθηκαν μήπως με την διάνοιξη του Ισθμού, χάσουν τα πλούσια αφιερώματα – δώρα των εμπόρων και ο δεύτερος ήταν ότι η πόλη θα έχανε οικονομικούς πόρους, καθώς οι έμποροι απλώς θα περνούσαν και δεν θα διέμεναν πλέον στην Κόρινθο.

Μετά από αυτό ο Περίανδρος προσπάθησε να δώσει λύση στο πρόβλημα κατασκευάζοντας τον ονομαστό Δίολκο. Αυτός ήταν ένας ειδικός δρόμος στρωμένος με πλάκες πωρόλιθου, ντυμένος με ξύλα, από τον οποίο διαβιβάζονταν τα πλοία που ήταν αλειμμένα με λίπος από το λιμάνι Κεγχρεές στον Σαρωνικό, μέχρι το λιμάνι  Λέχαιον στον Κορινθιακό. Τα πλοία φορτωνόταν σε ειδικά οχήματα και σύρονταν δια μέσω ξηράς από τον δίολκο που ήταν πέντε μέτρα πλάτος, ενώ τα εμπορεύματα μεταφέρονταν με υποζύγια και δούλους. Η ιδέα αυτή ήταν πολύ πετυχημένη διότι τα πλοία της εποχής ήταν μικρών διαστάσεων και η δύναμη των δούλων και των ζώων ήταν επαρκής για το σκοπό αυτό. Το πρόβλημα όμως ήταν το κόστος για τα διόδια ήταν αρκετά υψηλό και συνήθως περνούσαν από τον δίολκο πολεμικά πλοία.

Τμήμα του λιθόστρωτου αυτού δρόμου, μεγάλο μέρος του οποίου αποκάλυψαν οι ανασκαφές του 1960, μπορεί να δει κανείς σήμερα στα δυτικά του σύγχρονου καναλιού. Διατηρούνται και οι βαθιές αυλακιές πάνω στις οποίες κινούνταν το όχημα που μετέφερε τα πλοία.   (Δείτε εδώ ένα εντυπωσιακό ιστορικό βίντεο από την Ακροκόρινθο στα 8mm το 1967)

55895b738b5a083f96a0430271e3f9c6Η δεύτερη προσπάθεια
Το όραμα του Περίανδρου βρήκε συνεχιστή, μετά από τρεις αιώνες περίπου. Ο Δημήτριος ο Πολιορκητής το 307 π.Χ αποφασίζει να θέσει και πάλι σε εφαρμογή το σχέδιο για την διάνοιξη της Διώρυγας. Ο αρχικός του ενθουσιασμός όμως δεν έχει συνέχεια, καθώς οι μηχανικοί που έφερε από την Αίγυπτο τον έπεισαν ότι έπρεπε να εγκαταλείψει το σχέδιο. Οι μηχανικοί τον διαβεβαίωσαν ότι τα νερά του Κορινθιακού που θα χύνονταν στον Σαρωνικό θα τον πλημμύριζαν, με συνέπεια να πνιγεί η Αίγινα και τα γειτονικά της νησιά.
Οι Ρωμαίοι

Η ηγεμονία της Ρώμης δίνει νέα πνοή στο έργο, μετά από περίπου δυόμισι αιώνες. Η αρχή έγινε από τον Ιούλιο Καίσαρα το 44 μ.Χ. που αποτυγχάνει, όπως και ο Καλιγούλας, το 37 μ.Χ., αλλά και οι άλλοι αυτοκράτορες Γάιος και Αδριανός. Όμως τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν για στρατιωτικούς και πολιτικούς λόγους. Μάλιστα το 40 μ.Χ. ο Γάιος, αναθέτει σε τεχνικούς τη μελέτη του έργου.

Το πιο σημαντικό βήμα όμως γίνεται όταν τα ηνία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας παίρνει ο Νέρωνας που το 66 μ.Χ., σε ηλικία 29 ετών βρίσκεται στους αγώνες των Ισθμίων. Εκεί αποφασίζει, όπως αναφέρει ο Λουκιανός, να προχωρήσει το έργο και το ανακοινώνει στους Έλληνες. Λίγους μήνες μετά, το 67 μ.Χ., μάλιστα κάνει τα εγκαίνια των εργασιών, στις 28 Νοεμβρίου, σε μια εντυπωσιακή τελετή, όπου χρησιμοποιεί χρυσή αξίνα, υπό τη μουσική σαλπίγγων.

Ο Νέρωνας με ενθουσιασμό ασχολήθηκε πολύ έντονα για το έργο, για το οποίο εργάστηκαν χιλιάδες εργάτες, δούλοι και κατάδικοι που δούλεψαν πολύ σκληρά. Μάλιστα μόνο από την Ιουδαία στάλθηκαν 6.000 Εβραίοι αιχμάλωτοι. Η αναταραχή όμως στην Ρώμη αναγκάζει τον Νέρωνα να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει την εξέγερση του στρατηγού Γάλβα. Τα έργα σταματούν απότομα λόγω της εξέγερσης και οριστικά μετά την δολοφονία του Νέρωνα, παρά το γεγονός ότι προχωρούσαν με καταπληκτική πρόοδο. Ακολούθησαν ο Ηρώδης Αττικός και οι Βυζαντινοί, αλλά χωρίς και πάλι αποτελέσματα…

Τα ίχνη των εργασιών διάνοιξης σε μήκος 3.300 μέτρων διατηρήθηκαν μέχρι τελευταία. Μετά από αιώνες και την οριστική διάνοιξη της διώρυγας βρέθηκαν 26 δοκιμαστικά πηγάδια βάθους 10 μέτρων το καθένα και διάφοροι τάφροι της εποχής του Νέρωνα που αποδεικνύουν πόσο σημαντικά βήματα είχαν γίνει.

Το 1687 οι Ενετοί προσπάθησαν και πάλι να ολοκληρώσουν το έργο, αλλά χωρίς αποτελέσματα, καθώς υπήρχαν ανυπέρβλητες δυσκολίες. Οι Ενετοί μάλιστα επιχείρησαν να διανοίξουν τον Ισθμό, ξεκινώντας τις εκσκαφές του από τον Κορινθιακό αυτή τη φορά. Οι μεγάλες όμως δυσκολίες που συνάντησαν οδήγησαν σχεδόν αμέσως στη διακοπή των εργασιών.

Η αντίστροφη μέτρηση
Print

corinth_canal_3Το 1830 ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας αποφασίζει να προχωρήσει το μεγαλεπήβολο έργο. Το σχέδιο της διάνοιξης το Ισθμού ήρθε ξανά στο προσκήνιο. Ο Ιωάννης Καποδίστριας αναθέτει τη μελέτη στον Γάλλο μηχανικό Βιρλέ ντ’ Οστ, ο οποίος εκτίμησε ότι για να ολοκληρωθεί το έργο χρειαζόταν περίπου 40 εκατομμύρια χρυσά φράγκα. Το ποσό αυτό ήταν πάρα πολύ μεγάλο για το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος.

Το νερό όμως είχε κυλήσει στο αυλάκι. Το 1869 λειτουργεί η διώρυγα του Σουέζ και η εξέλιξη αυτή κινητοποιεί και την Ελληνική κυβέρνηση που αποφασίζει ότι πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της. Την ίδια χρονιά η Κυβέρνηση Ζαΐμη αποφασίζει και ψηφίζει το νόμο «περί διορύξεως του Ισθμού» και ουσιαστικά λαμβάνονται ευνοϊκές αποφάσεις για τη σύσταση εταιρειών για να αναλάβουν το έργο.

Με τη ρύθμιση αυτή είχε δικαίωμα η κυβέρνηση να παραχωρήσει σε εταιρεία ή ιδιώτη το προνόμιο κατασκευής και εκμεταλεύσως της Διώρυγας της Κορίνθου. Για το σκοπό αυτό υπέγραψε το 1870 Σύμβαση με Γάλλους επιχειρηματίες. Η Σύμβαση αυτή όμως, ατόνησε και το 1882 έγινε δυνατόν να συσταθεί η «Διεθνής Εταιρεία της Θαλάσσιας Διώρυγας της Κορίνθου» από τον Ούγγρο στρατηγό Στέφανο Τυρρ, στον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο ένα χρόνο νωρίτερα είχε κατακυρώσει το έργο με το προνόμιο εκμετάλλευσής του για 99 χρόνια.

Η εταιρεία συγκροτήθηκε με τη συνδρομή γαλλικής τράπεζας και το εταιρικό κεφάλαιο αποτελείτο από 60.000 μετοχές των 500 φράγκων η καθεμία. Η Γαλλία με διόρυξη του Ισθμού της Κορίνθου αναμείχτηκε στη μεγαλύτερη κερδοσκοπική φάση του 19ου αιώνα στην Ευρώπη. Οι Γαλλικές κατασκευαστικές εταιρείες που ενεπλάκησαν στο έργο εξελίχτηκαν σε πανίσχυρους οικονομικούς φορείς και τα έργα άρχισαν, πάνω στα σχέδια του Νέρωνα.

corinth_canal_4Η έναρξη των εργασιών έγινε στις 23 Απριλίου 1882, παρουσία του Βασιλιά Γεωργίου Α΄ και πολλών επισήμων. Αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα δημόσιων έργων που συντελέστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα και συνδέθηκαν με το πρόσωπο του εκσυγχρονιστή Πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη.

Η μελέτη του έργου έγινε από τον Ούγγρο Μπ. Γκέρστερ, αρχιμηχανικό της Διώρυγας Φραγκίσκου στην Ουγγαρία. Για την υλοποίησή του συνεργάστηκαν αρχιτέκτονες και μηχανικοί απ’ όλη την Ευρώπη και χρησιμοποιήθηκαν πρωτότυπα εκρηκτικά μηχανήματα, δυναμίτιδα και άλλες εκρηκτικές ύλες, από τα εργοστάσια της οικογένειας Νόμπελ στην Ιταλία και τη Γερμανία. Όμως το έργο και πάλι σταματάει μετά από περίπου οκτώ χρόνια, λόγω χρεοκοπίας του Τυρρ και έλλειψης χρημάτων.

Το 1890 η προσπάθεια συνεχίσθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Εργοληψιών και συμμετοχή του Ανδρέα Συγγρού. Τελικά η Διώρυγα ανοίχθηκε το 1893 μετά από εργασίες 11 ετών. Στις 25/7/1893 γίνονται, με την παρουσία των Βασιλέων και της Κυβερνήσεως, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορινθίας, τα εγκαίνια της Διώρυγας. Η διάνοιξη του Ισθμού, ένα από τα σημαντικότερα κατασκευαστικά επιτεύγματα της περιόδου, συντόμευσε το θαλάσσιο δρόμο από τον Πειραιά στην Ιταλία κατά το ήμισυ.

Χρεώσεις
Print

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ


1. Ως Λιμάνι Απόπλου θεωρείται το τελευταίο λιμάνι και ως Λιμάνι Κατάπλου το πρώτο λιμάνι που προσέγγισε το πλοίο για φορτοεκφόρτωση ή άλλες εμπορικές πράξεις, κατά την κρίση της Εταιρείας.

2. Στην κατηγορία ‘’Α’’ υπάγονται μόνο εμπορικά φορτηγά πλοία με Ελληνική Σημαία, τα οποία δεν υπάγονται στις κατηγορίες ‘’Δ’’, ‘’Ε’’, ‘’ΣΕ’’ και ‘’ΣΤ’’.

3. Για την κατηγορία ‘’Α’’, πλόες μεταξύ Ελληνικών λιμένων νοούνται μόνο όταν προ της διελεύσεως από τη Διώρυγα Κορίνθου τα δυο προηγούμενα και κατόπιν τα δυο επόμενα λιμάνια είναι εντός Ελλάδος. Σε αντίθετη περίπτωση εφαρμόζεται το τιμολόγιο για πλοία με ξένη σημαία.

4. Στην κατηγορία ‘’Β’’ υπάγονται μόνο εμπορικά φορτηγά πλοία οποιασδήποτε σημαίας τα οποία δεν υπάγονται στις κατηγορίες ‘’Δ’’, ‘’Ε’’, ‘’ΣΕ’’ και ‘’ΣΤ’’.

5. Στην κατηγορία ‘’Γ’’ υπάγονται μόνο εμπορικά φορτηγά πλοία οποιασδήποτε σημαίας τα οποία δεν υπάγονται στις κατηγορίες ‘’Δ’’, ‘’Ε’’, ‘’ΣΕ’’ και ‘’ΣΤ’’.

6. Σε περίπτωση που οι λιμένες προέλευσης ή/και προορισμού βρίσκονται εκτός των συγκεκριμένων ορίων ή δεν έχει προσδιοριστεί η κατηγορία θα πρέπει η Πλοιοκτήτρια Εταιρεία, ο Πλοίαρχος ή ο Πράκτορας του πλοίου να επικοινωνήσουν με την Εταιρεία για την τιμολόγηση της διέλευσης τουλάχιστον 24 ώρες προ της διέλευσης.

7. Οι κατηγορίες ‘’Α’’, ‘’Β’’ και ‘’Γ’’ ισχύουν μόνο για εμπορικά φορτηγά πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων και οχημάτων, αλιευτικά, ρυμουλκά, πολεμικά πλοία, πλοία ειδικών προορισμών και όχι για επιβατηγά πλοία, τα οποία προορίζονται για τη μεταφορά, περιήγηση επιβατών, για τα οποία ισχύει μόνο το τιμολόγιο κατηγορίας ‘’ΣΕ’’.


ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΙΜΩΝ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ A   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ B   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ
ΚΚΧΔιόδια (Eυρώ)
0-100120
>100120 + (ΚΚΧ-100) * 0,43
   
ΚΚΧΔιόδια (Eυρώ)
0-100160
>100160+(ΚΚΧ-100)*0,55
ΚΚΧΔιόδια (Eυρώ)
0-100120
>100120 + (ΚΚΧ-100) * 0,28

 

Προς διευκρίνιση των κατηγοριών τιμολόγησης Α, Β και Γ παρακαλούμε επισκεφθείτε τους ενδεικτικούς πίνακες για:

πλοία υπό Ελληνική σημαία
πλοία υπό ξένη σημαία

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ

Φορτηγίδες, Πλωτοί γερανοί, Πλωτές δεξαμενές.

ΚΚΧΔιόδια (Eυρώ)
Όλα τα πλοία255

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ E

Σε αυτή την κατηγορία υπάγονται μόνον τα Ιδιόκτητα Σκάφη Αναψυχής και τα Αλιευτικά με Ελληνική Σημαία που είναι καταχωρημένα στο νηολόγιο Ισθμίας, Λουτρακίου και Κορίνθου, και τα οποία εκτελούν πλόες σε Ελληνικά Λιμάνια και η Καταχωρημένη Καθαρή Χωρητικότητα τους δεν ξεπερνά τους 100 ΚΚΧ.

ΚΚΧΔιόδια (Eυρώ)
Όλα τα πλοία32

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣE

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΕ1

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται όλα τα Επαγγελματικά Σκάφη Αναψυχής με Ελληνική Σημαία με λιγότερους από 25 επιβάτες (σύμφωνα με το Π.Γ.Ε.).

Λιγότεροι από 25 επιβάτες (Σύμφωνα με το Π.Γ.Ε.)
ΜέτραΔιόδια (Eυρώ)
Λιγότερο από 650
6-980
9,01-1580+(LOA-9)*23,00
15,01-2580+(LOA-9)*25,00
Περισσότερο από 25,0180+(LOA-9)*27,00

Τα διόδια για αυτά τα σκάφη υπολογίζονται σύμφωνα με το Oλικό Mήκος σε μέτρα όπως αυτό αναφέρεται στο Πιστοποιητικό Καταμέτρησης/Επίσημη Άδεια Σκάφους. Σε περίπτωση που στο πιστοποιητικό αναγράφεται άλλη μονάδα μέτρησης για ευνόητους λόγους θα μετατραπεί σε μέτρα.

Για παράδειγμα:
1 ίντσα = 0,024μ.(2,54εκ.)
1 πόδι = 0,3048μ.(30,48εκ.)
1 γιάρδα = 0,9144μ.(91,44εκ.)

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΕ2

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται όλα τα Επιβατηγά πλοία, Κρουαζιερόπλοια, Επαγγελματικά Τουριστικά Πλοία με Ελληνική και ξένη Σημαία καθώς και Επαγγελματικά Σκάφη Αναψυχής με Ελληνική Σημαία με περισσότερους από 25 επιβάτες (σύμφωνα με το Π.Γ.Ε.).

Περισσότεροι από 25 επιβάτες (Σύμφωνα με το Π.Γ.Ε.)
ΚΚΧΔιόδια (Eυρώ)
0-100224
>100224+(ΚΚΧ-100)*0,59
ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ3 & ΣΕ4
Για τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη που παρέχουν υπηρεσίες τακτικών θαλάσσιων εκδρομών κατά μήκος της Διώρυγας και στις γύρω περιοχές ισχύουν τα παρακάτω:
ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΕ3
ΝΗΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΕ ΙΣΘΜΙΑ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟ
Περισσότεροι από 25 επιβάτες (Σύμφωνα με το Π.Γ.Ε.)
ΚΚΧΔιόδια (Eυρώ)
0-10041
>10041+(ΚΚΧ-100)*0,35
ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΕ4
ΝΗΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΛΗΝ ΙΣΘΜΙΩΝ, ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Περισσότεροι από 25 επιβάτες (Σύμφωνα με το Π.Γ.Ε.)
ΚΚΧΔιόδια (Eυρώ)
0-100110
>100110+(ΚΚΧ-100)*0,40
Σημείωση: Τα προαναφερόμενα σκάφη (νηολογημένα στα Ίσθμια, Λουτράκι και Κόρινθο) θα πρέπει να προσκομίζουν και την νόμιμη άδεια από τις Λιμενικές Αρχές για την εκτέλεση των εκδρομών (εντός 6 ναυτικών μιλίων από τη Διώρυγα Κορίνθου και παρακείμενες ακτές) καθώς και το Π.Γ.Ε., το Πιστοποιητικό Καταμέτρησης και το Έγγραφο Νηολόγησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤ

1. Σε αυτή την κατηγορία υπάγονται όλα τα Ιδιωτικά Σκάφη Αναψυχής και όλα τα σκάφη αναψυχής με ξένη σημαία (θαλαμηγοί, ταχύπλοα κ.λ.π.)

2. Τα διόδια για αυτά τα σκάφη υπολογίζονται σύμφωνα με το Ολικό Μήκος τους σε μέτρα όπως αυτό αναφέρεται στο Πιστοποιητικό Καταμέτρησης. Σε περίπτωση που στο πιστοποιητικό αναγράφεται άλλη μονάδα μέτρησης για ευνόητους λόγους θα μετατραπεί σε μέτρα.

Για παράδειγμα:
1 ίντσα = 0,024μ.(2,54εκ.)
1 πόδι = 0,3048μ.(30,48εκ.)
1 γιάρδα = 0,9144μ.(91,44εκ.)

ΜέτραΔιόδια (Eυρώ)
<650
6-980
9,01-1580+(LOA-9)*23,00
15,01-2580+(LOA-9)*25,00
>25,0180+(LOA-9)*27,00
ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Καθαρή ΧωρητικότηταΡυμούλκηση (Eυρώ)Πλοήγηση (Eυρώ)
0-100180175
>100180+(ΚΚΧ-100)*0,22175
1. ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ +25% ΣΤΗΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗ & ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ.
2. ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ +30% ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΡΥΜΟΥΛΚΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΟΗΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
(Γενικές Παρατηρήσεις – Προσαυξήσεις)

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΗ ΠΛΟΙΑ

1. 16,5μ < Πλάτος πλοίου < 18,3μ με βύθισμα άφιξης > 5,8μ. χαμηλότερη χρέωση 1.410 Ευρώ.

2. Βύθισμα > 5,8μ.

18,3μ.<Πλάτος<19,5μ.ελάχιστη χρέωση1.880Ευρώ
19,5μ.<Πλάτος<20,5μ.ελάχιστη χρέωση2.705Ευρώ
20,5μ.<Πλάτος<21,5μ.ελάχιστη χρέωση3.235Ευρώ
21,5μ.<Πλάτοςελάχιστη χρέωση3.530Ευρώ

ΑΛΛΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ

1. Ελλιμενισμός για τρεις ώρες έως τη διέλευση – Δωρεάν

Πλευρά Πελοποννήσου
– πάνω από τρεις ώρες, αλλά όχι πάνω από 12

Έως9 μ.35Ευρώ
915μ.52Ευρώ
1525μ.86Ευρώ

Πλευρά Στερεάς – 25% έκπτωση στις παραπάνω τιμές
Μηνιαίες τιμές ( Πλευρά Στερεάς μόνο)

Έως7 μ.44Ευρώ
715μ.79Ευρώ
>25μ.133Ευρώ

 

2. Επιβίβαση – Αποβίβαση επιβατών στις προβλήτες (χρέωση ανά υπηρεσία)

-Πριν/μετά της διελεύσεως της Διώρυγας παραμονή έως 30 λεπτάΔωρεάν
-Μη διέλευση της Διώρυγας παραμονή έως 45 λεπτά168 Ευρώ
-Μη διέλευση της Διώρυγας παραμονή άνω των 45 λεπτών258 ΕυρώΧΡΗΣΗ ΠΛΩΤΩΝ

• Χρήση Ρυμουλκού515 Ευρώ /ώρα
• Χρήση Ακάτου207 Ευρώ /ώρα
• Χρήση Γερανού277 Ευρώ /ώρα
• Χρήση Φορτηγίδας105 Ευρώ /ώρα

Δύαται να ισχύσουν ειδικές τιμές ανά ημέρα ή προορισμό (κατ’ αποκοπή)

 

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις (από την ιστοσελίδα του Zulu Bungy που δραστηριοποιείται στην Κόρινθο.)

Πρέπει να έχω ξανακάνει άλμα για να δοκιμάσω να κάνω Bungy Jumping»

Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις βουτήξει στη θάλασσα ή σε πισίνα με το κεφάλι

«Έχει συμβεί ποτέ ατύχημα στον Ισθμό»

Στα 12 χρόνια λειτουργίας του Bungy Jumping στον Ισθμό Κορίνθου καθώς και στο σύνολο των ετών που η ομάδα μας διοργανώνει άλματα –ξεκίνησε το 1996 να πραγματοποιεί άλματα με γερανό σε διάφορα spot στις Κυκλάδες και στην Αθήνα –ουδέποτε έχει συμβεί κανένα ατύχημα καθώς πρωταρχικός στόχος της επιχείρησης μας και του προσωπικού μας είναι η υπέρτατη ασφάλεια σας!

«Χρειάζεται κάποιο ειδικό εξοπλισμό να φοράω ή κάποια ρούχα συγκεκριμένα»

Το μόνο που χρειάζεται να εξοπλιστείτε είναι με κέφι ,αποφασιστικότητα και διάθεση να δοκιμάσετε κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε πάλι ελεύθερος σαν παιδί!Όχι δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός εξοπλισμός ,τα ρούχα που φοράτε κάθε μέρα, αρκεί να νιώθετε άνετα να πραγματοποιήσετε το άλμα.

Δείτε επίσης:

To Μουντιαλ στην Wikipedia

Η Wikipedia είναι ένα από τα πιο περήφανα και αξιομνημόνευτα δημιουργήματα του διαδικτύου.  Είναι μεγάλη …

Wikipedia Greece: πως μπορώ να αλλάξω κάτι ανακριβές σε αυτή;

Όχι δεν είναι wikipedia.gr είναι βικιπαίδεια στην διεύθυνση http://el.wikipedia.org !   Και όχι, δεν μπορείτε να γράφετε …

%d bloggers like this: