Breaking News
Home / Στοχοι / Μπροστά στο νέο εργοδότη

Μπροστά στο νέο εργοδότη

 1. Θα πηγαίνεις στο γραφείο σου 10 λεπτά νωρίτερα απ’ το αναμενόμενο. Και θα φεύγεις 10 λεπτά αργότερα (του­λάχιστον).
 2. Θα ανοίξεις καινούριο φάκελο με θεματικές ενότητες και θα σημειώνεις ό,τι σου λένε σχετικά με τη δουλειά. Ως γνωστόν, και το πιο αχνό μελάνι είναι πιο ανθεκτικό από την πιο ισχυρή μνήμη.
 3. Θα παρατηρήσεις το στιλ ντυσίματος που επικρατεί στην επιχείρηση ή στο τμήμα και θα ντυθείς ανάλογα. Μπορείς να πρωτοτυπήσεις, αλλά μέχρι ενός σημείου. Το εξω­φρενικό είναι και αυτό σχετική έννοια.
 4. Το προκλητικό ντύσιμο σε γυναίκα είναι εντέλει μειονέ­κτημα. Σε άντρα είναι απλώς γελοίο. Οι κώδικες της εν­δυματολογίας είναι γνωστοί σε όλους και τα μηνύματα που περνάς γίνονται αντιληπτά σε κάθε βήμα. Για τις γυ­ναίκες: Η διαφορά ανάμεσα στο τολμηρό και το πρόστυ­χο είναι οριακή. Ο Θεός να βάλει το χέρι του από κει και πέρα. Οι τομείς στους οποίους εξετάζεσαι καθημερινά μετά την πρόσληψή σου είναι -πέρα από το ντύσιμο- το γνωστικό αντικείμενο, βέβαια, και η προσωπικότητά σου.

Η τελευταία ειδικά δεν επιδέχεται ταχεία βελτίωση. Αν δε γίνει αποδεκτή, ή θα σε απολύσουν ή θα σε εξαναγκά­σουν σε παραίτηση ή θα σε υποβαθμίσουν, δηλαδή θα σε βάλουν στο «ψυγείο».

 1. Θα μιλάς για θέματα της δουλειάς, σπάνια για συναδέλ­φους (και μόνο εφόσον έχεις να κάνεις θετικά σχόλια) και ελάχιστα για τον εαυτό σου.
 2. Θα υπόσχεσαι λίγα και θα πραγματοποιείς περισσότε­ρα. Ακόμη κι αν τελείωσες μια εργασία, θα ψάξεις μό­νος σου και θα βρεις αντικείμενο απασχόλησης. Δεν είναι καλό να σε βλέπουν να κάθεσαι. Διάβασε τις ση­μειώσεις σου καλύτερα. Είναι θέμα εντύπωσης και ου­σίας.
 3. Θα θυμάσαι ότι όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Δε χρειάζεται να αναφέρεις πόσο σκληρά δουλεύεις. Θα αφήνεις το αποτέλεσμα της δουλειάς να μιλάει από μόνο του.
 4. Δε θα μπερδεύεις το επιθυμητό με το εφικτό. Ο χρόνος, το χρήμα και το ρίσκο των αγορών περιορίζουν τις δυ­νατότητες κάθε εταιρείας. Οι επιχειρήσεις σπάνια υιο­θετούν την καλύτερη λύση – συνήθως προτιμούν την πιο πρακτική, την πιο ασφαλή και την πιο συμφέρουσα.
 5. Θα θυμάσαι ότι το μισθό σου δε σου τον πληρώνει ο ερ­γοδότης, αλλά οι πελάτες της εταιρείας όπου δουλεύεις. Άρα δικός σου στόχος και των ανωτέρων σου είναι η ικανοποίηση των πελατών. Σε τελευταία ανάλυση, αυ­τοί δίνουν αξία και λόγο ύπαρξης στην επιχείρηση.

 

 1. Δε θα ξεχνάς την αγγλική, για άλλη μια φορά, θυμοσο­φία: «business is not fair». Αυτό δυστυχώς είναι νόμος στις επιχειρήσεις. Οπότε δε θα μεμψιμοιρείς όταν αι­σθάνεσαι αδικημένος. Θα περιμένεις νηφάλιος την κα­τάλληλη στιγμή για να φύγεις όπως ακριβώς ήρθες: με αξιοπρέπεια και ήθος. Δε θα χαθείς.
 2. Θα έχεις ακούσει πολλές φορές ότι δεν είσαι αναντικα­τάστατος. Θα θεωρείς εν τούτοις (αλλά χωρίς να το λες) ότι κανείς δεν μπορεί να σε αντικαταστήσει.

 

Επιγραμματικά:

–    Don’t rush                              – Never explain

–    Don’t trust                              – Never complain.

 

Δείτε επίσης:

Νόμοι του Murphy: Για την εταιρεία

—  Το πρώτο 90% ενός έργου απαιτεί το 90% του χρόνου, το υπόλοιπο 10% του …

Αν στείλεις ταχυδρομικά το βιογραφικό -πως γράφουμε την συνοδευτική επιστολή

Σε περίπτωση που στείλεις το CV (Curricu­lum Vitae, δηλαδή το Βιογραφικό Σημείωμα ή ΒΣ) ταχυδρομικά, …

Η αρχή της μίας σελίδας (όταν απαντάς σε αγγελία που ζητά σύντομο βιογραφικό σημείωμα ή resume)

Είσαι έτοιμος τώρα να καταρτίσεις το βιογραφικό σου, το καρτ-βιζίτ σου, το εισιτήριό σου στον …

Leave a Reply

%d bloggers like this: