Breaking News
Home / BLOGS / Μπορεί να βγει δήμαρχος και με μηδενική φωτογένεια;

Μπορεί να βγει δήμαρχος και με μηδενική φωτογένεια;

Κοιτώντας αναδρομικά την κάλυψη εδώ των εκλογών τους προηγούμενους δυο μήνες διαπιστώνω ότι ήμουν σκληρός και άδικος σε προηγούμενα post σχετικά με την δουλειά που έγινε από το επιτελείο Γκιουλέκα.   Νομίζω δεν τόνισα αρκετά ότι ο άνθρωπος απλά “δεν το έχει”.  Δεν γράφει στον φακό, δεν μιλάει με τρόπο που προσφέρεται για αναπαραγωγή στα media.   (Φωτεινή εξαίρεση το ραδιόφωνο όπως έγραψα από την αρχή, αλλά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον δεν αρκεί αυτό το μέσο!)

Ακόμα και στο πιο καλογυαλισμένο διαφημιστικό πασχίζουν να βρούνε το πλάνο που δεν ενοχλεί ο άνθρωπος!   Θολώνουν τον φακό, τον τραβάνε από μακριά…δεν φτουράει.  Αν κερδίσει αύριο θα είναι βροντερή απάντηση σε όσους θεωρούν ότι όλα στην πολιτική είναι πλέον θέμα media.     Αν και δεν βλέπουμε πια τα λάθη σε μακιγιάζ και φωτισμό που σημειώσαμε στην αρχή της εκστρατείας, παραμένει σοβαρό θέμα ο τρόπος ομιλίας του.

Με κάτι πρέπει να “ταίσεις” τα media αλλά όταν το μόνο που έχεις διαθέσιμο είναι ένα καρακιτς κλιπάκι φτιαγμένο στο Pinnacle Studio με ότι εφέ περίσσεψε και μοντάζ σε στυλ της δεκαετίας του ’70, ξέρεις ότι είναι δύσκολα τα πράγματα!

Φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα του

Να θυμίσω ότι αυτό το blog δεν ασχολείται με τα πολιτικά ζητήματα.   Σαν media ανάλυση όμως δεν μπορούμε παρά να εντυπωσιαστούμε.  Ή έχει εξαιρετικά χαρίσματα που δεν φαίνονται αυτός ο άνθρωπος ή είναι τελείως πολιτικό θέμα η εκλογή δημάρχου και δεν έχει καμία σχέση με τα πρόσωπα.   Στο συμφέρον μου είναι σαν επικοινωνιολόγος να τονίσω όλα τα θετικά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να βελτιωθεί η εικόνα ενός δημόσιου πρόσωπου.   Αλλά εδώ σηκώνω ψηλά τα χέρια.   Γιατί παρά τις ηρωϊκές προσπάθειες του επιτελείου του και στο αντίξοο περιβάλλον των ΜΜΕ αυτόν τον καιρό (για δεξιούς υποψήφιους) περνάει ακόμα μια…Γκιουλεκίλα.

Δείτε την βασική φωτογραφία της καμπάνιας του που φιγουράρει και στην επίσημη ιστοσελίδα.  Βλέμμα σχεδον αλήθωρο.   Χαμόγελο σχεδόν μειδίασμα, σίγουρα με μπερδεμένο μήνυμα.   (Καλό αν είσαι η Τζοκόντα, κακό αν είσαι πολιτικός.)   Το σακάκι ας πούμε ότι είναι θέμα γούστου αλλά το τζιν, ακόμα και για Θεσσαλονίκη δύσκολη επιλογή.   Ας δεχτούμε ότι δείχνει νεανική διάθεση.   Ρολόι τέρας φορεμένο χαλαρά ώστε να πέφτει πάνω σε ένα χέρι με φλέβες που πετάνε υπερβολικά.   Στυλό στο χέρι γιατί σημειώνει κάτι σημαντικό την στιγμή της φωτογράφησης.   Όπως και με το βιντεάκι του

Πιθανώς να έχουμε συνηθίσει οι πολιτικοί μας να δείχνουν εξωγήινοι, αφύσικοι και απόμακροι αλλά σε αυτή την καμπάνια η διαφορά Γκιουλέκα – Μπουτάρη ήταν τεράστια.   Ένας εβδομηντάχρονος του έβαλε τα γυαλιά.   Και όχι με στημένες και υπερπεξεργασμένες φωτογραφίες σαν αυτές του Καμίνη.    (Αν δεν είναι αλκοολικός αυτός ο άνθρωπος, το δέρμα στο πρόσωπό του πάντως είναι εξαιρετική προσομείωση χρόνιου πότη!)  Χύμα, κεφάτες και χωρίς πολύ σκέψη.   (Δείτε εδώ το Flickr stream του.)

Όπως και με το κλιπάκι από taxalia αρχικά μου φάνηκε τρελό ότι τα έβγαζε στον αέρα το επιτελείο του Γκιουλέκα.   Αλλά είναι σαφές ότι δεν είχαν και άλλες επιλογές.  Αντίστοιχα, ακόμα και όταν κουβαλάει αρνητικό μήνυμα στο ίδιο μέσο (taxalia) για τον Μπουτάρη, αυτός βγαίνει από πάνω στις εντυπώσεις.

Δείτε επίσης:

Τηλεόραση και παιδιά: απλά πράγματα (και πολύ τεχνολογία)

Μάζευα το σπίτι μετά το Σαββατοκύριακο.   Δεν πήγαμε κάπου, απλά πέρασαν φίλοι, ξαδέλφια και …

Ο πρώτος τσακωμός – για τα μάτια του YouTube!

Σκεφτήκαμε με το κορίτσι μου να κάνουμε μια λίστα με αγαπημένα slow τραγούδια.  Έτσι ρομαντικά, …

Πως να εξαφανίσω όλα τα παλιά μου στάτους στο Facebook;

Μπορεί να είναι δικομανής πρώην.  Ίσως τρελός που σας παρακολουθεί.  Ή απλά έχετε μετανιώσει για …

No comments

  1. Αλέξανδρος

    Είσαι αντικειμενικά μαλάκας.
    Πόσο ακόμη θα υποστηρίζεις τον βλάκα τον μεθύστακα τον Μπουτάρη ρε φασιστοειδές πασοκόσκυλο;

    • Λυπάμαι αν έγραψα το άρθρο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνομαι κατανοητός. Το νόημα ήταν ότι μπορεί κάποιος χωρίς φωτογένεια να κερδίσει εκλογές. Είτε με το σπαθί του και τις ικανότητές του, είτε επειδή τον ευννοούν οι πολιτικές συγκυρίες. Δεν έγραψα τίποτα αρνητικό για τον Γκιουλέκα. Το γεγονός ότι “δεν γράφει” καλά στις κάμερες δεν είναι δικό του φταίξιμο. Από την μεριά των ψηφοφόρων της Ν.Δ. σε ένα περιβάλλον το οποίο έχω δείξει καθαρά ότι ρέπει υπερ της προπαγάνδας υπερ των υποψηφίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είναι θρίαμβος της δημοκρατίας αν εκλεγεί ο Γκιουλέκας.

      Υπάρχουν βέβαια και χειρότεροι. Δες http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/40594 (για την φωτογραφία, το κείμενο είναι ΟΚ υπό τις περιστάσεις) Πρέπει να καταλάβεις (αν έχεις διαβάσει αρκετά άρθρα εδώ θα έπρεπε να είναι προφανές) ότι δεν ξέρω ούτε με νοιάζει τι κόμμα είναι αυτός ο κύριος στην Αιγιαλεία. Δουλειά μου είναι να κοιτάω τις εικόνες, τα βίντεο και τα κείμενα που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ και να αναλύω που και γιατί “πουλάνε” ή “σπρώχνονται”.

%d bloggers like this: