Breaking News
Home / Social media / Ξέπλυμα χρήματος μέσω Facebook διαφήμισης

Ξέπλυμα χρήματος μέσω Facebook διαφήμισης

Όσο μιλάνε όλοι για fake news εδώ στην Ελλάδα είμαστε δυο βήματα πιο μπροστά βέβαια.   Εδώ έχουμε μεγάλα και γνωστά site που το παίζουν ειδησεογραφικά να πληρώνουν για κίνηση.  Δεν είναι παράνομο.  Αλλά γίνεται συχνά χυδαίο.

Το πρωτοείδα πριν χρόνια με ένα wannabe κλασσική ελληνική αρπαχτή.  Διαπλεκόμενος επιχειρηματίας στη μικρομεσαία κατηγορία με κάποια πολιτικά κονέ.  Αρχικά έπαιρνε από πολιτικούς σε στικάκια ότι τους περίσσευε από την προεκλογική καμπάνια τους με λίστες και στοιχεία ψηφοφόρων και βομβάρδιζε με email.   Έπιανε αρκετά, κυρίως δημόσιους υπάλληλους που τους είχαν κλειδωμένο το internet και μόνο από το “ειδησεογραφικό” του email κάθε μέρα διάβαζαν ειδήσεις τζάμπα.  Και βέβαια πριν τις εκλογές που ήθελε πιο πολύ κίνηση για να εντυπωσιάσει άλλους πολιτικούς, ε, άρχισε την ηρωίνη.

Έχω πολλές φορές παρομοιώσει την διαφήμιση στο Facebook με ηρωίνη.  Κακή παρομοίωση καθότι δεν έχω δοκιμάσει ηρωίνη.   Ακριβώς επειδή υποψιάζομαι ότι είναι κάπως έτσι εθιστική και επικίνδυνη.  Το Facebook είναι στημένο από έναν χάκερ, ξέρει πως να σε χειριστεί.  Φροντίζει να έχεις αρχικά εντυπωσιακά αποτελέσματα για να σε καβαντζώσει ψυχολογικά.

Την συνταγή όμως την πήραν και την γύρισαν τούμπα.  Έχεις ένα site το οποίο άρχισε με φανφάρα αλλά τώρα ψιλοψόφησε;   Κάνεις ξέπλυμα μαύρου χρήματος παίζοντας στα media;   Η ηρωίνη για να δείξεις κίνηση είναι οι διαφημίσεις στο Facebook.  Θα σου φέρουν γρήγορα κλικ.  Κοστίζουν βέβαια κάτι παραπάνω αλλά αν βρεις 1-2 που δουλεύουν τις αφήνεις να παίζουν.   Πολλές φορές και μπαγιάτικες “ειδήσεις”, συχνά με θανάτους διασήμων.

The Sun Front Page wednesday february 29 2012, kerry’s weird craving, girl eats, 4,000 washing-up sponges, blitz the £1.2bn fiddlers, 2 bibles found in Bin’s lair, Psycho path, dragons’ den duncan divorces

-Αυτή η σταρ του Survivor άνοιξε την τσάντα της και βρήκε κάτι που δεν ήθελε να δει!

-Όλοι οι δερματολόγοι την μισούν!  Είναι 65 και μοιάζει 20.  Μάθετε το μυστικό φαγητό που βάζει στον κώλο της κάθε πρωί για να διατηρείται έτσι!

-Μια εικόνα που δεν θέλετε να δείτε αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε – όλοι την κοιτάνε συνέχεια!

-Η σοκαριστική αλήθεια για τις δίαιτες με ανανά.  35χρονος ΠΕΘΑΝΕ λίγες μέρες αφότου έφυγε από τον διατροφολόγο του!

-69 φωτογραφίες σεξ στην παραλία που σοκάρουν.  Γιατί είναι ΟΛΟΙ νεκροί!

Ότι να’ναι, αρκεί να φέρνει κλικ.   Άλλωστε όταν πουλάς διαφήμιση και οι αγοραστές συχνά είναι βούρλα, μόνο την συνολική κίνηση κοιτάνε, δεν εξετάζουν ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Τι μπορούμε να κάνουμε;  Προφανώς να σκεφτόμαστε πριν κάνουμε κλικ σε κάθε μπούρδα διαφήμιση.  Μετά (θέλει δυο κλικ) να λέμε στο Facebook όταν μας προσβάλλει μια διαφήμιση.  Πάνω δεξιά είναι το βελάκι, μετά τους λες γιατί σε ενοχλεί – έχει έτοιμες κατηγορίες γιατί ξέρει πολύ καλά το Facebook ότι γίνεται αυτό.  Ε, και αν έχετε blog ή κάποιο δημόσιο μέσο, κοινοποιήστε αυτό το άρθρο ή κάτι σε σχέση με το πρόβλημα.  Τα ΜΜΕ δεν γίνονται από μόνα τους καλύτερα.  Χρειάζονται την βοήθειά μας.   Αν αγαπάτε την ενημέρωση ή και το Facebook, μην τα αφήσετε έτσι.

 

Δείτε επίσης:

Πως η εκκλησία έχασε το παιχνίδι της διάσπασης προσοχής μας

Είμαι σε ένα πολύ αγαπημένο μου σπίτι το οποίο είναι γεμάτο Χριστιανικά βιβλία. Από τις …

Το δικαίωμα να μας χώνετε διαφήμιση στη μούρη

Οι μεγάλες αφίσες εξωτερικού χώρου όπως περίπου τις ξέρουμε σήμερα ξεκίνησαν λίγο πριν τελειώσει ο …

“Δωρεάν” διαφήμιση από το Facebook. Κόλπα boostικα

Έχουμε μια σελίδα με έναν καλό άνθρωπο στην Κρήτη, το Tsitato.  Βασικά ο Νίκος τα …

%d bloggers like this: