Breaking News
Home / Σχεδον αστεια / “…οι ανταρτες όταν χώρευαν στα βουνά γινότανε σεισμός.”

“…οι ανταρτες όταν χώρευαν στα βουνά γινότανε σεισμός.”

Είναι κείμενο-σταθμός.  Ένας προφανώς απαίδευτος αλλά ενθουσιώδης 28χρονος νέος που υπογράφει ως γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε λίγες γραμμές καταφέρνει να χωρέσει όλες τις ανασφάλειες και τις φοβίες του παρανοϊκού αριστερού ρεύματος της χώρας μας.  Ούτε η ορθογραφία, ούτε τα κεφαλαία, ούτε τίποτα δεν θα τον σταματήσει.  Θα μας πει τον πόνο 80de36c07820ba1e1311a6019c3282b7του.

“Τότε ήμουν 10 χρονών και ακούγαμε το άξιον εστί και μου έλεγαν ιστορίες.”  Σχολή ΚΚΕ η πλύση εγκεφάλου στα παιδιά.    Γράφει σαν να μην αντιλαμβάνεται τις αντιφάσεις όπως ότι “οι φασίστες του λέγαν πως θα τον ξυρίσουν γιατί ήταν τραγόπαππας-κομμουνιστής”.     Εκεί στα “μακρονήσια” οι φασίστες βασάνιζαν τον κόσμο αλλά οι γονείς του, του τα έλεγαν “μικρός τα χρόνια της ευημερίας στην Ελλάδα” παρόλα αυτά.  Και πως γίνεσαι τέτοιο φυτό;  Ιδού ξεκάθαρα η πορεία:  “αντρίωμα του στο Πολυτεχνείο, στην ΟΜΛΕ, στη δικτατορία, για την δράση του στο δυναμικό φοιτητικό κίνημα, για την ΕΦΕΕ, για τον 815, τον Κουμή και την Καννελοπούλου, για την ΠΠΣΠ, για το ΚΚΕ-ΜΛ, για το χημείο, για τα όνειρα της τότε εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς…”  O ίδιος πατέρας που “μια ζωή χοντρός είχε αρχίσει να κουράζεται στο περπάτημα και δεν άντεχε πολλά, πολλά.”

Έτσι είμαστε ρε εμείς οι αληθινοί αριστεροί.  Με καθαρό το κούτελο!  “ποτέ δεν ζήτησαν λεφτά ούτε από τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ”… (αλλά τα έπαιρναν έμμεσα βέβαια όπως όλοι οι άμεσα ή έμμεσα κρατικοδίαιτοι).  Να και η τα διαπιστευτήρια του παιδιού. “Μετά στην Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, στον ΔΕΚΕΜΒΡΗ, στις πλατείες και δώσ του δακρυγόνο και ξύλο και η μάνα μου να τρέχει στα κρατητήρια να βγάζει κόσμο, και ο αδερφός μου δίπλα πάντα εκεί να με ζυμώνει να μου αγοράζει βιβλία για τον ΜΑΡΞ και να μου εξηγεί το κεφάλαιο…”

Το καλύτερο σημείο του κειμένου είναι η περιγραφή του αδελφού του ως “εκτός από αριστερός και τεχνοκράτης”.   Όχι, δεν πετάμε στα σύννεφα.  Ούτε έχουμε ανάγκη κάτι Μνημονιακούς.  Μια χαρά το έχουμε το θέμα μόνοι μας αδέλφια!

acea7312c44d86c5e9d745429c2cd0f1“Μπροστά στη ρουφιανιά και τον κιτρινισμό στέκομαι περήφανος και τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια,

Κατάλαβες ρουφιάνε;;”

Όλοι καταλάβαμε ότι είσαι σε άλλον πλανήτη φιλαράκι.    Πιο φασίστας από τον αριστερό (στο μυαλό του) μοδάτο, φασίστα δεν υπάρχει από ότι φαίνεται.   Τόσο στο μίσος σου όσο και στον απόλυτο τρόπο που περιγράφεις τα πάντα είσαι απολίθωμα.  Η σύγχρονη αριστερά δεν κάθεται να κλωσάει έτσι το παρελθόν γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη άμεσα από κάτι πολύ καλύτερο.

 

Δείτε επίσης:

Πολιτική κουβέντα με τον Θεό.

Στο δάσος είχε ησυχία. Υπερβολική ησυχία για τα γούστα μου.   Ξέρω ένα απλό κόλπο …

ΝεοΈλλην μόνος ψάχνει

“Αν γίνουν αύριο εκλογές τι θα ψηφίσετε;” Σας έχουν πάρει ποτέ από τηλεφωνική δημοσκόπηση;  Κλείνεις …

Συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα

Για να δουλέψει καλά μια οικιακή βοηθός, πρέπει πρώτα η οικία να αποδεχθεί ότι χρειάζεται …

Leave a Reply

%d bloggers like this: