Breaking News
Home / SOCIAL / Οι εναλλακτικές θεραπείες και η οικονομική κρίση

Δείτε επίσης:

Πως να πάρεις επιδότηση σαν Τζεντάϊ

Το γραφείο ήταν ήσυχο.  Ύποπτα ήσυχο.  Τσέκαρα στο κινητό για απεργίες.  Τίποτα.  Μόνο δυο άτομα …

Αστυνομική ιστορία Νο9: το ξυράφι

Οι δυο αστυνόμοι κοιτάχτηκαν λίγο.  Ο ένας τελείωνε την βάρδια του, ο άλλος τώρα άλλαζε …

Τι έπαθα τη μέρα που πούλησα ναρκωτικά στα Εξάρχεια

Δεν το είχα ξανακάνει.  Αλλά χρειάζομαι τα λεφτά.   Ένας φίλος μου δάνεισε ένα σακουλάκι …

Αστυνομική ιστορία Νο10 – το ηλεκτρονικό τσιγάρο

“Σβήσε το τσιγάρο και έλα στο γραφείο μου!” Ο διοικητής είναι έξαλλος.  Δεν ξέρω γιατί. …

Γιατί θέλετε να εργαστείτε εδώ;

Καλώς ήρθατε και ευχαριστώ που ενδιαφερθήκατε για μια θέση στην εταιρεία μας.  Με λένε Κύριο …

Αστυνομική ιστορία Νο6: ο καθρέφτης

Είχαν ήδη πάρει το πτώμα όταν έφτασα στον τόπο του εγκλήματος.   Οι συνάδελφοι εξέταζαν …

Αστυνομική ιστορία Νο12: ροδοcop

Έσπρωχνα το λάστιχο με ένα ξύλο στον δρόμο.  Έχω δει να το κάνουν τα Αφρικανάκια …

Αστυνομική ιστορία Νο5 : περί σεξ

Μπορεί να μην είμαι ο καλύτερος αστυνόμος στον κόσμο αλλά δεν μου άξιζε αυτή η …

Αστυνομική ιστορία Νο3 : Λότο

“Δεν το πιστεύω!  Κέρδισα!” Χοροπηδούσα σαν μανιακός στον δρόμο.  Έριξα και έναν κάδο.  Στα τέτοια …

Αστυνομική ιστορία Νο4: υπόθεση 2 σε 1

“Καλά, μου το λες τώρα ότι έχω να πληρώσω κλήση;” Η γυναίκα ήταν έξαλλη.  Συνέχισε …

Αστυνομική ιστορία Νο 8 – στα κόκκινα

Είχα αργήσει και το φανάρι πορτοκαλί.  Εξέταζα το παιδί στην “Κάθοδο των Μυρίων” και έπρεπε …

Αστυνομική ιστορία Νο11: Μπόμπ Σφουγγαράκης στον ήλιο

Ήταν ηλιόλουστη μέρα και ο κόσμος πολύς στο Σύνταγμα.  Ένα παιδάκι δίπλα μου φώναζε σπαραχτικά …

Αστυνομική ιστορία Νο2: εναλλακτικοί αστυνόμοι

Θα είχα μεγάλη περιέργεια να δω στην Αθήνα αστυνομικούς με roller blade όπως έχουν στην …

Αστυνομική ιστορία: η ομάδα Δέλτα και ο Πακιστανός

Το αυτοκίνητο είχε χαλάσει στην μέση της Κηφισίας και οι δυο μοτοσυκλέτες πλησίαζαν γρήγορα.   …

Τζιν στην αλμύρα (ΑΞΟΥΜ2)

“Θες να σου πω για παιδιά, εξοχικό, διακοπές και τέτοια;” Για να λήξει μια σχέση, …

Βι αρ γιου του – (ΑΞΟΥΜ1)

Αξιοπερίεργος έρωτας ήταν. Υπερβολικά άγριος για να ζήσει και πολύ σπάνιος για να χαθεί.  Είναι …

Αράχνη στην έρημο με δυο γκέι στο παγκάκι

“Όπως βλέπεις μέλλουσα αγαπητή, όλα έχουν ήδη πάει στο διάολο.  Παρά την αισιοδοξία που έχω …

7 comments

 1. Οφείλω να αποδώσω τα εύσημα που μάζεψες μαζί όλες τις “εναλλακτικές” θεραπείες μαζί. Μου άρεσε και θα το κρατήσω. Κρίμα όμως που δε μπορώ να πώ το ίδιο και για την ηθική ή και γνωστική αντιμετώπιση σου στο θέμα. Ειδικά ό όρος “τσαρλατάνοι” ερμηνεύει την πλήρη άγνοια σου περί του θέματος να εντρυφήσεις έστω και σε μία από τις παραπάνω “θεραπείες” (κάποιες από αυτές είναι πραγματικά τρόπος ζωής για κάποιους και αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς όπως άλλωστε και τις δικές σου επιλογές όσο επιπόλαιες προφανώς κι αν είναι αυτές!). Μιλάμε για πανάρχαιες και ιστορικές επιστημονικές (της εποχής τότε) μεθόδους που συντηρούν σωματικά και πνευματικά λαούς επι γενεές ολόκληρες. Μη κοιτάτε που η οικονομική παρακμή του Δυτικού κόσμου ανέπτυξε την ιατρική επιστήμη σε διαφορετική βάση για τους ευνόητους λόγους. Εν πάση περιπτώση καλό θα ήταν πριν εκφέρουμε κάποια γνώμη να διαβάζουμε και τίποτα σχετικό πριν γιατί το να εκτεθείς ηθικά μπορεί να γίνει ακόμα και ανώνυμα.

  • Με μεγάλο ενδιαφέρον να απαντήσω επί οποιασδήποτε συγκεκριμένης από αυτές που αναφέρω στο άρθρο. Οι επικλήσεις σε αρχαιότητα και “πανανθρώπινα αξιώματα” νομίζω ότι δεν χρειάζονται. Ξεκίνησα με την ομοιοπαθητική την οποία είμαι αρκετά σίγουρος ότι γνωρίζω πλέον καλύτερα από πολλούς τσαρλατάνους (ακριβέστατος όρος) που την ασκούν επαγγελματικά. Ευκαιρία να πιάσω και μερικές ακόμα! Ρίξτε μια να σας απαντήσω συγκεκριμένα.

   ΥΓ Όλο το ιστολόγιο είναι επώνυμο. Αλέξανδρος Χαλκίδης

   • Εσύ μπορείς να είσαι αυθεντία σε πολλά πράγματα και μπράβο σου (αν και σε αυτή την περίπτωση δεν θα είσουν απαξιωτικός στη σημασία της ιστορικότητας των πραγμάτων).
    Η άποψη μου – αν επιτρέπεται δηλ. – είναι ότι επικρίνω την ολοκληρωτική παραδοχή των παραπάνω φιλοσοφιών ως τσαρλατανιστικών! Και φυσικά υπάρχουν τσαρλατάνοι. Παντού όμως. Αυτό δεν αναιρεί την αξία αυτής καθ’αυτής καμιάς επιστήμης, θεραπείας, φιλοσοφίας είτε βρισκεται Ανατολικά, Δυτικά, Βόρεια ή Νότια.
    Φιλικά,

    • H θεραπεία, πόσο μάλλον η θεραπεία επί πληρωμή, δεν είναι πεδίο θεωρητικών συζητήσεων. Ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης, είναι πρακτικά θέματα, όχι συζητήσεις καφενείου περί φιλοσοφίας του πνεύματος και της ιδέας της Υγεάς με κεφαλαίο “Υ”. ΟΛΕΣ (ανεξαιρέτως) οι σχολές στις οποίες αναφέρεται το άρθρο μου αποτελούν απάτη κατά την γνώμη μου. Δηλαδή στερούνται οποιασδήποτε αποδεδειγμένης, διαπιστωμένης και τεκμηριωμένης απόδειξης ότι έχουν οποιαδήποτε αποτελεσματικότητα επί παθήσεων.

     Σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει βρεθεί μικρή σχέση ανάμεσα στην υποκειμενική αντίληψη του ασθενή ως προς τα συμπτώματα και θετική επιρροή τους αλλά στο όριο του στατιστικού λάθους. ΔΕΝ είναι όλα “στο μυαλό” μας.

     • “ΟΛΕΣ (ανεξαιρέτως) οι σχολές στις οποίες αναφέρεται το άρθρο μου αποτελούν απάτη..”

      Να μου λείπουν οι ξύλινες απόψεις από ιστιότοπους “σκιάχτρα”. Σας βαρέθηκα πια και δεν μπαίνω σε αντίλογο. Απλά φεύγω. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

     • Μάλλον ΕΣΕΙΣ ξεμείνατε από επιχειρήματα. ΑΝ διαβάσετε την σειρά άρθρων μου για την ομοιοπαθητική θα βρείτε μια πληθώρα επιχειρημάτων, επιστημονικών αναφορών και άλλων λεπτομερειών που καθιστούν την ιστοσελίδα όχι μόνο “σκιάχτρο” αλλά σίγουρα το καλύτερο σημείο στο ελληνικό διαδίκτυο για όσους ενδιαφέρονται να δούνε σφαιρικά αυτό το θέμα.

      Εφόσον βέβαια έχουν όρεξη, διάθεση και στοιχεία να παραθέσουν. Μπήκατε στην κλασσική πολωτική λογική του “ή είσαι μαζί μας ή είσαι εναντίον μας” αντί να χρησιμοποιήσετε κριτική και αναλυτική σκέψη για να δούμε κάποια λεπτομέρεια. πχ η εχινέκια δουλεύει, ναι, όχι και με τι επιχειρήματα ή πειράματα θα προσεγγίσουμε το θέμα;

 2. Φιλτατε, να πω και εγω την αποψη μου σαν επιστημονας με πτυχιο: Δεν μπηκα στη διαδικασια να διαβασω ΟΛΕΣ τις εναλακτικες θεραπειες, αλλά θα ήθελα να σας διαψευσω στο γεγονός οτι δεν οφελούν:

  ΟΛΕΣ ΟΦΕΛΟΥΝ αυτους που τις ασκουν τοσο πειστικα, οσο να εισπρατουν χρηματα απο ανθρώπους απελπισμενους και να γεμιζουν τις τσεπες τους. Σε μια χώρα οπου στο Κοινοβουλιο εχουν περασει προσωπικοτητες οπως ο Δημοσθενης Βεργης, ο Β.Λεβεντης, ο ΓΑΠ γνωστος και ως λεφτα υπαρχουν, ο Α.Τσιπρας γνωστος και ως “Η ελπιδα εφτασ娔, ο Α.Σαμαρας γνωστος ως και “βγαινουμε μωρο μου βγαινουμε μεσα απο το τουνελ”, απορώ γιατι σας κανει εντυπωση το οτι υπάρχουν ανθρωποι που πιστευουν ακομα σε χαντρες και καθρευτακια…

  Οσοι θιχτηκατε, συμπαθατε με, εγω σας μιλάω μονο σαν επιστημονας με την ορθη εννοια του ορου, που ασφαλώς θα αγνοειτε. Σας αφηνω τώρα να τρεξετε στον κ.Σώρα ή τον Παλμο να κανετε μια δεηση στον ΔΙΑ να έρθει με το διαστημοπλοιο του απο τον Συριο να σωσει του ΕΛ…

  Ως τότε… συνεχιστε να ταίζετε τον καθε επιτηδειο απατεωνα…

  ΥΓ
  προς τον συντακτη του κειμενου,

  Μην ασχολεισαι αγορι μου, δεν ειναι ρατσιστικη αντιληψη οτι ολοι οι ανθρωποι δεν εχουν τον ιδιο βαθμο αντιληψης, ειναι και αυτο ενα επιστημονικο γεγονος… Ματαια παιδευεσαι…

%d bloggers like this: