Breaking News
Home / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / Ομιλείτε Ελληνικά αλλά www.γιατίυποκρίνεστε.γρ

Ομιλείτε Ελληνικά αλλά www.γιατίυποκρίνεστε.γρ

Η κατάσταση έχει ξεφύγει.  Λίγο η κρίση, λίγο η αμάθεια και πολύ το διαδίκτυο έχουν συνεισφέρει σε έναν οργασμό ανόητης παραφιλολογίας περί ανωτερότητας του ελληνικού πολιτισμού, φιλοσοφίας και γλώσσας.

“Οι λέξεις ΦΩΤΟΝΙΟΝ και ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ ισοψηφούν με τον αριθμό 1850, δηλαδή
ΦΩΤΟΝΙΟΝ = ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ = 1850,
γεγονός που δηλώνει ότι η Ελληνική γλώσσα γνωρίζει ότι το ΦΩΤΟΝΙΟΝ διαδίδεται ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ εις τον τρισδιάστατον χώρον.”

Αυτά τα λεξαριθμικά παραδείγματα ειδικά μου κάνουν…κοιλιακούς από το γέλιο που ρίχνω.   Γιατί να επιλέξουμε το “κυματοειδώς” και όχι “κυματοειδής” ή άλλη μορφή της λέξης;   Γιατί μόνο έτσι “βγαίνει″!   Αν βγαίνει δηλαδή γιατί οι υπέροχοι αυτοί τρελοί που τα βγάζουν όλα αυτά, πολύ συχνά κάνουν λάθη και στον υπολογισμό του συνόλου….

ΑΝΘΡΩΠΟΣ = 1+50+9+100+800+80+70+200 = 1310
ΦΥΣΙΣ = 500+400+200+10+200 = 1310
ΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ = 515+31+391+373 = 1310 .

Εδώ δίνει ρεσιτάλ γιατί βάζει και το “ΣΤΥΣΙΣ” πιο κάτω στην ίδια θεματική ενότητα.   (Όλος ο μπουρδολογικός ειρμός, αν είναι αυτό ειρμός δηλαδή, υπάρχει και στο Facebook.)   Και για ακόμα μεγαλύτερο γέλιο μπορούμε να κάνουμε υπερβάσεις στον συσχετισμό όπως το γεγονός ότι ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ και COMPUTER έχουν όλα το ίδιο σύνολο, πράγμα που αποδεικνύει ότι …. …. (αυτό είναι από τα καλύτερα)… … “οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μαντέψει την εξέλιξη των υπολογιστών όπως και τον τρόπο που θα τον περιέγραφαν στα Αγγλικά δυο χιλιάδες χρόνια αργότερα οι άνθρωποι στην άλλη άκρη του πλανήτη.”

Έχουν ξεπηδήσει αναρίθμητα blogs ή και οργανωμένες ιστοσελίδες που μας προειδοποιούν ότι “Σε αυτή την ιστοσελίδα μας θα σας παρουσιάσουμε τα νεότερα στοιχεία που αποδεικνύουν την αρχαιότητα της Ελληνικής γλώσσας (κατά συνέπεια οτι το αλφάβητο ΔΕΝ είναι Φοινικική ανακάλυψη) καθώς και κάποιες άγνωστες πτυχές της (όπως π.χ. ότι υπάρχει μεγάλη ομοιότητα λέξεων της αρχαίας Ελληνικής με : α) την γλώσσα των ιθαγενών στα νησιά Χαβάϊ και β) την γλώσσα των Κετσούα-ιθαγενών των περουβιανών Άνδεων).”

Αλλού το θέμα είναι η υπεράσπιση της αρχαίας ψυχής και να αποδείξουμε ότι η φιλοσοφία δεν υπήρχε πριν και μετά τους Έλληνες.   Αλλού ότι το φοινικικό αλφάβητο είναι αυταπάτη.   Έχω λοιπόν ένα ερώτημα για τους απανταχού Ελληνο-(συμπληρώστε το δεύτερο συνθετικό ανάλογα με τα χούγια σας).   Γιατί δεν χρησιμοποιείτε domain με ελληνικά ονόματα;   Εδώ και αρκετό καιρό μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει διευθύνσεις όπως  www.χαλκίδης.gr ή οτιδήποτε άλλο με ελληνικούς χαρακτήρες.   Αλλά ούτε εταιρείες, ούτε η κυβέρνηση, ούτε καν αυτοί οι αρχαιολάτρες που φαντάζονται παντού συνωμοσίες κατά της Ελλάδας και των ελληνικών, δεν τα χρησιμοποιούν.   Γιατί;

Γιατί δεν βολεύει!   Γιατί η τεχνολογία που χρησιμοποιούν για να μας εξηγήσουν τις θεωρίες τους για την κάθοδο των Ελ έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό από ξένες εταιρείες.   Γιατί εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια η χώρα μας δεν παράγει ούτε τεχνολογία, ούτε οικονομία, ούτε πολιτισμό σε βαθμό που να επηρεάζει τις διεθνείς εξελίξεις.   Δεν σας αρέσουν τα Greeklish;   Ας είχατε εφεύρει εσείς το SMS, το chat, το Twitter ή οποιαδήποτε άλλη από αυτές τις τεχνολογίες επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε όλοι!

Και γιατί να στοχοποιήσουμε την τεχνολογία άλλωστε.   Κοιτάξτε γύρω σας.   Μπείτε στο “αυτοκίνητο του λαού” (VW) σας μάρκας “Golf” (ελληνική λέξη για αυτό υπάρχει; Ή μήπως το έφεραν οι Σίων στην Γη;) μιλήστε στο “εγώ τηλέφωνό” σας (iPhone) ανοίξτε την τηλεόραση “ήχος-ήλιος” (Sony) σας και δείτε οτιδήποτε.   Γκρινιάξτε επειδή το περιεχόμενο είναι συχνά αμερικάνικο.   Μετά φάτε μια χωριάτικη σαλάτα με τομάτες που ήρθαν πριν λίγα σχετικά χρόνια στην χώρα μας ή τηγανίστε πατάτες που δεν γνώρισαν ποτέ οι αρχαίοι Έλληνες.   Διαβάστε την εφημερίδα χάρη στο Γουτεμβέργιο και τα δάση μακρινών χωρών.   Και αν πάτε στον γιατρό φροντίστε να προσέξετε τους ελάχιστους ελληνικούς τίτλους στον κατάλογο των δωματίων.   Γιατί όλα τα φάρμακα που παίρνετε έχουν ξένα ονόματα βέβαια καθότι δεν υπάρχει ελληνική φαρμακοβιομηχανία.   Όπως και όλα τα ιατρικά μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν επάνω σας, καθότι ο Ιπποκράτης ήταν μεν μπροστά από την εποχή του αλλά δεν σας βλέπω σε Ασκληπιείο, στο νοσοκομείο είστε.

Δεν παράγουμε τίποτα.   Παρ’τε το χαμπάρι.   Πιάστε αν θέλετε τους διαπρεπείς επιστήμονες με ελληνικά επίθετα.   Μερικοί μιλάνε ακόμα σπαστά ελληνικά ίσως.   Στον τομέα που διαπρέπουν, ζητήστε τους να σας κάνουν μια “ακτινογραφία” της γνώσης.   Μπορεί να αρχίσουν λέγοντας “κάποτε οι Έλληνες ήταν πολύ μπροστά σε αυτό” ή “οι βασικές αρχές είναι ίδιες από τότε που ο τάδε έγραφε”…αλλά από τότε και πέρα όλες οι εξελίξεις ήταν αλλού.   Γιατί εμείς εδώ είμασταν όλοι βοσκοί υπό Τουρκικό ζυγό!

Είναι ενδεικτικό του προβλήματος ότι αυτή η σημείωση έχει ξεφύγει από το συνηθισμένο περιεκτικό μου τρόπο γραφής.  Η λογοδιάρροια είναι κολλητική φαίνεται!   Συνοψίζω λοιπόν:   είναι εντελώς αδύνατον η ελληνική γλώσσα να υπερέχει στον πλανήτη Γη όταν ο κόσμος μας σήμερα είναι τόσο διαφορετικός από αυτόν που βίωναν οι πρόγονοι μας.   Τα πράγματα, οι έννοιες και οι γνώσεις μας συνθέτουν έναν κόσμο τόσο διαφορετικό ώστε ούτε… οι προφητείες των Ελ να μην μπορούν να τα καλύψουν.

Δείτε επίσης:

Αρχαίες Ελληνικές ατάκες – παρτ θρι

Αν θέλεις να κάνεις κάποιον πλούσιο, μην του προσθέ­τεις χρήματα, να του αφαιρείς επιθυμίες. Σκέφτεται …

Άνιση μάχη με τον καρκίνο

Διάβασα αυτήν τη συγκινητική αναφορά στην Μαλβίνα και κόλλησα.  “Μετά από άνιση μάχη με τον …

Αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα – μέρος 3ο

Εβριζε κάποιος τον Αρίστιππο. Ο τελευταίος δεν α­παντούσε, αλλά έφευγε γρήγορα. Ο υβριστής τον ρώτησε …

2 comments

  1. ” “Golf” (ελληνική λέξη για αυτό υπάρχει;)”

    Υπάρχει . Βγαίνει από το ελληνικότατο όνομα Γκόλφω.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: