Breaking News
Home / LIFE / Ομοιοπαθητική για ζώα – δυο απαραίτητα αναγνώσματα

Ομοιοπαθητική για ζώα – δυο απαραίτητα αναγνώσματα

“….και η απόλυτη απόδειξη ότι η ομοιοπαθητική είναι αποτελεσματική”, μου εξηγεί με πάθος, “είναι ότι λειτουργεί και στα ζώα!  Και εκεί placebo;”

Είναι αλήθεια ότι η ομοιοπαθητική λειτουργεί στα ζώα.  Δίποδα και τετράποδα.   Έχει άμεσο αποτέλεσμα να φεύγουν χρήματα από κάποια ζώα και να πηγαίνουν σε άλλα.  Ευτυχώς έχει αρχίσει να σφίγγει ο κλοιός.  Αν θέλετε να πιστεύετε στην ομοιοπαθητική, θα πρέπει να επικαλεστείτε θρησκευτικό δόγμα πλέον.  Και θα συνεχίσω με αυτόν το εριστικότατο τόνο γιατί σας αξίζει!

-Πονάει ο σβέρκος μου >Πάρε εχινάκεα!
-Πονάει ο σβέρκος μου
>Πάρε εχινάκεια!

Το πρώτο εκπαιδευτικό ανάγνωσμα που προτείνω είναι το δεύτερο πόρισμα της μελέτης επιτροπής για το Βρετανικό κοινοβούλιο.  Παρέλασαν όλοι οι ειδικοί, είπαν ότι είχαν να πούνε, ανακρίθηκαν, κατέθεσαν, τα μάζεψαν και “there is no credible evidence of efficacy for homeopathy” το συμπέρασμα.  Διαβάστε και ξεστραβωθείτε με Αγγλική ακρίβεια και μεθοδικότητα εδώ.  Σαραντακάτι σελίδες η περίληψη, άλλες διακόσιες κάτι τα αποδεικτικά.

Μην μου πείτε “α, δεν με ενδιαφέρουν αυτά τα επιστημονικά, η ομοιοπαθητική είναι πέρα από την Δυτική επιστήμη!”   Γιατί όλη μέρα μια χαρά με “Δυτική” επιστήμη ζείτε.  Οι φυσικοί νόμοι ισχύουν παντού, δεν είναι να τους αναιρούμε κατά το δοκούν επειδή πιστεύουμε στην “μνήμη νερού”.   Το απαντάνε και αυτό οι Αυστραλοί οι οποίοι επίσης είχαν κάθε λόγο να θέλουν να εντάξουν την ομοιοπαθητική στο εθνικό σύστημα υγείας τους.   Αλλά καταλήγουν και αυτοί ότι “The available evidence is not compelling and fails to demonstrate that homeopathy is an effective treatment for any of the reported clinical conditions in humans.”

Έχετε κάθε δικαίωμα να πιστεύετε ότι θέλετε.  Για τον εαυτό σας όμως.  Όχι να ταλαιπωρείτε παιδιά, ούτε ζώα με θεωρίες που ούτε πριν αιώνες που ξεκίνησαν δεν είχαν αξία.  Σαν θρησκευτικό δόγμα η ομοιοπαθητική έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.  Κρατήστε την όμως μακριά από την joanne-greenbaum-poster_bεπιστήμη.   Άλλωστε όλες οι συστηματικές μελέτες όλων των άλλων μελετών σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής (πιο πρόσφατη αυτή εδώ) δείχνουν ότι “The findings of currently available Cochrane reviews of studies of homeopathy do not show that homeopathic medicines have effects beyond placebo.”

Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται να ειπωθεί.  Αφήστε τα “α, σε εμένα δούλεψε” ή “το παιδί μου είχε δερματικά και μόνο ο ομοιοπαθητικός το έσωσε” και δείτε επιτέλους το δάσος και την πλήρη εικόνα.  Αφήστε τις επιλεκτικές θεωρίες συνωμοσίας.  Δεν μπορεί να συνεννοούνται μυστικά όλοι οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο τόσα χρόνια και να μην βγαίνει ούτε μια μελέτη που να δείχνει την παραμικρή αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής.

Με εξαιρέσεις δεν δουλεύει το Σύμπαν ούτε η καθημερινότητά σας.  Σοβαρευτείτε επιτέλους.

 

Δείτε επίσης:

Ο κβαντικός αναλυτής του κώλου

Και από το πουθενά ένα πρωί χτυπάει το κινητό και μου προσφέρουν “δωρεάν εξέταση”.  Και …

“Δωρεάν” διαφήμιση από το Facebook. Κόλπα boostικα

Έχουμε μια σελίδα με έναν καλό άνθρωπο στην Κρήτη, το Tsitato.  Βασικά ο Νίκος τα …

Αναξιοπιστία και διαδίκτυο: εσείς φταίτε!

“Στο άρθρο 230, παραγρ. Ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένων (ΦΕΚ 912/11-10-99) ορίζεται ότι: « Απαγορεύεται η κυκλοφορία …

%d bloggers like this: