Breaking News
Home / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / Πως μοιάζει το γράμμα που στέλνει η BSA Hellas στις επιχειρήσεις

Πως μοιάζει το γράμμα που στέλνει η BSA Hellas στις επιχειρήσεις

Νομίζω ότι το προηγούμενο άρθρο καλύπτει πλήρως τον παραλογισμό του τρόπου λειτουργίας της Business Software Alliance και πως πρέπει να το αντιμετωπίσετε.   Για να σας ξεαγχώσω ακόμα περισσότερο, δείτε το ακριβές κείμενο του γράμματος.   (Είναι από σκαναρισμένο που μου έστειλε αναγνώστης αλλά το πέρασα από OCR μην υπάρξει περίπτωση να ανακαλύψουν ποιος είναι!)

Αναφορικά με την πιθανή χρήση πειρατικού λογισμικού στην επιχείρηση σας
Αξιότιμοι κύριοι,
Εκ μέρους των εταιριών – μελών της Business Software Alliance, του διεθνούς οργανισμού που προστατεύει τα δικαιώματα των μεγαλύτερων εταιριών δημιουργών λογισμικού, σας παρακαλούμε να ελέγξετε εάν η επιχείρησή σας είναι πλήρως συμμορφωμένη με τους όρους χρήσης του λογισμικού των εταιρειών μελών της BSA, και εάν κρίνεται απαραίτητο, να λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίλυση τυχόν εκκρεμοτήτων.
Σε συνέχεια των ανωτέρω, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και να την αποστείλετε με email στην κα Αναστασία Αναστασοπούλου ([email protected])ως σκαναρισμένο έγγραφο ή στην διεύθυνση Κλεισθένους 192, 153 44 Γέρακας, υπόψη BSA. Παρακαλείστε να μας αποστείλετε την δήλωση εντός 14 ημερών από την ημέρα λήψης του παρόντος.
Εάν δεν είστε σίγουροι για το εάν η επιχείρησή σας είναι πλήρως αδειοδοτημένη, σας προτείνουμε να απευθυνθείτε στους συνεργάτες πληροφορικής σας, προκειμένου να εφαρμόσετε ένα πρόγραμμα Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (Software Asset Management -SAM). Παράλληλα, θα πρέπει να σταλεί μήνυμα στο ανωτέρω email μόνο με τον τίτλο: «Εφαρμογή SAM». Σκοπός μας είναι να διαθέσουμε στις επιχειρήσεις κάποιο χρόνο ώστε να επιλύσουν τυχόν προβλήματα. Η BSA δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια κατά των επιχειρήσεων που δηλώσουν «Εφαρμογή SAM» κατά τη διάρκεια των επόμενων 30 ημερών από την ημερομηνία δήλωσής τους.
Για κάθε απορία σχετικά με τα παραπάνω, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με την κα. Αναστασοπούλου στο παραπάνω email ή στο 210 3633631.
Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας
Με εκτίμηση,
Για την τοπική Επιτροπή της BSA (Business Software Alliance) Κ. Γαλανοπούλου, Ν. Μαρκόπουλος, Κ. Σαμαράς, Βίκυ Μαθιοπούλου
——————————————————————————–
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Ο υπογραφόμενος νόμιμος εκπρόσωπος δηλώνω ότι η επιχείρησή μας χρησιμοποιεί μόνο νόμιμο λογισμικό καl συμμορφώνεται με τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων που ισχύουν στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα η BSA έχει την αυθάδεια να βγάζει σήμερα δελτίο τύπου όπου γράφει ότι “Από τις αρχές του 2011, 400 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δαπανήσει συνολικά 2 εκατ. Ευρώ σε αποζημιώσεις και έξοδα για νομιμοποίηση του παράνομου λογισμικού. Το ποσό αυτό, που αποτελεί ρεκόρ για την Ελλάδα…”   Μπράβο παιδιά, καλές δουλειές!

 

 

Δείτε επίσης:

Μας κάνουν πιο ευτυχισμένους τα παιδιά;

Έγραφα αλλού σε αυτό το ιστολόγιο τον διθύραμβο της γονικής απόλαυσης, αλλά το θέμα είναι …

Πως θα σώσουνε την χώρα οι κομπιουτεράδες

Για να πλοηγηθούμε σε αυτούς τους δύσκολους μεταβατικούς καιρούς, μετά την πολιτική βούληση, πρώτοι πολύτιμοι αρωγοί θα είναι οι Πληροφορικάριοι

H BSA αργοπεθαίνει…και την σώζουν ΣΔΟΕ και Microsoft

Αρνητικά αποτελέσματα για την Business Software Alliance το 2012.   Έχασε 16 χιλιάδες δολάρια.   …

One comment

 1. Έχει και συνέχεια (αν δεν απαντήσεις) ως εξής:

  Αξιότιμε κύριε/κυρία,
  Σας έχει ζητηθεί να μας αποστείλετε δήλωση υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας σας που να βεβαιώνει τη νομιμότητα του λογισμικού που χρησιμοποιείτε. Παρόλα αυτά δεν έχουμε λάβει κάποια απάντησή σας.
  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πρώτη φάση της συγκεκριμένης ενέργειας ολοκληρώθηκε με την αποστολή των ζητουμένων στοιχείων από τους νόμιμους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και η BSA ανακοίνωσε την έναρξη της δεύτερης φάσης κατά την οποία θα λάβει χώρα αξιολόγηση των αποτελεσμάτων. Η BSA δύναται να προβεί σε έλεγχο επιχειρήσεων που απέστειλαν ελλιπή ή και καθόλου στοιχεία.
  Με εκτίμηση,
  Για την τοπική Επιτροπή της BSA (Business Software Alliance)
  Κ. Γαλανοπούλου, Ν. Μαρκόπουλος, Κ. Σαμαράς

%d bloggers like this: