Breaking News
Home / TECH / Πως να μην σας “βλέπει” το Google και ελληνικές απατεωνιές

Πως να μην σας “βλέπει” το Google και ελληνικές απατεωνιές

Υπέροχα βίντεο της Ελλάδας των 60 αλλά δεν θα τα βρείτε από το Google! (Μέχρι να το φτιάξω)

Καθότι είχε μεγάλη επιτυχία το άρθρο σχετικά με την εμμονή να “βγαίνουμε πρώτοι στο Google”, να προσθέσω και πέντε παράγοντες που είναι αρνητικοί. Δηλαδή είναι πράγματα που έκαναν παλιά (και μερικοί πουλάνε ακόμα ως Search Engine Optimization σε αδαείς) αλλά τώρα πια όχι μόνο δεν δουλεύουν, αλλά έχουν και αρνητικό αποτέλεσμα.

  1. Πληρώστε μας να σας βάλουμε στις μηχανές αναζήτησης”. Πραγματικά γελοία υπηρεσία η οποία θα έπρεπε να απαγορευτεί να διαφημίζεται αφού δεν έχει κανένα νόημα εδώ και πολλά χρόνια. Αλίμονο αν περίμενε η Google να καταχωρηθεί κάπως μαγικά και επίσημα η ιστοσελίδα σας! Μου έχει τύχει να τηλεφωνήσει περιχαρής πελάτης που “βγήκε πρώτος στα αποτελέσματα” πριν καν τελειώσει το πρώτο πρόχειρο στήσιμο ενός blog! Τα bots της Google περιφέρονται με εκπληκτικές ταχύτητες και νοημοσύνη σε όλο το διαδίκτυο.

  2. Κατάχρηση keywords. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι το www.hellenicvisualarchives.info μια κατά τα άλλα συμπαθέστατη προσπάθεια συγκέντρωσης και διάσωσης οπτικού υλικού για την Ελλάδα. Δείτε πως ήταν η περιοχή σας στα τέλη του ’60. Αν όμως βάλετε στο google οποιεσδήποτε από τις λέξεις κλειδιά που περιγράφουν το υλικό δεν βγάζει τίποτα! Αν και πολλές από αυτές τις λέξεις και οι συνδυασμοί τους είναι μοναδικοί. Το πρόβλημα προήλθε από τον υπερβάλλον ζήλο στην καταχώρηση όπου μπήκαν δεκάδες keywords σε κάθε άρθρο. Η Google την είχε πατήσει παλιότερα με τέτοια κόλπα. Τώρα μόλις βλέπει μεγάλο αριθμό keywords απλά θεωρεί ότι είστε απατεώνες και σας εξαφανίζει την ιστοσελίδα.

  3. Ανταλαγές links. Ήταν παλιότερα διεδομένη πρακτική να λες σε κάποιον άλλον blogger “βάλε με στο δικό σου blog και θα σε βάλω στο δικό μου”. Αν γίνεται σε περιορισμένο βαθμό δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά οι εταιρείες που προσφέρουν εισερχόμενα links και υπόσχονται θαύματα έχουν επισημανθεί από τις μηχανές αναζήτησεις και μπαίνουν σε μαύρη λίστα. Το διαδίκτυο ζει από το πλέγμα συνδεσμων αλλά όταν αυτοί γίνονται με νόημα και μέτρο.

  4. Σχόλια σε άλλα blog. Πάτε σε άλλα blog και γράφετε ένα δήθεν σχόλιο αλλά με αναφορά στην ιστοσελίδα σας. Εκτός από το γεγονός ότι νιώθεις άσχημα γιατί δείχνει πολύ δήθεν (ε, μιλάω μόνο από λάθη που έχω κάνει ο ίδιος πάντα!) δεν δουλεύει. Τρύπα στο νερό. Τα σχόλια σε όλα τα blog έχουν από τις μηχανές αναζήτησεις δείκτη “no follow” δηλαδή είναι υποβαθμισμένα σε σημασία. Εξαίρεση αποτελούν διεθνείς ιστοσελίδες με πολύ μεγάλη βαθμολογια λόγω της επισκεψιμότητάς τους. Βάλ’τε “alexander chalkidis” στο Google και στην πρώτη σελίδα θα δείτε πολλά πράγματα που έχω γράψει σε sites του εξωτερικού.

  5. Meta tag optimization. Αυτό κι αν είναι φοβερά αλαμπουρνέζικο κουτόχορτο! “Κάτι κάνουν στις σελίδες” (οι ‘μάγοι’ του internet) και βγαίνουν πιο πάνω στα αποτελέσματα”…. Αμ δε. Αυτό δούλευε πριν πολλά χρόνια. Και επίσημα η Google ανακοίνωσε ότι τα αγνοεί πλήρως.

Τι να κάνουμε λοιπόν αντί για όλα αυτά για να μας βρίσκει το Google;

Επικεντρωθείτε στο περιεχόμενο. Αυτό φέρνει αληθινούς ανθρώπους και αληθινούς συνδέσμους. Φτιάξτε κατηγορίες και λέξεις κλειδιά που να βγάζουν νόημα. Αν το καταλαβαίνουν οι επισκέπτες, θα το σέβονται και οι μηχανές αναζήτησης. Χτίστε γέφυρες καλών σχέσεων με την κοινωνία, άλλες ιστοσελίδες και άλλους blogger. Όχι τερτίπια για να ξεγελάσετε την Google. Βλέπει πολλούς περισσότερους καραγκιόζηδες παγκοσμίως και έχει χτίσει άμυνες για τον μέσο όρων όλων μας…

Πατήστε εδώ για να δείτε μερικά παραδείγματα blog μου που βγαίνουν άνετα στην πρώτη σελίδα του Google με ενδιαφέροντα και χρήσιμα σχετικά (με τον εμπορικό σκοπό) λήμματα.

Δείτε επίσης:

Πως κάνουμε 360 και virtual tour για Google Maps ή ιστοσελίδες;

Είναι της μόδας, έχουν ενδιαφέρον και ο κόσμος το ζητάει.  Το 1/3 ή και οι …

Η αδικημένη από όλους θεά Αθηνά

Δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε ακόμα.  Δεν πα να γράφονται #meToo παντού στον κόσμο, να …

Το πιο τρομακτικό μονοπώλιο στην ιστορία του Κόσμου

Το λέω χρόνια.  Οπότε είναι αστείο που θεωρούμαι ευρέως Google fan boy.  Έτσι είμαι ο …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: