Breaking News
Home / Σκεψεις / Πόσο άχρηστοι είναι οι σύμβουλοι γάμων;

Πόσο άχρηστοι είναι οι σύμβουλοι γάμων;

Μερικές σκέψεις (ήταν πριν πάω):

1. Και μόνο που δέχτηκα να πάμε σε σύμβουλο έκανα ζημιά στην ψυχολογία της γυναίκας μου. Δηλαδή από εκεί που ήταν ξεκάθαρο ποια είναι η θέση μου, τώρα έχει ελπίδες. Και όταν έρθει το διαζύγιο θα νιώσει ακόμα μεγαλύτερη απόρριψη, άρα αυξάνονται οι πιθανότητες να ψυχοπλακωθεί και να της βγει κακία.

2. Ο σύμβουλος γάμου έχει δουλειά να βρει μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που δεν την έχουν βρει σε τόσα χρόνια γάμου και συμβίωσης. Αν είμασταν 20 χρονών ίσως να ήταν δυνατόν, αλλά τώρα θα πει στους γέρους πως να αλλάξουν;

3. Τελικά μάλλον είναι σαν την αστρολογία. Ακόμα και σταματημένο ρολόι πάει καλά δυο φορές την ημέρα! Όσοι λένε ότι “μας έσωσε τον γάμο” μάλλον θα είχαν σωθεί και από μόνοι τους τελικά.

4. Και βέβαια μοιάζουν και με τους κτηματομεσίτες. Έχουν κάθε συμφέρον να τραβήξει η διαδικασία για να τα κονομήσουν! (Οι κτηματομεσίτες έχουν κάθε λόγο να πουληθεί γρήγορα το σπίτι σε οποιαδήποτε τιμή αφού το ποσοστό τους είναι σχεδόν ίδιο. Άρα δεν τους ενδιαφέρει να πετύχουν την καλύτερη τιμή όπως εσάς!)

5. Σχεδόν πάντα σε τέτοιες φάσεις το ζευγάρι έχει διαφορετικούς λόγους που πάει στον σύμβουλο. Δηλαδή ο ένας από τους δυο θέλει να χωρίσει περισσότερο από τον άλλο.

6. Ο/η σύμβουλος γάμου θα ξοδέψει πολύ χρόνο (και το δικό μας χρήμα) για να μάθει τα βασικά για την ιστορία μας. Και πάνω στην ημιμάθειά του θα καταφέρει να μας βοηθήσει; Ίσως το μόνο χρήσιμο στον σύμβουλο γάμου είναι η απομυθοποίηση της σχέσης.

Η κριτική δεν παίρνει με την ίδια μπάλα τους ψυχολόγους αν και θα μπορούσε. Στο κάτω κάτω αν κάποιος δεν έχει καλούς φίλους ή δεν κατέχει την τέχνη της επικοινωνίας, μπορεί να πληρώσει έναν επαγγελματία (μακάρι να είναι γιατί δεν υπάρχει πιστοποίηση της προκοπής βέβαια στην ψυχολογία) να τον ακούσει. Ακόμα και αν απλά επαναλαμβάνει την τελευταία σου πρόταση και γνέφει αργά αργά το κεφάλι μπορεί να είναι χρήσιμος. Ακριβό χόμπυ βέβαια!

Οπότε ο σύμβουλος γάμου είναι ένας έξυπνος τρόπος να καταφέρω να πάει η γυναίκα μου σε ψυχολόγο; Να σταματήσει να ψάχνει δικαιολογίες για ότι τις φταίει έξω από τον εαυτό της και να ωριμάσει επιτέλους.

Δείτε επίσης:

ςςς.μετεο.γρ – Γιατί πέφτει τόσο συχνά έξω η πρόγνωση καιρού; O ρόλος της TV στο καθημερινό μετεωρολογικό φιάσκο

Αν ρίξεις ζάρια θα έχεις περίπου ίδιο ρυθμό επιτυχίας προβλέψεων με την ΕΜΥ. Αν λες πάντα "καλοκαιρία" θα τους περάσεις, είναι στατιστικά αποδεδειγμένο. Γιατί λοιπόν πέφτουν τόσο συχνά έξω οι προγνώσεις καιρού;

Βελονισμός, άγχος, αδυνάτισμα, υπογονιμότητα και οι κίνδυνοι της μεθόδου “καράβης”

Ίσως έχετε ακούσει για τον πρώην πρόεδρο χώρας που υποβλήθηκε σε χειρουργείο για να του …

Οστεοπαθητικοί, οστεοπαθητική, επιστήμη και θεραπευτές

Η Οστεοπαθητική είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση σε επίπεδο πρακτικό, γνωστικό, εφαρμογής και εξέλιξης.  Ξεκίνησε σαν …

2 comments

  1. Ενα αχρηστο και ηλιθια γραμμα!!!!!

Leave a Reply

%d bloggers like this: