Breaking News
Home / Branding / Σκλαβενίτης προσφορές σήμερα online. Η τραγική κατάντια του Έλληνα καταναλωτή

Σκλαβενίτης προσφορές σήμερα online. Η τραγική κατάντια του Έλληνα καταναλωτή

Να τονίσω ότι δεν “τα παίρνω” από κανέναν, ούτε έχω κάποια ατζέντα υπέρ ή κατά συγκεκριμένου επιχειρηματία σε αυτόν τον τομέα.  Απλά ξεσπαθώνω ως καταναλωτής.   Γιατί έχω βαρεθεί να ακούω και να διαβάζω μπούρδες με φούντες για την συγκεκριμένη αλυσίδα.  Υπάρχουν τρεις κατηγορίες θεμάτων να ασχοληθούμε και δυστυχώς μόνο για τις δυο ακούω:

  1. Είναι “Ελληνική” επιχείρηση.  Όχι δεν είναι.  Ούτε ο Μασούτης, ούτε ο Σκλαβενίτης, ούτε ο Μαρινόπουλος είναι “πιο ελληνική” επιχείρηση από άλλες.  Όλες έχουν Έλληνες υπαλλήλους, όλες έχουν και Έλληνες προμηθευτές, σε όλες τις επιχειρήσεις τα κέρδη καταλήγουν στο εξωτερικό.  Ο κάθε κύριος Σκλαβενίτης αγοράζει Πόρσε και διαμερίσματα στο Λονδίνο όπως κάθε άλλος πλούσιος επιχειρηματίας.  Η εταιρεία του χρησιμοποιεί εισαγόμενες ταμειακές μηχανές, εισαγόμενα αυτοκίνητα, εισαγόμενο πετρέλαιο και εισαγόμενο εξοπλισμό για όλες τις δουλειές της όπως κάθε άλλη.  Εκτός αν – ως κλασσικοί Έλληνες – περιμένετε να σας βολέψει και νομίζετε ότι επειδή ξέρετε την ξαδέλφη του νονού του δεύτερου του ανιψιού, έχετε καλύτερες πιθανότητες.
  2. Έχει καλύτερες τιμές.  Ψάχνω προσφορά στις πάνες Babylino και εδώ θα την βρω.  Πάλι λάθος.  Ο Σκλαβενίτης δεν έχει καλύτερες τιμές.  Όσοι το λένε αυτό, απλά δεν ξέρουν να υπολογίζουν σωστά.  Επικεντρώνονται επιλεκτικά σε ένα είδος, μια στιγμή και δεν βλέπουν ότι ο Σκλαβενίτης δεν έχει καν τους μηχανισμούς με τους οποίους θα μπορούσε να διασφαλίζει καλύτερες τιμές.  Ούτε σε επίπεδο μηχανογραφικό και πληροφοριακό, ούτε σαν μέγεθος επιχείρησης για να αγοράζει φτηνά όπως οι πολυεθνικοί κολοσσοί που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.  Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στα own brand, όπου το πενιχρό “Μαράτα” υπολείπεται έτη φωτός από το “365” πχ του Βασιλόπουλου σε όλα τα επίπεδα.

Το τρίτο σημείο στο οποίο αναφέρομαι είναι η εμπειρία μας στο κατάστημα.   Ο Σκλαβενίτης είναι σαν επίσκεψη στην Εθνική Τράπεζα.  Η βαριεστημάρα των υπαλλήλων εμφανής παντού.  Παράδειγμα;  Οι σακούλες σε άλλα supermarket σε περιμένουν ανοιγμένες δίπλα στα φρούτα ή στο ταμείο.  Στον Σκλαβενίτη μιλάνε μεταξύ τους σαν βαριεστημένοι υπάλληλοι σε κάποια δημόσια υπηρεσία όπου το αφεντικό πάλι λείπει.  Με το ένα βλέφαρο τσεκάρουν μη γυρίσει.  Λένε μεν ευγενικά πράγματα αν τους πιάσεις κουβέντα, αλλά επί της ουσίας δεν βοηθάνε.

Αν όσα γράφω δεν σας φαίνονται γνώριμα, επισκεφτείτε ένα ΑΒ Βασιλόπουλος και ελέγξτε τις λεπτομέρειες σε αντιδιαστολή.  Δείτε πόσο πιο έξυπνα έχουν φτιάξει τα ράφια, πόσο συχνά τα προσαρμόζουν στη ροή επισκεπτών.  Ο Σκλαβενίτης για παράδειγμα, βελτίωσε μεν το τμήμα φρούτων και λαχανικών τα τελευταία χρόνια,  αλλά παραμένει πολύ πίσω.  Κάθεσαι σαν ηλίθιος να σου τα ζυγίσουν εκεί (αντί για το ταμείο που βολεύει καλύτερα), προσπαθείς μόνος σου να βγάλεις άκρη γιατί τα μανταρίνια ενώ είναι στο ίδιο μέρος διαφέρουν μεταξύ τους (ήταν άλλες ποικιλίες, δεν είχαν ταμπελάκι όμως “αφού έχουν ίδια τιμή κύριέ μου!”), ψάχνεις λίγο παραδίπλα πάνω σε ένα καρότσι καρότα γιατί δεν τα έχει βάλει ακόμα στην θέση τους η κοπελίτσα που δείχνει ότι δεν θα προλάβει τίποτα να συγυρίσει εδώ πέρα μόνη της.

Όλα αυτά δεν είναι μικρολεπτομέρειες προσωπικών προτιμήσεων δικών μου.  Είναι κόστος.  Κάθεσαι να ξεδιαλέξεις εσύ λεμόνια, επειδή σου άδειασαν το καφάσι με όλα τα τζούφια χωρίς να νοιαστούν.  Αντί να σεβαστούν τον χώρο στο ράφι και τον χρόνο μας και να μας φέρουν μόνο αυτά που τρώγονται.  Έχουν μπανάνες τρίτης διαλογής από μια εταιρεία που δεν έχεις ακούσει ποτέ, επειδή δεν τα βρήκαν με τις δυο μεγάλες εταιρείες.  Πες τώρα εσύ ότι δεν σε πειράζει να είναι και λίγο χτυπημένες.  Γιατί εμείς οι Έλληνες έτσι τις τρώμε για να υποστηρίξουμε το ελληνικό ρε!  Σε κάθε σημείο της επίσκεψης στον Σκλαβενίτης πασχίζεις να καλύψεις το γεγονός ότι δεν παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις τεχνολογικά και επιχειρηματικά.  Αν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και δεν σε πειράζει, καλή διασκέδαση.   Αλλά μην προσπαθείς να μας πείσεις ότι είναι και καλύτερα.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: