Warning: Use of undefined constant _COOKIE - assumed '_COOKIE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wwimxqws/public_html/greekinter.net_new/wp-content/themes/sahifa/framework/functions/theme-functions.php on line 1684
Τα νούμερα της ΕΡΤ και οι προτάσεις μου για να προχωρήσουμε
Breaking News
Home / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / Τα νούμερα της ΕΡΤ και οι προτάσεις μου για να προχωρήσουμε

Τα νούμερα της ΕΡΤ και οι προτάσεις μου για να προχωρήσουμε

Επειδή έχει ακόμα ισχύ, δεν πρέπει να την αφήσουμε έτσι

Μια γρήγορη επισκόπηση των λόγων για τους οποίους πιστεύω ότι η ΕΡΤ δεν έχει πια λόγο ύπαρξης θα βρείτε εδώ.  Ας δούμε μερικά νούμερα (από τον ισολογισμό της ΕΡΤ όπως είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο):

3480 υπάλληλοι

415000 ευρώ η μισθοδοσία των γενικών διευθυντών

100000 ευρώ η μισθοδοσία των μελών του ΔΣ

Μεικτό περιθώριο κέρδους 31.1%

13 εκατομμύρια ευρώ (+ΦΠΑ) θα πληρώσει για τα δικαιώματα του Μουντιάλ 2014

31,2 εκατομμύρια για το Champions League

2.3% το μερίδιο τηλεθέασης της ΕΤ1, μόλις 7.6% της ΝΕΤ παρά την τεράστια βοήθεια από Eurovision, μουντιάλ, κλπ

300 εκατομμύρια έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουμε στον λογαριασμό της ΔΕΗ

8 εκατομμύρια έσοδα από διαφημίσεις πολλές εκ των οποίων είναι συμψηφισμοί

Ακόμα και οι “καπιταλιστές” στις ΗΠΑ έχουν καλύτερη λύση με το HBO

42 εκατομμύρια “αμοιβές και έξοδα τρίτων”

1 εκατομμύριο πληρώνει κάθε χρόνο σε τόκους δανείων

2 εκατομμύρια σε τόκους ασφαλιστικών ταμείων

204 κτίρια και οικόπεδα έχει η ΕΡΤ.  90 από αυτά είναι μεγαλύτερα από 100μ2 (δηλαδή δεν είναι απλά για κεραίες) και 28 από αυτά είναι μεγαλύτερα από 500μ2

Ας δούμε όμως ρεαλιστικά και εποικοδομητικά το μέλλον.   Ακόμα και αν δεν ακολουθήσει την πρότασή μου και προσπαθήσει να ορθοποδήσει αυτό το τέρας, θα πρέπει να κοιτάξει σοβαρά κάποια μεγάλα, αδικαιολόγητα έξοδα:

1. Δεν χρειαζόμαστε σταρ-παρουσιαστές.   Η κρατική τηλεόραση πρέπει να αναδεικνύει νέα ταλέντα, όχι να χρυσοπληρώνει ξοφλημένους.

2. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε αθλητικά δικαιώματα.     Αρκεί να είναι σε free to air κανάλια, ο τηλεθεατής δεν καταλαβαίνει διαφορά.   (Πέρα από το γεγονός ότι έτσι όπως γίνεται τώρα το πληρώνει ο ίδιος άμεσα!)   Εδώ δεν ξέρουν τι θέλουν οι ΠΑΕ ακόμα, η ΕΡΤ θα τις σώσει;

3. Η κρατική τηλεόραση, εξ’ορισμού κατά την γνώμη μου, δεν πρέπει να παράγει προγράμματα πανομοιότυπα με αυτά που υπάρχουν ήδη στην ιδιωτική τηλεόραση.   Δεν χρειαζόμαστε σαπουνόπερες ούτε ρεάλιτι στην κρατική τηλεόραση.   Αξιόλογο ελληνικό περιεχόμενο χρειαζόμαστε.

Όταν αδειάσω όλα τα πράγματα που έχω να δω από τον σκληρό μου δίσκο ίσως δω TV…

4. H πληρωμή της ΕΡΤ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ είναι άδικος τρόπος να μαζεύει έσοδα και παράλογος.   Αν επιμένουν να παίρνει κρατική επιχορήγηση ας την πάρει από άλλο κιτάπι.   Εκτός από το προφανές (εγώ πχ δεν βλέπω τηλεόραση, πόσο μάλλον κανάλια της ΕΡΤ!) ειδικά σε περίοδο κρίσης είναι άδικο να κόβεται το ρεύμα σε έναν φτωχό Έλληνα επειδή δεν του φτάνουν τα λεφτά για να πληρώσει την ΕΡΤ.  (Ενώ για το ρεύμα μπορεί να του έφταναν εκείνο τον μήνα.)

H EΡΤ είναι ο πιο εμφανής παραλογισμός της ελληνικής κοινωνίας.   Χωρίς να προσφέρει κανένα απολύτως απαραίτητο αγαθό στην κοινωνία μας (αν κλείσει, δεν θα το πάρει είδηση κανείς) έχει καταντήσει μόνιμο πολιτικό δεκανίκι.

Σε αυτό το σημείο, όπως με κάθε ΔΕΚΟ, αρχίζουν τα “αλλά”….κρίμα δεν είναι;   Έγραψα ένα άρθρο με τίτλο “τι να δώσουμε πρώτα; Τον Ερμή του Πραξιτέλη ή τα Ίμια;” για να σας βοηθήσω.   Ο οχτάχρονος γιός μου το έχει καταλάβει.   Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.   Αν είστε μεγαλύτεροι από 8 χρονών, μάλλον απλά είστε κακομαθημένοι αν δεν το καταλαβαίνετε.

ΥΓ Με πολύ λιγότερα από τα λεφτά που σπαταλάμε στην ΕΡΤ θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τις διαδικτυακές υποδομές.  Αυτές αποδεδειγμένα συνδέονται με αύξηση του ΑΕΠ.   Η αποβλάκωση στην τηλεόραση το ακριβώς αντίθετο επιτυγχάνει.   Χρειαζόμαστε και άλλο “όπιο” του λαού σε αυτή την φάση;

ΥΓ2 Δεν αρχίζω καν στο θέμα του τρόπου που αντιδρούν οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ.   Αρκούμαι να τους κάνω εποικοδομητικές προτάσεις βελτίωσης στην επικοινωνία τους.  Ας ορίσουμε κάπως τι σημαίνει “δημόσιο συμφέρον” σε αυτή την περίπτωση και ας αλλάξουμε κάτι.  Οτιδήποτε!

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Πως άρπαξαν ένα παιδάκι από την είσοδο του Δημοτικού μας

Πέρασαν και τα τρία μου παιδιά από το Δημοτικό πια. Δηλαδή εννιά χρόνια συνολικά, κάθε …

Να καταργηθούν τα ιδιωτικά σχολεία!

Είμαι σαφώς υπέρ της ελεύθερης αγοράς.  Από φιλελέ ως σιχαμένο νεοφιλελεύθερο με ανεβοκατεβάζουν όσοι ξεμένουν …

Ακυβέρνητοι δίπλα στα βράχια

Ζαλισμένοι κοιτάμε διαρκώς τον φάρο που γυρίζει. Σαστισμένοι ρωτάμε πότε και πως στο σκοτάδι, στον …

%d bloggers like this: