Breaking News
Home / Σχεσεις / Τα πέντε χειρότερα λάθη που κάνουμε σε σχέσεις

Τα πέντε χειρότερα λάθη που κάνουμε σε σχέσεις

Σας έχει τύχει ποτέ να βγαίνετε με τον πρίγκιπα του παραμυθιού και κάποια στιγμή, σιγά σιγά, μαγικά και ανεξήγητα, να αρχίσει να μεταμορφώνεται, και από τέλειος πρίγκιπας να γίνεται κα­ταπράσινος πηδηχτούλης βάτραχος;

Δεν μπορείτε να πιστέψετε στην γκαντεμιά σας. Δεν μπορεί, εδώ πρέπει σίγουρα να πρόκειται για κάτι σαν πλήρη μετάλλα­ξη – πάνω που λέγατε ότι το ‘χετε το πράγμα, ο χρυσός σας πρί­γκιπας έγινε ο κλασικός πεταλουδίτσας.

Τι διάολο συνέβη; Μα έδειχνε τόσο καλό παιδί. Κι αν θέλετε να ξέρετε, μπορεί να ήταν κιόλας. Και αν θέλετε να ξέρετε, μπο­ρεί απλά να μπούχτισε. Για δείτε το και λίγο αλλιώς: δεν υπάρ­χει δηλαδή καμία περίπτωση να κάνατε κάτι εσείς και να «γο­νάτισε» η σχέση σας; Μου φαίνεται πως ήρθε η ώρα να εξετά­σουμε τα πέντε χειρότερα λάθη των γυναικών, προκειμένου να καταλάβουμε γιατί μπορεί να αποβούν τόσο ολέθρια στον κό­σμο των σχέσεων.

 

(c) Εκδόσεις Πατάκη - "Βρες τον Πρίγκηπα"

Τέρμα οι γλύκες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι ένας γλυκός άνθρωπος δεν ξινίζει ξαφνικά τα μούτρα του, εκτός και αν κάνετε κάτι πραγματικά ασυγχώρητο. Μπορεί οι προσωπι­κότητες των ανθρώπων να προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες, αλλά δύσκολα αλλάζει ο ηθικός πυρήνας ενός αν­θρώπου. Οι δέκα βάτραχοι του πρώτου κεφαλαίου, για παρά­δειγμα, δεν είναι απαίσιοι επειδή έτσι τους κατάντησαν οι πρι­γκίπισσες – αν πούμε κάτι τέτοιο, απαλλάσσουμε τους βατρά­χους από κάθε έννοια ευθύνης. Αληθεύει όμως ότι οι άνθρω­ποι -και οι καλοί ακόμα- συχνά σας φέρονται με τον τρόπο που τους κάνετε εσείς να σας φερθούν.

Σε κάθε κοινωνική κατάσταση, πρέπει να διδάσκετε εσείς στον κόσμο πώς πρέπει να σας φέρονται. Είστε ενήλικη και είναι δική σας ευθύνη να ξεκαθαρίζετε πώς θέλετε να σας αντιμετω­πίζουν οι άλλοι – φυσικά, το ίδιο ισχύει και σε κάθε αισθηματι­κή σχέση. Θέλετε να σας συμπεριφέρονται με σεβασμό; Περι­μένετε πίστη και συμπόνια από το σύντροφό σας; Θέλετε να έχε­τε τη σωματική και συναισθηματική ελευθερία να είστε ο εαυ­τός σας; Πιστεύω πως ναι… αλλά του το είπατε ποτέ;

 

Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες

Όταν αγοράζετε καινούριο αυτοκίνητο ή καινούρια τηλεόραση, παίρνετε μαζί και ένα εγχειρίδιο οδηγιών. Τι κρίμα που δεν πά­με κι εμείς πακέτο με κανένα τέτοιο; Δε νομίζετε ότι η ζωή θα ήταν πολύ πιο εύκολη αν στα πρώτα ραντεβού μπορούσατε να μοιράσετε έναν περιεκτικό κατάλογο οδηγιών με αυτά που σας αρέσουν και δε σας αρέσουν, με τις ιδιαιτερότητες της προσω-πικότητάς σας, με τις προσδοκίες και τις επιθυμίες σας; Το ίδιο θα έκανε και ο φίλος σας. Έτσι, αντί να περάσετε τους επόμενους μήνες παίζοντας την τυφλόμυγα στα σκοτεινά δωμάτια της σχέσης, θα είχατε και οι δύο εξαρχής μια πολύ καλύτερη ιδέα για το πώς θέλετε να συμπεριφέρεται ο ένας στον άλλο.

Φυσικά, η ζωή δε λειτουργεί έτσι. Ωστόσο, δεν είναι κακή ιδέα να σκεφτείτε λίγο τι θα περιλαμβάνετε στο δικό σας «εγ­χειρίδιο οδηγιών». Ασχέτως εάν αυτή τη στιγμή σας ταλαιπω­ρεί μία σχέση ή εάν απέχετε προς το παρόν από το «σπορ», πώς θα σας φαινόταν να σκεφτείτε μία λίστα με τους τρόπους συ­μπεριφοράς που θα θέλατε να επιδεικνύει ο σύντροφός σας στο πλαίσιο μιας τρυφερής σχέσης; Γιατί δεν κάθεστε να τους γράψετε κιόλας; Θέλετε ο φίλος σας να είναι ειλικρινής απένα-ντί σας; Περιμένετε να σας σέβεται και να ενδιαφέρεται για εσάς; Είναι σημαντικό να έχει αυτοέλεγχο και ανεκτικότητα; Σας φαίνονται σημαντικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως η γενναιοδωρία, η ευγένεια, η αξιοπιστία και η φιλία;

Η λίστα αυτή είναι σημαντική για δύο λόγους. Πρώτον, όταν παραπαίετε μέσα στον κυκεώνα μιας ταραχώδους σχέσης, η δυνατότητα να ανατρέξετε στη λίστα των οδηγιών σας και να θυμηθείτε τα πράγματα που ήταν σημαντικά για εσάς, μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα· η συνει­δητοποίηση ότι η παρούσα σχέση σας υπολείπεται στα σημεία, μπορεί να σας ανοίξει τα μάτια και να σας δώσει το κουράγιο να αναζητήσετε κάτι καλύτερο.

Δεύτερον, οι σχέσεις είναι αμφίδρομες. Δε θα γίνετε ποτέ η πριγκίπισσα κανενός αν συμπεριφέρεστε σαν κακιά μάγισσα ή πλύστρα. Πρέπει να συμπεριφέρεστε στο σύντροφό σας έτσι όπως θέλετε να σας φέρεται και εκείνος, οπότε καλό είναι να ξεκαθαρίσετε τις απόψεις σας ευθύς εξαρχής, καθώς και να μη σταματάτε να αναρωτιέστε εάν εσείς τηρείτε τις δικές σας υπο­σχέσεις.

Στο επόμενο άρθρο τα πέντε λάθη αναλυτικά (από το βιβλίο “Βρες τον πρίγκηπα” – εκδόσεις Πατάκη)

Δείτε επίσης:

Μου έδειξαν το κόλπο για να πάρεις εύκολα επιδότηση

Το γραφείο ήταν ήσυχο.  Ύποπτα ήσυχο.  Τσέκαρα στο κινητό για απεργίες.  Τίποτα.  Μόνο δυο άτομα …

Αστυνομική ιστορία Νο9: το ξυράφι

Οι δυο αστυνόμοι κοιτάχτηκαν λίγο.  Ο ένας τελείωνε την βάρδια του, ο άλλος τώρα άλλαζε …

Τι έπαθα τη μέρα που πούλησα ναρκωτικά στα Εξάρχεια

Δεν το είχα ξανακάνει.  Αλλά χρειάζομαι τα λεφτά.   Ένας φίλος μου δάνεισε ένα σακουλάκι …

Αστυνομική ιστορία Νο10 – το ηλεκτρονικό τσιγάρο

“Σβήσε το τσιγάρο και έλα στο γραφείο μου!” Ο διοικητής είναι έξαλλος.  Δεν ξέρω γιατί. …

Γιατί θέλετε να εργαστείτε εδώ;

Καλώς ήρθατε και ευχαριστώ που ενδιαφερθήκατε για μια θέση στην εταιρεία μας.  Με λένε Κύριο …

Αστυνομική ιστορία Νο6: ο καθρέφτης

Είχαν ήδη πάρει το πτώμα όταν έφτασα στον τόπο του εγκλήματος.   Οι συνάδελφοι εξέταζαν …

Αστυνομική ιστορία Νο12: ροδοcop

Έσπρωχνα το λάστιχο με ένα ξύλο στον δρόμο.  Έχω δει να το κάνουν τα Αφρικανάκια …

Αστυνομική ιστορία Νο5 : περί σεξ

Μπορεί να μην είμαι ο καλύτερος αστυνόμος στον κόσμο αλλά δεν μου άξιζε αυτή η …

Αστυνομική ιστορία Νο3 : Λότο

“Δεν το πιστεύω!  Κέρδισα!” Χοροπηδούσα σαν μανιακός στον δρόμο.  Έριξα και έναν κάδο.  Στα τέτοια …

Αστυνομική ιστορία Νο4: υπόθεση 2 σε 1

“Καλά, μου το λες τώρα ότι έχω να πληρώσω κλήση;” Η γυναίκα ήταν έξαλλη.  Συνέχισε …

Αστυνομική ιστορία Νο 8 – στα κόκκινα

Είχα αργήσει και το φανάρι πορτοκαλί.  Εξέταζα το παιδί στην “Κάθοδο των Μυρίων” και έπρεπε …

Αστυνομική ιστορία Νο11: Μπόμπ Σφουγγαράκης στον ήλιο

Ήταν ηλιόλουστη μέρα και ο κόσμος πολύς στο Σύνταγμα.  Ένα παιδάκι δίπλα μου φώναζε σπαραχτικά …

Αστυνομική ιστορία Νο2: εναλλακτικοί αστυνόμοι

Θα είχα μεγάλη περιέργεια να δω στην Αθήνα αστυνομικούς με roller blade όπως έχουν στην …

Αστυνομική ιστορία: η ομάδα Δέλτα και ο Πακιστανός

Το αυτοκίνητο είχε χαλάσει στην μέση της Κηφισίας και οι δυο μοτοσυκλέτες πλησίαζαν γρήγορα.   …

Ο Νεύτωνας και η ρώγα στον ηλεκτρικό

Όλο λέμε για τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά πριν δυο αιώνες έγινε πραγματικά επανάσταση σε επίπεδο …

Που θα βρω τα άρθρα του kissmygrass.gr ?

Κουνήθηκαν για μεγαλύτερη ασφάλεια στην διεύθυνση http://kiss.grass.social/ Αν ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο γιατί ήρθατε από αναζήτηση στο …

Λύκειο Θηλέων παγιδευμένο εδώ και δυο εβδομάδες σε ερημική παραλία των Κυκλάδων!

Δεν είναι όσο πιασάρικο ήταν το σπήλαιο στην Ταϋλάνδη, αλλά το δουλεύω ακόμα. Όσοι ασχολούμαστε …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: