Breaking News
Home / Ιστορια / Χρυσή Αυγή, Αρκτούρος και η Δημοκρατία

Χρυσή Αυγή, Αρκτούρος και η Δημοκρατία

“Δεν έπρεπε ο Αρκτούρος να δεχθεί δωρεά από την Χρυσή Αυγή!”  (προσθέστε όποιους άλλους χαρακτηρισμούς θέλετε και μερικές αναφορές στο Δίστομο ή άλλες κτηνωδίες των Ναζί.)

Καμία σχέση
Καμία σχέση

Δηλαδή αν κάνει δωρεά ο ΣΥΡΙΖΑ να την δεχτούν;   Η ΝΔ;  Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορούν;   Αν κάνει δωρεά σαν άτομο ο Δημοσθένης Βεργής;   Τελικά μήπως θέλετε ο “Αρκτούρος” να βγάλει και επίσημη ανακοίνωση με την μια και μοναδική του πρόταση για τις επόμενες εκλογές;  (Αρκεί να είναι το κόμμα της επιλογής σας βέβαια.)   Αν κάνει δωρεά ο Ρέμος ή ο Κιάμος;   Πρέπει με κάθε δωρεά, μια φιλανθρωπική οργάνωση με πολύ περιορισμένους πόρους και ανθρώπινο δυναμικό να κάνει ταχύτατα (πριν το πιάσουν τα ΜΜΕ) έρευνα πολιτικών φρονημάτων του κάθε δωρητή και να πάρει θέση;

Με την Χρυσή Αυγή έχω ασχοληθεί εκτενώς και χαίρομαι να ασχολούμαι.  Γιατί είναι ο τέλειος καθρέφτης που αναδεικνύει την έλλειψη ικανότητάς μας σε κριτική σκέψη και δημοκρατικά ρεφλέξ.

1. Αν δεν μπορέσουμε να διακρίνουμε μεταξύ των ΠΡΑΞΕΩΝ (παράνομων κυρίως) και της ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ δεν έχουμε πολλές ελπίδες σαν έθνος να προκόψουμε.     Η Χρυσή Αυγή, παρότι κόμμα γεμάτο στόκους, τελικά κάνει πολλές περισσότερες αξιόλογες ΠΡΑΞΕΙΣ από τα κόμματα των φαφλατάδων. Επουδενί αυτό

Λογική "όλα ή τίποτα".  Δηλαδή παραλογισμός.
Λογική “όλα ή τίποτα”. Δηλαδή παραλογισμός.

δεν σημαίνει ότι θα την ψηφίσω βέβαια αλλά είναι τρελό να κατακρίνεις τις σωστές τους πράξεις απλά επειδή είναι για τα μάτια του κόσμου. Πολύ προτιμότερο να τους πάρουμε 15 χιλιάρικα για να σωθεί καμιά αρκούδα, παρά να τα ξοδέψουν σε λοστούς και να χτυπάνε κόσμο.

2. Επειδή τυχαίνει να διαφωνώ (βέβαια) με τον ναζισμό, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει a priori να στερήσω το δημοκρατικό δικαίωμα οποιουδήποτε να συμπαθεί τον Χίτλερ. Αρκεί να μην κάνει παράνομες πράξεις. Αλλά και να κάνει, ΜΟΝΟ αυτές θα του περιορίσω, όχι το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης της βλακείας του.

3. Προφανώς ένα κόμμα που δέχεται (συνήθως!) τους κανόνες μιας Βουλής δεν είναι ναζιστικό. Αν ήταν, θα είχαν επικεντρωθεί στον στρατό να ετοιμάζουν πραξικόπημα, δεν θα έκαναν ΜΜΕ κολπάκια σε παραλίες!  Αν πιστεύουν ότι πουλάει η σβάστικα ή τους αρέσει να κυκλοφορούν με στολές των SS (ας το παραδεχτούμε – ήταν από τις πιο ωραίες στολές του 2ου ΠΠ) αυτό είναι απλά marketing.   Marketing κάνουν όλα τα κόμματα, απλά τώρα έχουν τσαντιστεί που η Χρυσή Αυγή κάνει καλύτερο και με λιγότερα λεφτά.

Το ακροδεξιό χαρτί είναι κάτι το οποίο έχει ξαναπαιχτεί.   Σε τακτά χρονικά διαστήματα η ΝΔ θα κάνει τις δικές της πιο εθνικιστικές κορώνες τύπου “Ξένιος Ζευς” κλπ για να κλέψει από την Χρυσή Αυγή κόσμο όσο μπορεί.  To έκανε με σχετική επιτυχία ο Σαρκοζί πριν τις εκλογές και το δοκιμάζουν τα συντηρητικά κόμματα σε όλο τον κόσμο σε διάφορες παραλλαγές.  Και παντού οι “Αριστεροί” τους βοηθάνε κάνοντας σαν παρθενώπες μπροστά στο “τέρας του φασισμού”…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: