Breaking News
Home / Ψυχολογια / Όταν γίνεσαι γονιός, σταματάει να λειτουργεί ο εγκέφαλος;

Όταν γίνεσαι γονιός, σταματάει να λειτουργεί ο εγκέφαλος;

Όλοι “χαζεύουμε” όταν πρωτογινόμαστε γονείς.   Δυστυχώς για πολλούς η κατάσταση συνεχίζεται και μετά όμως.   Δεν αναφέρομαι στις γλυκανάλατες αρλούμπες που γεμίζουν σελίδες facebook και ιστολόγια.   Αυτά είναι φυσιολογικά και θέμα αισθητικής άλλωστε.   Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιεί διαρκώς υποκοριστικά και επίθετα με …ευαισθησίες είναι δικαίωμά του/της.   Το παιδί μετατρέπεται στο “φως μου”, “το μπιζελάκι μου” ή οτιδήποτε άλλο (συχνά υπάρχει και υπόθεση).   Ο φυσιολογικός κόσμος χάνεται και μπαίνουμε σε αυτό που οι γονείς νομίζουν ότι είναι ο κόσμος της φαντασίας.    Υπέροχο αλλά δύσκολα το μοιράζεσαι χωρίς να γίνεσαι γελοίος αν δεν είσαι ικανός με την πένα ή κάποιον άλλο τρόπο έκφρασης.

Το πρόβλημα στο οποίο αναφέρομαι όμως είναι η ιδιωτικότητα.   Ενώ το παίζουν κέρβεροι προστάτες της υγείας των παιδιών τους, άνθρωποι που θα πηδούσαν μπροστά από εισερχόμενη σφαίρα, τρένο ή νταλίκα για να σώσουν τα παιδιά τους διανέμουν ελεύθερα κρίσιμες ιδιωτικές πληροφορίες στο διαδίκτυο!   Με αφορμή ένα σχόλιο σε αυτό το ιστολόγιο έκανα όπως πάντα μια γρήγορη αναζήτηση για να ξέρω σε ποιόν/ποια μιλάω.   Λίγο παλιομοδίτικο το ξέρω αλλά νιώθω ότι πρέπει να συστηνόμαστε ακόμα και στον κυβερνοχώρο.   Αν δεν το κάνει ο συνομιλητής μου, ξοδεύω 1-3 λεπτά για να μάθω κάτι παραπάνω πριν απαντήσω.

Δεν χρειάστηκε καν πιο προηγμένα εργαλεία όπως το Spokeo με το οποίο βρίσκω σε ποια κοινωνικά δίκτυα είναι κάποιος μέλος, ούτε αντίστροφη αναζήτηση IP σαν να είμαι χάκερ.

Μια απλή αναζήτηση στο Google μου έβγαλε 23 αποτελέσματα διαγωνισμών στα οποία η κυρία διέθετε το πλήρες όνομά της, το ψευδώνυμό της στο Facebook και το YouTube, το πλήρες email της και πολλά ακόμα.   Σκέφτηκα μήπως είναι blogger ή επίτηδες θέλει να δείχνεται στο διαδίκτυο αλλά πάνω και κάτω από τα δικά της στοιχεία, δεκάδες ή και εκατοντάδες άλλοι χρήστες έκαναν το ίδιο!

Οι ίδιοι άνθρωποι που αύριο θα πηγαίνουν σε σεμινάρια για τρόπους να προστατεύουν τα παιδιά τους από τους σατανάδες του διαδικτύου είναι αυτοί;   Που θα συζητάνε με πάθος σε φόρουμ πως να κλειδώσουν το iPad του παιδιού μην και δει βίαιο περιεχόμενο στο YouTube;

Πρώτα από όλα ας δίνουμε το καλό παράδειγμα.   Για να το κάνουμε αυτό απαιτείται η χρήση του εγκεφάλου μας όμως…

 

ΥΓ Το θέμα έχει να κάνει με την κακή χρήση της πλατφόρμας του ιστολόγιου την οποία έχω σχολιάσει εκτενώς εδώ.   Από τεμπελιά, άνθρωποι χωρίς γνώσεις σε web design, κάνουν διαγωνισμούς και τους βολεύει το πεδίο των σχολίων.   Είναι αξιοθαύμαστη η δημιουργικότητά τους στην χρήση αυτού του μέσου για κάτι το οποίο δεν είχε φτιαχτεί να κάνει αλλά δημιουργεί τέτοια θέματα ιδιωτικότητας.   Συν τοις άλλοις με την αυστηρή ανάγνωση του νόμου είναι και παράνομος αυτός ο τρόπος. 

Δείτε επίσης:

Τι ξέρει το Facebook για εμένα;

https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen Καλά πες σαφάρι έχω ανεβάσει 5-6 φωτογραφίες, αλλά “grass”;  Ούτε το καπνίζω, ούτε πολυτρώω …

Πως να εξαφανίσω όλα τα παλιά μου στάτους στο Facebook;

Μπορεί να είναι δικομανής πρώην.  Ίσως τρελός που σας παρακολουθεί.  Ή απλά έχετε μετανιώσει για …

Πώς σε πουλούν και σ΄ αγοράζουν; Καλά!

Όλοι υποθέτουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον μυστικά.  Δημόσιοι υπάλληλοι πουλάνε αριστερά και δεξιά λίστες.   Οι …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: