Breaking News
Home / ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ / 18. Μια ηλιαχτίδα στη μαύρη τρύπα. (ΣΚΡΔΨ)

18. Μια ηλιαχτίδα στη μαύρη τρύπα. (ΣΚΡΔΨ)

To θέμα ήταν η κρυπτογράφηση.  Ο Λύκος είχε μεν τον σκληρό δίσκο, δεν είχε όμως τρόπο να τον διαβάσει.  Και την κρατούσαν όμηρο και υπό προστασία ταυτόχρονα μέχρι να βρούνε λύση. 

.

Ξύπνησα με το πρώτο φως, είμαι αρκετά σίγουρος ότι ήταν η πρώτη ηλιαχτίδα στο δωμάτιο γιατί μετά ο ήλιος ασχολείται με άλλες λεπτομέρειες της πόλης.  Η ακτίνα κάπως περνούσε μέσα από τον εξαερισμό εκεί που είχε ραγίσει λίγο το πλαστικό. Φώτιζε στον απέναντι τοίχο μια σωρό παρατημένα πιάτα με μισοφαγωμένα κι ένα μπουκάλι κρασί που είχε ελάχιστο πλέον στον πάτο αλλά δεν ήθελα να το πετάξω ακόμα μπας και χρειαστώ μισή γουλιά.  Στην άκρη, λίγο πάνω από το μπουκάλι όμως, το φως έδειχνε μια τρύπα στον τοίχο. Εμοιαζε από σφαίρα. Μερικοί άνθρωποι το πρωί είναι θολοί, μερικοί είμαστε κρυσταλλένια ξεκάθαροι στις αισθήσεις μας. Έβλεπα χωρίς να σηκωθώ κάθε λεπτομέρεια της τρύπας, τον τρόπο που είχε καεί το μονωτικό υλικό και περίσσευαν τρίχες πλαστικού, μια σφαίρα κάπου στο δωμάτιό μου θα μπορούσε ίσως να μου πει την ιστορία της αν την έβρισκα.

.

Να μου πει αν είναι καλά το κορίτσι.

.

Μόλις κατάλαβα τι σήμαινε η τρύπα στον τοίχο, ο χρόνος και το Σϋμπαν μου, όλα  μπήκαν μέσα, ρουφήχτηκαν από Μαύρη Τρύπα. Δεν έχασα μόνο το πάτωμα κάτω από τα πόδια μου, δεν έβλεπα ξαφνικά τίποτα πέρα από την τρύπα στην ηλιαχτίδα πάνω από το μπουκάλι.  Δεν ξέρω καν πως πέταξα ως εκεί από το κρεβάτι και βρέθηκαμε το μάτι κολλημένο στην τρύπο προσπαθώντας να δω για πρώτη φορά μέσα στο σπίτι του Λύκου, στον τόπο του εγκλήματος ίσως.  Στην αρχή δεν έβγαζα άκρη, το μάτι μου θολό έτσι που το έσπρωχνα στην τρύπα δεν μπορούσε να εστιάσει. Μετά σιγά σιγά σαν πάζλ το συναρμολόγησα το δωμάτιο. Ήταν το χωλ τους, δεξιά πρέπει να συνέχιζε στην εξώπορτα.  Δεν κουνιόταν τίποτα. Δεν ακουγόταν κάτι. Δεν φαινόταν κάτι παράταιρο. Τέλειωσαν τα νέα δεδομένα κι άρχισε να τρέχει το μυαλό μου να βγάλει θεωρία. Έκανα πίσω από τον τοίχο σαστισμένος και μπερδεμένος. Έτριψα το μάτι να συνέλθει από την πίεση.  Κοίταξα το χέρι μου.

.

Αίμα.

.

Το μάτι μου είχε αίμα.  Το δάχτυλο που έτριψε το χέρι μου είχε αίμα.  Η τρύπα στη μια μεριά είχε αίμα. Η σφαίρα που πέρασε από εκεί είχε αίμα.

.

Ο ήλιος με άφησε κι αυτός.  Βουβό, άφωνο, παρατημένο και ξεχασμένο το διαμέρισμα βυθίστηκε στο σκοτάδι.  Ένιωθα ότι όλο το κτίριο δεν στεκόταν, δεν είχε χτιστεί. Σαν λιοντάρι ήταν έτοιμο να χυμήξει.  Ή να τρέξει, να φύγει, να σωθεί όπως ίσως προσπαθούσε κι αυτή να φτάσει στην πόρτα όταν την πέτυχε η σφαίρα.  Δεύτερο παζλ και δεν μου αρέσουν τα παζλ. Από τις γωνίες στο μπαλκόνι που την έβλεπα, από την σκιά στη ντουσιέρα προσπαθούσα τώρα να την φανταστώ να τρέχει να ξεφύγει από την σφαίρα.

.

Η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά που δεν άκουσα τον πρώτο χτύπο στη μεσοτοιχία.  Ήταν σε άλλο δωμάτιο. Άκουσα τον δεύτερο, εκσφενδονίστηκα ως εκεί και ανταπόδωσα.  Μετά δυο. Κι εγώ δυο. Μετά η τρίλια με τα νύχια. Άρχισα να κλαίω με λυγμούς. Μετά μου ήρθε η ιδέα.  Χτύπησα στην άκρη του δωματίου. Δεν το κατάλαβε. Πήγα στο δίπλα δωμάτιο. Με ακολούθησε με απαντήσεις στα χτυπήματα στον τοίχο. Έφτασα στην κρεβατοκάμαρά μου, χτύπησα δίπλα στην τρύπα της σφαίρας. Άκουγα τα βήματά της, κάπως αργά από δίπλα, αλλά ερχόταν.  Ξαναχτύπησα. Κόλλησα το μάτι στην τρύπα. Ξαναχτύπησα πιο δυνατά, πιο επιτακτικά, πιο απελπισμένα. Κι άλλα βήματα. Κάτι κουνήθηκε, το μάτι μου ξεθόλωνε ακόμα.

.

Δυσκολεύτηκα να καταλάβω τι έβλεπα γιατί τα αίματα είχαν κολλήσει στα μαλλιά της και είχαν ξεραθεί σε διαφορα σχήματα που όλα μαζί δεν έμοιαζαν καν με ανθρώπινο κεφάλι.  Προσπαθούσε με τα χέρια να τα ισιώσει και να τα βγάλει από το πρόσωπο αλλά ήταν μια μάζα κόκκινη όλη μαζί, προφανώς δυσκολευόταν και πονούσε σε κάθε κίνηση. Αλλά τα κατάφερε.  Ένα μάτι της μισάνοιξε. Το έβλεπα που έψαχνε αριστερά δεξιά να με βρει. Ξαναχτύπησα τον τοίχο. Με βρήκε. Το άνοιξε λίγο ακόμα. Δεν ήξερα αν μπορούσε να μιλήσει, αν κινδύνευε ακόμα.  Δεν ήξερα τι να πω και πως να επικοινωνήσω με ένα μάτι τόσο κολλημένο σε μια μικρή τρύπα από σφαίρα που δεν μπορούσε να κουνηθεί καθόλου. Αλλά έκανε το πιο απρόσμενο. Το πιο τρομακτικό.  Σαν το αίμα που έσταζε ακόμα σε ρυάκια στο κεφάλι της μια σκέψη φάνηκε να την ζωντανεύει. Από το κρανίο στο μέτωπο, πέρασε τα φρύδια, ανέβηκε στο μάγουλο και τρύπωσε στη γωνία του στόματός της.  Με τη γλώσσα το γεύτηκε, άνοιξε και το άλλο μάτι.

.

Και χαμογέλασε.

Rose by Millie, photo by alex, rain by the atmosphere.

Ο Αλέκος Γκονζαλεζίδης βλέπει ενίοτε σπλάτερ ταινίες οπότε μην τον τσιγκλάτε γιατί στο επόμενο επεισόδιο μπορεί να τους σφάξει όλους!


Δείτε επίσης:

Πως να πάρεις επιδότηση σαν Τζεντάϊ

Το γραφείο ήταν ήσυχο.  Ύποπτα ήσυχο.  Τσέκαρα στο κινητό για απεργίες.  Τίποτα.  Μόνο δυο άτομα …

Αστυνομική ιστορία Νο9: το ξυράφι

Οι δυο αστυνόμοι κοιτάχτηκαν λίγο.  Ο ένας τελείωνε την βάρδια του, ο άλλος τώρα άλλαζε …

Τι έπαθα τη μέρα που πούλησα ναρκωτικά στα Εξάρχεια

Δεν το είχα ξανακάνει.  Αλλά χρειάζομαι τα λεφτά.   Ένας φίλος μου δάνεισε ένα σακουλάκι …

Αστυνομική ιστορία Νο10 – το ηλεκτρονικό τσιγάρο

“Σβήσε το τσιγάρο και έλα στο γραφείο μου!” Ο διοικητής είναι έξαλλος.  Δεν ξέρω γιατί. …

Γιατί θέλετε να εργαστείτε εδώ;

Καλώς ήρθατε και ευχαριστώ που ενδιαφερθήκατε για μια θέση στην εταιρεία μας.  Με λένε Κύριο …

Αστυνομική ιστορία Νο6: ο καθρέφτης

Είχαν ήδη πάρει το πτώμα όταν έφτασα στον τόπο του εγκλήματος.   Οι συνάδελφοι εξέταζαν …

Αστυνομική ιστορία Νο12: ροδοcop

Έσπρωχνα το λάστιχο με ένα ξύλο στον δρόμο.  Έχω δει να το κάνουν τα Αφρικανάκια …

Αστυνομική ιστορία Νο5 : περί σεξ

Μπορεί να μην είμαι ο καλύτερος αστυνόμος στον κόσμο αλλά δεν μου άξιζε αυτή η …

Αστυνομική ιστορία Νο3 : Λότο

“Δεν το πιστεύω!  Κέρδισα!” Χοροπηδούσα σαν μανιακός στον δρόμο.  Έριξα και έναν κάδο.  Στα τέτοια …

Αστυνομική ιστορία Νο4: υπόθεση 2 σε 1

“Καλά, μου το λες τώρα ότι έχω να πληρώσω κλήση;” Η γυναίκα ήταν έξαλλη.  Συνέχισε …

Αστυνομική ιστορία Νο 8 – στα κόκκινα

Είχα αργήσει και το φανάρι πορτοκαλί.  Εξέταζα το παιδί στην “Κάθοδο των Μυρίων” και έπρεπε …

Αστυνομική ιστορία Νο11: Μπόμπ Σφουγγαράκης στον ήλιο

Ήταν ηλιόλουστη μέρα και ο κόσμος πολύς στο Σύνταγμα.  Ένα παιδάκι δίπλα μου φώναζε σπαραχτικά …

Αστυνομική ιστορία Νο2: εναλλακτικοί αστυνόμοι

Θα είχα μεγάλη περιέργεια να δω στην Αθήνα αστυνομικούς με roller blade όπως έχουν στην …

Αστυνομική ιστορία: η ομάδα Δέλτα και ο Πακιστανός

Το αυτοκίνητο είχε χαλάσει στην μέση της Κηφισίας και οι δυο μοτοσυκλέτες πλησίαζαν γρήγορα.   …

Πως να μην είσαι γίδι. Ούτε πρόβατο

Διαβάζω από γνωστό: “Είμαστε όλοι καθαροί από τον ιό/κάναμε το τεστ/είμαστε καραντίνα, αλλά ΔΕΝ θα …

Η ανοσία της αγέλης και η ανοησία όσων αναπαράγουν αυτήν τη θεωρία

Αυτό το παραμύθι με το herd immunity πρέπει να σταματήσει επιτέλους. Ισχύει ως όρος στην …

Οι κερδισμένοι της πανδημίας

1. Tamiflu και οτιδήποτε νομίζετε ότι θα κάνει οποιαδήποτε, έστω μικρή διαφορά. Άλλος πλακώνεται στις …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: