Breaking News
Home / LIFE / 7 τρόποι να κάνετε εμπειρίες καλύτερες από ναρκωτικά

7 τρόποι να κάνετε εμπειρίες καλύτερες από ναρκωτικά

Πέρασα τα 40 και καμιά φορά απορώ πως και γιατί δεν δοκίμασα ποτέ ναρκωτικά. Τόσα και τόσα έχω ψάξει. Αν μου πεις για ασυνήθιστο φαγητό, όσο σιχαμένο ή περίεργο, θα το δοκιμάσω με τη μία. Από εξωτικές εμπειρίες άλλες τόσες. Αλλά ποτέ ναρκωτικά. Ενώ έχω διαβάσει εκτενώς για αυτά, την φιλοσοφία τους, την γοητεία τους και τις επιπτώσεις τους. Από Carlos Castaneda ως Oliver Sacks και όλα τα ενδιάμεσα. Επιστημονικά, λαογραφικά, μυθιστορήματα και αυτοβιογραφίες.  Και μάλλον κατέληξα ότι δεν τα χρειάζομαι.

137d208ed1ec96b3686cfc41e86da5e9Ο ορισμός του προβλήματος είναι η διαφορά ανάμεσα σε υπαρκτή και επιθυμητή κατάσταση. Προφανώς είμαι τυχερός, με καλή οικογένεια και χωρίς να μου λείπουν πράγματα. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Γιατί όσο ψάχνεσαι, όσο προβληματίζεσαι, τόσο αναρωτιέσαι τι μαγικοί κόσμοι θα σου ανοίξουν οι ψυχοτρόπες ουσίες. Εκτός αν το κάνεις αλλιώς:

  1. Εξάντληση. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο στο Γκουαντάναμο. Όταν περάσεις τα όρια της κούρασης τα βλέπεις όλα. Θέλει λίγο προγραμματισμό ώστε να σου σκάσει η κούραση πχ γύρω από την φωτιά της κατασκήνωσης και όχι στην κορυφή του βουνού με χιονοθύελλα.  (Βλέπε ανάλυση για το σημείο G μου εδώ.)
  2. Βίαιες αλλαγές προγράμματος. Μια φορά μετά από ξενύχτι στη σκοπιά, κοιμήθηκα κάνα μισάωρο και κατέβηκα να γυρίσουμε με το φορτηγό στη μονάδα. Χαράματα. Δεν θα το ξεχάσω. Άκουγα τα λιόδεντρα να τραγουδάνε. Σοβαρά. Σαν να ήταν άνθρωποι. Μετά κοιτούσα επίμονα μια βίδα δίπλα στο τιμόνι κάνα δεκάλεπτο σαν να είχα όραση με μικροσκόπιο και σαν να ήταν φίλη μου. Ναι, ξέρω, έτσι κάνουν όσοι παίρνουν LSD, ε, εγώ το έπαθα μόνο από το ESD  (Ellinikos Stratos Diataxate!)
  3. Στέρηση. Μη φας κάνα δυο μέρες. Μην πιεις (όσο αντέξεις). Ακόμα καλύτερα από τέτοια βασανιστήρια πιθανώς ανθυγιεινά είναι απλά να δέσεις τα μάτια σου λίγη ώρα. Περπάτα στον δρόμο (να σε καθοδηγεί κάποιος, ε;) έτσι. Σιγά σιγά αρχίζεις και “την ακούς”.  Μπαίνεις σε άλλους κόσμους. Και μαθαίνεις και κάνα δυο πράγματα σε ενσυναίσθηση προς τους τυφλούς.
  4. Γυμναστική. Όλοι το ξέρουμε, απλά βαριόμαστε. Δεν χρειάζεται να είσαι σε φόρμα για κάνεις κεφάλι με την άσκηση. Απλά να το παρακάνεις με ασυνήθιστο τρόπο. Κάνε δέκα κάμψεις εκεί που ετοιμάζεσαι να πας για ύπνο. Μετά βγες για ένα σπριντ μέχρι να σε λοξοκοιτάζουν οι γείτονες. Τώρα κάτσε στον καναπέ και δες το δωμάτιο να κάνει γύρες.
  5. Μουσική. Υποτιμημένη αλλά πανάρχαια πρέζα. Προτείνω είδος που δεν ακούς συνήθως, δυνατά, σε καλό ηχοσύστημα ή ακουστικά. Κατά προτίμηση σε συνδυασμό με χορό, ίσως και κλειστά μάτια. Μέχρι να την ακούσεις. Να εδώ ένα παράδειγμα.  Μη γελάσεις, δοκίμασέ το, άσε το να σε πάει κάπου αλλού.
  6. 6. Αδρεναλίνη. Δε χρειάζεται να αρχίσεις extreme sport. Είναι ακριβά, δύσκολα και επικίνδυνα ενίοτε. Πιο απλά πράγματα. Το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ νομίζω είναι να κοιμηθώ μόνος σε δάσος. Άκουγα τα πάντα, από το αίμα στις φλέβες μου, μέχρι τις πατημασιές εντόμων και τις αναπνοές αόρατων τεράτων. Κάνε οτιδήποτε δεν κάνεις συνήθως. Σήκω όρθιος πριν αρχίσει η παράσταση στο Μέγαρο και βγάλε μια ανακοίνωση.

  7.  Άσε κάποιον άλλον να σου δείξει τι κάνει. Μια φορά κοιμήθηκα σε μοναστήρι εκτός προγράμματος. Έκανα τα πάντα από τον ψάλτη, τον μεταφραστή ως και συμμετοχή σε άλλα δικά τους συστήματα. Έτσι. Ανοιχτά, χωρίς να το σκεφτώ.  Όπως το έκαναν αυτοί, για να καταλάβω.

9d4a35ef242218a1427df1e8d2230c35Κάπου εδώ σκέφτεσαι ή “σιγά μην τα κάνω όλα αυτά” ή “πιο εύκολα να πάω να αγοράσω κάνα χαπάκι”. Αλλά δεν με πιάσατε. Ο λόγος που δεν έχω κάνει ναρκωτικά δεν είναι επειδή τα θεωρώ εξ’ορισμού βλαβερά.  Απλά απέχουν πολύ από τον κόσμο μου.   Με περιπέτειες όπως αυτές που περιγράφω πιο πάνω, ακόμα και με ψάξιμο πνευματικό φτάνω συχνά σε μέρη που δεν περίμενα. Μερικά έκανα ώρες να τα επεξεργαστώ, άλλα τα ξορκίζω και τα ξαναδουλεύω ακόμα και τώρα που τα βλέπω γραμμένα εδώ. Δεν βλέπω τον λόγο να πάρω οποιαδήποτε ουσία, θα με εκτοξεύσει πολύ μακριά από όσα μπορώ να χωνέψω. Σκοπός της ζωής μου είναι να κατανοήσω όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το κουβάρι του Σύμπαντος στο οποίο προσγειώθηκα. Οι άπειροι τρόποι που συνδυάζονται οι γνώσεις, τα πράγματα, οι άνθρωποι, τα συναισθήματα και οι σκέψεις.

Δεν θα κερδίσω κάτι με σκονάκι…

 

Δείτε επίσης:

Μέσα στο πετσί του σκύλου

Ο Στέφανος Ντ. ήταν 22 χρονών, φοιτητής της ιατρικής, τοξικομανής (κοκαΐνη, PCF και, κυρίως, αμφεταμίνες). …

Πως να μην κάνετε προπαγάνδα

Αν θέλετε να μας πείσετε για κάτι, αποφύγετε τις κακοτοπιές που μας δείχνουν γλαφυρά (και δυστυχώς καθημερινά) φανατισμένοι θρησκευάμενοι.

To An Athlete Dying Young – A.E. Housman

The time you won your town the race We chaired you through the market-place; Man …

%d bloggers like this: