Breaking News
Home / Γιατι σπαστο ηλεκτρικο;

Γιατι σπαστο ηλεκτρικο;

Ζω με το σπαστό ηλεκτρικό μου ποδήλατο σχεδόν οκτώ χρόνια τώρα.  Χωρίς την παραμικρή υπερβολή μου άλλαξε την ζωή.   Γλιτώνω άγχος, λεφτά και ταλαιπωρία.  Νιώθω ελεύθερος.

Διαβάστε εδώ (παλιό μου blog) τα πρώτα μου σκιρτήματα όταν πρωτοκατάλαβα πως και γιατί βολεύει τόσο πολύ και γιατί είναι ιδανικό και σαν τρόπος για ταξίδια.

Στην πορεία ανακάλυψα (από όλους που με σταματάνε στον δρόμο) ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα αλλά και τεράστια άγνοια.  πχ όλοι νομίζουν ότι το ποδήλατο φορτίζει καθώς πηγαίνει.   Λογική σκέψη για όσους μεγάλωσαν με δυναμό, τελείως παράλογο για όποιον καταλαβαίνει το μέγεθος του προβλήματος.   Άλλοι νομίζουν ότι όλες οι μπαταρίες είναι ίδιες.  Αν πάρεις όμως νικελίου και την ξεχάσεις αφόρτιστη για λίγο καιρό πάει για πέταμα!

Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα κιτ μετατροπής που κυκλοφορούνε στην αγορά και ακούγονται πολύ.  (Όπως επιβεβαιώνουν αναγνώστες του ιστολόγιου που την πάτησαν!)   Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι μια πιθανώς επαναστατική εφαρμογή της τεχνολογίας που θα αλλάξει την μετακίνηση για πάντα.  Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι ζούνε σε πόλεις, οι ταχύτητες και οι αποστάσεις του ταιριάζουν απόλυτα.   Αν είναι και σπαστό, η λεγόμενη μικτή μετακίνηση (ποδήλατο σε συνδυασμό με αυτοκίνητο, τραίνο, τραμ, λεωφορείο ή ταξί) το κάνει ακόμα πιο πιθανό να γίνει μέρος της ζωής σας.

Σε αυτό το blog θα σας το αναλύσω εκτενώς, τα πως και τα γιατί, μέχρι όλη η Ελλάδα να κυκλοφορεί με σπαστό ηλεκτρικό ποδήλατο!   (Απαντήσεις στις συχνές ερωτήσεις είναι εδώ.)

No comments

 1. Αγαπητέ Ilektriko.wordpress.com,

  Με έχεις την τελευταία ώρα να κάθομαι και να διαβάζω το blog σου και να λέω στη γυναίκα μου ῾Κοίτα! Κοίτα! Κοίτα!῾.

  Προσπαθούμε να βρούμε έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης στην πόλη, φαίνεται πως ξέρεις από αυτά και έχω ερωτήσεις:

  α. Ποιό συνδυασμό ποδήλατο/ηλεκτρικό σύστημα χρησιμοποιείς; Το κομμάτι Dahon το κατάλαβα, για το υπόλοιπο δεν είμαι σίγουρος…
  β. Ποιός είναι ο Τόλης Τσιμογιάννης;

  Καλή συνέχεια και ελπίζω να μη ρωτάω πράματα που ήδη έχεις απαντήσει.

  Με εκτίμηση,

  Γιώργος

  • Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Χρησιμοποιώ Dahon Vitesse με κιτ μετατροπής που μου έκανε η αντιπροσωπεία. Ο Τόλης είναι ο διευθυντής της Sigma (Dahon). Το επόμενο που θα πάρω πάντως θα είναι το Dahon Boost. Όπως εξηγώ τα “μαμίσια” είναι πολύ καλύτερα και αξιόπιστα. Η μεταφορά της κίνησης απευθείας στο πετάλι έχει λιγότερες απώλειες και το σύστημα χωρίς γκάζι (σαν αυτόματο αμάξι) είναι πολύ πιο καλή λύση μακροπρόθεσμα.

   Θα το αναλύσω εκτενέστερα σε σχετικό άρθρο το θέμα μόλις γυρίσω από τις διακοπές!

   • Ενδιαφέρον θέμα,

    Μήπως έχουμε εκτίμηση κόστους?

    (Ψάχνω κάτι σχετικά οικονομικό για να μην έχω τον φόβο της κλοπής και γιατί δεν υπάρχουν και πολλά αυτήν την εποχή..)

    • Γύρω στα 1300 έχουν τα περισσότερα ηλεκτρικά. Τα κιτ μετατροπής πολύ λιγότερα αλλά όπως γράφω αναλυτικά πρέπει να λάβεις υπόψη σοβαρά πιθανά δευτερεύοντα κόστη. Προτείνω εντονότατα την αγορά σπαστού/ηλεκτρικού για να εξαφανίσεις την πιθανότητα κλοπής.

   • Καλησπέρα,
    Αγόρασα πρόσφατα ένα Dahon Speed D7 (από κατάστημα της Θεσσαλονίκης που είναι στη λίστα επίσημων αντιπροσώπων). Μήπως γνωρίζετε αν θα μπορούσα να τους ζητήσω να εγκαταστήσουν κιτ μετατροπής;
    Ευχαριστώ!

    • Δεν έχω ιδέα! Πάρε τους τηλέφωνο ή στείλε email και πες μας τι έγινε. Παλιότερο το έκαναν αλλά παλιότερα δεν είχαν το Boost (ηλεκτροκίνητο Dahon). Πάντως η μετατροπή που έκαναν παλιά ήταν εξαιρετική, από τις πιο ελαφριές λύσεις συνολικά και προσεγμένη. Η μπαταρία κουμπώνει κυριλέ μπροστά στο ClickFix όχι σαν κάτι άκομψες και άβολες πατέντες που έχω δει στην πίσω σχάρα.

   • Φιλοκτήτης

    Γειά σου Αλέξανδρε,

    Μπήκα τυχαία στο site και διάβασα ότι το επόμενο ποδήλατο που θα έπαιρνες θα ήταν το Dahon Boost! Αν σε ενδιαφέρει ακόμα για ένα τέτοιο ποδήλατο, έχω ένα μεταχειρισμένο (ενός έτους) που θα ήθελα να το πουλήσω για να αγοράσω ένα mountain ηλεκτρικό.

    Με εκτιμηση Φιλοκτήτης.-

    • Πες τιμή! Και να μην το πάρω εγώ, κάποιος από τους 1500+ καθημερινούς επισκέπτες μας θα ενδιαφέρεται! Στείλε φωτό και λεπτομέρειες να το βάλω στα “Μεταχειρισμένα”.

 2. Αγαπητέ Αλέξανδρε καλησπέρα,

  Έχω εντυπωσιαστεί από την εμπεριστατωμένη προσέγγιση του θέματος, καθώς και απο το εύρος των γνώσεων – πληροφοριών που δίνεις.

  Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι εταιρείες που παρέχουν σπαστά ηλεκρικά ποδήλατα είναι μόνο οι Dahon, Ecobike και eZee?
  Αν έχεις ιδία πείρα και από άλλες εταιρείες πλην της Dahon?
  Και αν υπάρχει κάποιο άλλο σημείο που θα πρέπει να δώσει κανείς προσοχή κατά την έρευνα αγοράς?

  Ελπίζω να μην είναι ήδη διατυπωμένα ερωτήματα και επαναλαμβάνεσαι 🙂

  Φιλικά
  Νικόλας

  • Υπάρχουν άπειρες εταιρείες με ηλεκτρικά ποδήλατα έτοιμα και 1000 Χ άπειρες που κάνουν κιτ! Ευτυχώς άρχισαν να γράφουν και αναγνώστες άρθρα μπας και τα καλύψουμε κάπως, εγώ ένας άνθρωπος είμαι, πόσα να αγοράσω;;!

   Όποιο βλέπω μπροστά μου και με αφήνουν θα το δοκιμάζω και θα γράφω!

 3. Γειά σας, πολύ καλή δουλειά!
  Εδώ κα βδομάδες ψάχνω το θέμα της αγοράς ηλεκτρικού ποδηλάτου και σήμερα σας ανακάλυψα! Ας κάνω λοιπόν κι εγώ μια ερώτηση ελπίζοντας να μην είμαι ενοχλητικός:
  Έχετε υπόψη τα ηλεκτρικά ποδήλατα e-power που διανέμει ο Μόλχο? Υπάρχει άποχη για την αξιοπιστία τους? Οδήγησα για λίγο ένα σπαστό στο νέο τους καταστημα στην Θεσσαλονίκη και μου άφησε καλή εντύπωση αλλά παραμένει μια κινεζιά. Γι’ αυτό τον λόγο αισθάνομαι περίεργα να δώσω 1200 ευρώ για ένα προιόν που στον έμπορο στοίχισε μαξ 500 με τα μεταφορικά και όλα.

  Για την ώρα προσανατοίζομαι στο φθηνότερο Kalkhof το οποίο όμως παραμένει ακριβό!

  ευχαριστώ

  • Δεν νομίζω πρέπει να μας απασχολεί η καταγωγή ενός ποδηλάτου εκτός κι αν είναι κλεμμένο, παραεισαγωγή ή με ψεύτικη στάμπα. Αν δεν είναι κάτι από αυτά τα τρία, το οδήγησες και σου άφησε καλή εντύπωση αυτό είναι που μετράει. Πιο πολύ νομίζω έχει σημασία στο ηλεκτρικό να σε πείθει η εταιρεία που σου το πουλάει ότι θα σε υποστηρίξει στο μέλλον. Η Μόλχο είναι πολύ παλιά εταιρεία στον χώρο οπότε ρώτα και άλλους τι εντύπωση έχουν από την υποστήριξή της.

 4. καλησπερα Αλεξανδρε,

  πολυ ενδιαφερον δειχνεις για τη ποδηλατοκινηση , χρησιμες πληροφοριες δινεις , θελω να ζητησω τη γνωμη σου , εδω.

  ειμαι ποδηλατακιας απο εφηβος . τωρα πλησιαζω την ηλικια των 50 ετων , τα τελευταια 15-20 χρονια πηγαινοερχομαι καθημερινα με το ποδηλατο σπιτ δουλεια σπιτι (κατοικω και εργαζομαι στον Πειραια) . χτες ειδα μια διαδικτυακη προσφορα , ηλεκτρικο ποδηλατο οχι σπαστο , 38 κιλα , ανταγωνιστικη τιμη σχεδον 550 ευρω , και αναρωτιεμαι αν ειναι το ‘πακετο’ που τα εχει σχεδον ολα . σε παραακαλω , ριξε μια ματια στην ιστοσελιδα , και περιμενω τα σχολια σου , ευχαριστω πολυ , βασιλης

  http://www.idealdeal.gr/main/index.php?extra_deal_id=161

  • Όταν παραγγέλνουν ποδήλατα, πρέπει να γεμίσουν ένα κοντέινερ. Οπότε πολλές εταιρείες έχουν ξεμείνει με ηλεκτρικά ποδήλατα πρώτης γενιάς τα οποία προσπαθούν να ξεφορτωθούν με διάφορα τεχνάσματα να μην φανεί αυτό που είναι: φασόν Κινεζιές αγνώστων λοιπών στοιχείων. Αυτό το ποδήλατο που πουλάνε τώρα 549 ευρώ θα μάντευα ότι το αγόρασαν 380 δολάρια περίπου. Αν το δοκιμάσεις σε test drive και σου κάνει για την καθημερινή σου διαδρομή και αν σου δώσουν εγγύηση ενός έτους τουλάχιστον και αν θα τα βγάλει σε αυτό το διάστημα τα λεφτά του, βουρ!

 5. καλησπερα Αλεξανδρε,

  χρονια πολλα,για την χτεσινη ονομαστικη εορτη σου,

  σε ευχαριστω για την απαντηση, επιασα το (αρνητικο) νοημα , απο τα πολλα ‘αν’ που ‘βαλες στη προταση σου.θα το σκεφτω!

  απο τοτε που σου εγραψα , πηγα αντικατεστησα το κεντρο της πισω ροδας στο mountain ποδηλατο μου , ειχα προβλημα με χαλαρωση στο αυλακι για τις μπιλιες,δεν φτιαχνοταν (αντι να αλλαξω ζαντα,αλλαξα μονο το κεντρο) τωρα το πεταλι το νομιζω πολυ πιο ελαφρυ.

  στο θεμα μας τωρα . εχω εντοπισει στο πειραια σπαστο ηλεκτρικο ποδηλατο με κατι πανω απο 800 ευρω , γυρω στα 24 κιλα , που τη νομιζω ακομα τσιμπημενη τιμη .

  Αλεξανδρε, εχεις υπ’οψη σου αλλους να πουλανε σπαστο + ηλεκτρικο ποδηλατο , σε μια πιο ανταγωνιστικη τιμη ??

  ομως αληθεια, δεν θα ‘πρεπε να εχουν πιο φτηνες τιμες στην ελλαδα τα ηλεκτρικα ποδηλατα? αφου δεν εχουν καμμια φοβερη τεχνολογια / συνδεσμολογια, ακομα και κιτ υπαρχουν στην αγορα να τα μονταρει μονος του, ακομα και ο ασχετος στα αλλεν και τα γερμανικα κλειδια . το εχω απορια αυτο . ποτε θα πεσουν οι τιμες , να γινουν πιο προσιτα στο κοσμο ? εγω ενδιαφερομαι για 2 σπαστα ποδηλατα (αξιολογης κατασκευης+ανταγωνιστικης τιμης)

  Αλεξανδρε , σε αναμενω με τα σχολια σου

 6. http://www.gatsoulis.gr/index.php?controller=product&path=192_236&product_id=580

  και για του λογου το αληθες , η ανωτερω ιστοσελιδα περιεχει το οικονομικοτερο σπαστο ηλεκτρικο ποδηλατο που εχω βρει μεχρι τωρα στην ελληνικη αγορα

  καποια προταση , καποια καλυτερη αντιπροταση ??

 7. Χαιρετε Αλεξανδρε ,

  περιμενω οποτε μπορεσεις να σχολιασεις τα δυο τελευταια μηνυματα μου .
  μηπως δεσμευεσαι να σχολιαζεις θετικα και να προτεινεις μονο καποια συγκεκριμενη μαρκα ποδηλατων .. ?

  προχτες το σαββατοκυριακο (17-18 σεπτ) ειχε επιτυχια στο Γκαζι,Αθηνα, η εκθεση ποδηλατου .
  ειχε πολλα μοντελα ηλεκτρικα,και αρκετα σπαστα ηλεκτρικα, δεν μπορεσα να αξιολογησω το καταλληλοτερο,σε σχεση προσοντων και τιμης αγορας.
  υπαρχουν καποια σχολια γυρω απο καποια συγκεκριμενα μοντελα σπαστων ηλεκτρικων ποδηλατων , της εκθεσης παρακαλω?

  ευχαριστω πολυ

  • Συγνώμη, δεν είδα αυτό το σχόλιο για να απαντήσω έγκαιρα! (Και δεν πήγα στο Γκάζι – ήμουν εκδρομή!)

   Μου φαίνεται ότι έχει γίνει κάτι στην αγορά. Μάλλον τους έχουν ξεμείνει πολλά ποδήλατα πρώτης γενιάς γιατί οι τιμές πέφτουν και είναι σοβαρά διαπραγματεύσιμες παντού! Καλό αυτό! Εκτός από τέτοιες προσφορές νομίζω ότι σχεδόν όπου πας να αγοράσεις μπορείς να παζαρέψεις χοντρά πλέον. Αυτό που βλέπεις να το πουλάει 810, εγώ υπολογίζω ότι το πήρε γύρω στα 400 δολάρια (μαζί και τα μεταφορικά και ο εκτελωνισμός).

   30 κιλά βάρος πάντως προσωπικά το θεωρώ σχεδόν απαγορευτικό για μετακίνηση στην πόλη. Δεν μπορείς να το ανεβάσεις στις σκάλες του μετρό εύκολα. Βέβαια τα άλλα πλεονεκτήματα (αποθήκευση, μεταφορά στο πορτ μπαγκάζ, κλπ) παραμένουν. Και από τα 30 τα 7 είναι η μπαταρία που βγαίνει. Το έκανες βόλτα στην έκθεση; Στο εξωτερικό έχουν πάντα μεγάλες πίστες για test drive.

  • “μηπως δεσμευεσαι να σχολιαζεις θετικα και να προτεινεις μονο καποια συγκεκριμενη μαρκα ποδηλατων .. ?”

   Αστείο είναι αυτό φαντάζομαι. Οποιοδήποτε σχόλιο γραφτεί το αναρτώ και απαντάω. Και οποιαδήποτε εταιρεία θέλει να μου στείλει ποδήλατο (νέο ή μεταχειρισμένο) για δοκιμή, την γράφω. Καθότι δεν βγάζω λεφτά (έμμεσα ή άμεσα) από αυτό το blog, μόνο για χιούμορ μπορώ να το εκλάβω το σχόλιό σου. Ή δικαιολογημένη τσαντίλα που δεν σου απάντησα αμέσως. Έχω όμως πάνω από 200 blog που συντηρώ. Τα περισσότερα είναι για πελάτες (που πληρώνουν) οπότε παίρνουν προτεραιότητα και έχει πέσει πολύ δουλειά τελευταία. Οπότε το “ηλεκτρικό” δυστυχώς έπεσε πίσω, απολογούμαι. Το Blog αυτό ξεκίνησε απλά επειδή μου αρέσει το ηλεκτρικό και από …συνήθειο, έγραφα ότι έβρισκα εδώ.

   Αν θέλεις να γράφεις και εσύ (ή οποιοσδήποτε άλλος) άρθρα, ειδήσεις ή απόψεις, πολύ ευχαρίστως να σας ανοίξω account!

 8. Καλημέρα και σε ευχαριστώ για τα κατατοπιστικά άρθρα σου .
  Aναρωτιέμαι πως μπορώ να επικοινωνήσω με τον φίλο σου τον Τόλη για την πατέντα του ,που αναφέρεις στο παλιό σου blog.

  • Δεν το παράγουν πια αυτό το κιτ. Εξού και δεν αναφέρομαι σε αυτό. (Ούτε και κανένα άλλο συγκεκριμένο προϊόν αν δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος.)

 9. καλημερα Αλεξανδρε ,

  ειχες δικιο στο παραπανω , κοντευα να σε παρεξηγησω οτι οντως ‘προτεινεις’ μαρκες , με καθησυχασες , ετσι επανερχομαι για να σου ζητησω συγγνωμη

  τον αυγουστο με ειχε πιασει μια βιασυνη καποιος ‘ειδημονας’ στα σπαστα ηλεκτικα ποδηλατα να μου ελεγε παρε αυτο μη παρεις εκεινο , ομως δεν εβγαλα ακρη , δεν εχω αποφασισω ακομα

  στο γκαζι,κατεβηκαν μαρκες με πολλα μοντελα,για καθε βαλαντιο.

  μαλιστα καποια φιρμα,υποσχοταν ‘πειραγμενο’ μοτερ για να βγαζει περισσοτερα βατ απο τα νομιμα…καθομουν και το κοιταγα

  ειδα λιγο πεσμενες τις τιμες στην εκθεση, απο παλιοτερα ,

  στο βαρος, υπαρχει ακομα θεμα μεγαλο θεμα. τα πιο πολλα ποδηλατα ειναι απο σιδερο ο σκελετος , αντι αλουμινιο ,

  Αλεξανδρε εχω κανει την εξης σκεψη,μηπως συμφερει η αγορα
  ενος απλου ποδηλατου, με αλουμινενιο σκελετο , και να βρουμε να αγορασουμε μονοι μας ενα αξιοπιστο ηλεκτρικο κιτ ?
  εδω θελω τη βοηθεια σου , και οποιος αλλος το γνωριζει αυτο.

  ποια ειναι η πλεον αξιοπιστη εταιρεια στο εξωτερικο,σε ηλεκτρικα κιτ,που να τα πουλαει με αντικαταβολη στην ελλαδα,χωρις να υπεισερχονται αντιπροσωποι , μεσαζοντες και καλοθελητες ??

  εδω μεσα διαβασα οτι το μονταρισμα δεν ειναι ακατορθωτο
  και μαλλον σωστο μου ακουγεται

  αν ενα 26″ ποδηλατο αλουμινενιο , ας ειναι και απο τα σκοπια,
  κοστιζει περιπου 200 ευρω,ενα κιτ με αντικαταβολη 500 ευρω,
  τοτε με λιγη προσωπικη εργασια μαλλον εχουμε κανει καλη αγορα

  παιζει τετοιο σεναριο,να υπαρχει τετοιο κιτ απο ιταλια,γερμανια,
  αγγλια να γλυτωσουμε δασμους λογω ευρωπαικης ενωσης ??

  Αλεξανδρε , προς το παρον μη μου κανεις λογαριασμο , δεν θα ειμαι συνεπης,σε ευχαριστω που σκεφτηκες να μου το προτεινεις

  Αλεξανδρε , να εισαι καλα

  • Χαλαρά βρε, όλοι προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη εδώ πέρα! Η σκέψη σου είναι μια χαρά εφόσον δεν σε απασχολεί η ανάγκη να διπλώνει το ποδήλατο. (Για τις δικές σου συνηθισμένες διαδρομές και τρόπο μετακίνησης.) Έχουν προτείνει διάφορα κιτ εδώ φίλοι, της goldenmotor νομίζω περισσότερο αν και δεν έχουν τεράστιες διαφορές μάλλον.

 10. μολις μου ηρθαν 1-2 σκεψεις για τα ηλεκτρικα ποδηλατα …

  λοιπον,ευθυς εξαρχης ειπαμε πως για να εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ζωης τα ηλεκτρικα ποδηλατα , ειναι βασικη προυποθεση η συνεχης χρησης τους, δηλαδη συνεχης φορτιση/αποφορτιση/επαναφορτιση της μπαταριας, αλλιως παμε για αλλη μπαταρια

  αρα,αν θελουμε ηλεκτρικο,σπαστο,για μεταφορα που και που, παει καλα,αλλα αν το ηλεκτρικο σπαστο το θελουμε για αποθηκευση (μονιμα?), καλυτερα να ξανασκεφτουμε αν πρεπει να προχωρησουμε σε αγορα-δαπανη ηλεκτρικου ποδηλατου

  απο την αλλη , δεν νομιζω οτι ενα κανονικο ηλεκτρικο ποδηλατο
  (μη σπαστο) μπορουμε με το αυτοκινητο μας να το μεταφερουμε με τις γνωστες μπαρες για ποδηλατα, πανω στον ουρανο , η με τους ιμαντες και την ‘πηρουνα’ πισω απο στο πορτ-παγκαζ … δεν θα μπορουμε να το στησουμε εκει πανω,και αν το κανουμε , στη διαδρομη μαλλον θα τα σπασουμε ολα με το βαρος του (αν ξεμονταρουμε μονο τη μπαταρια , σωζουμε ετσι τη κατασταση??)

  • Μπερδεύτηκα λίγο έτσι όπως τα γράφεις!

   1. ΔΕΝ είναι πια πρόβλημα η φόρτιση της μπαταρίας. Λιθίου=φορτίζεις όποτε και όσο γουστάρεις/μπορείς.
   2. Είναι σημαντικό να ξεκουμπώνει εύκολα η μπαταρία. Και για να την ρίχνεις στο σακίδιο (πχ στο μετρό και τα σκαλιά) και για να την πηγαίνεις μαζί σου για φόρτιση (πχ όσο είσαι σε ραντεβού ή καφέ)
   3. Το πρόσθετο βάρος του ηλεκτρικού ποδηλάτου δεν κάνει την παραμικρή διαφορά σε οποιαδήποτε σχάρα αυτοκινήτου, ακόμα και την πιο φτηνή.

   Αν δεν τα απάντησα όλα, μάλλον μου ξέφυγε το νόημα όπως είπα.

 11. Dimitris Papanikos

  Καλησπέρα και απο μένα. Είμαι κατοχος ενός hahon eco c6 και ψάχνω ένα Kit μετατροπής σε ηλεκτρικό. Τι θα μου προτείνατε;

  • Δυστυχώς δεν έχω δει να πωλείται κάπου έτοιμο κιτ. Εγώ πρόλαβα στο δικό μου (Dahon Vitesse) αλλά δεν το πουλάνε πια από εκεί. Θεωρητικά μπορείς να βάλεις κοινό κιτ μετατροπής απλά πρόσεξε που και πως θα μπει η μπαταρία. Στο δικό μου μπαίνει με KlikFix μπροστά το οποίο είναι πολύ βολικό. Επίσης, αν θέλεις να συνεχίσει να είναι σπαστό και πρακτικό στην πόλη, θα πρότεινα να μην πάρεις καμιά θεόρατη μπαταρία που θα είναι πολύ βαριά.

 12. Γνωρίζεις μήπως κάποιο άλλο κατάστημα απο Ελλάδα η απο Ευρώπη που να πουλάνε kit;

 13. γεια χαρα και παλι ,

  χτες τεταρτη βραδυ , ειχα βγαλει το σκυλο βολτα στα βραχια της πειραικης , στο πειραια .
  βλεπω εναν συνανθρωπο μας με ενα σπαστο Dahon να δενει,πανω στο σκελετο,καθισμα με το παιδακι του,μεσα σε αυτο.
  του πιανω τη κουβεντα γιατι προτιμησε να αγορασει το συγκεκριμενο.
  μου απαντησε οτι αργοτερα ισως προσθεσει ηλεκτροκινηση , ενω επι του παροντος προτιμησε σπαστο επειδη του εχουν ηδη κλεψει 2 ‘κανονικα’ αν και παμπαλαια ποδηλατα ,ενω τα ειχε κλειδωμενα,στη περιοχη της ομονοιας.
  ετσι οπου παει με το ποδηλατο, δεν το κλειδωνει πια στο δρομο,αλλα το σπαει και το κουβαλαει μαζι του …
  αυτο να μας κανει να σκεφτουμε οτι το σπαστο , εχει ακομα αλλο ενα προσον , ειναι απο μονο του αντικλεπτικο
  τωρα αν ειναι και ηλεκτρικο , ακοαμ καλυτερα (αρκει να φτηνηνει η αποκτιση της ηλεκτροκινησης…)

  • Ναι, είναι βασικότατο. Και μπορώ να πιστοποιήσω ότι είναι και πρώτης τάξης όχημα (και μεταφορικά) για να σπάσεις τον πάγο σε κουβέντα ακόμα και σε συνάντηση για δουλειά. Μπαίνει άνετα σε τράπεζες, εταιρείες….μέχρι και σε νοσοκομείο με αφήνουν χωρίς κουβέντα!

Leave a Reply

%d bloggers like this: