Breaking News
Home / BLOGS / Below the line πολιτικά μηνύματα

Below the line πολιτικά μηνύματα

Όχι κάτω από την μέση όπως στο μποξ, αλλά κάτω από το ραντάρ των “κανονικών αναφορών”, το Aino μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για μια κατηγορία επηρεασμού των ψηφοφόρων που συχνά είναι καθοριστική.   Γιατί δημιουργεί το κλίμα μέσα στο οποίο πέφτουν οι κυρίως επικοινωνίες.  Ένα παράδειγμα:

Μουτζαχεντίν, Άνθιμος και Μπουτάρης σε συνδυασμό με το μειδίασμα του Αυτιά συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο για τόσο σύντομη αναφορά.   Από την μεριά του Μπουτάρη το τέχνασμα είναι παρόμοιο με αυτό του TV100.   Η σύντομη δήλωση όπως μεταφέρετε προκαλεί αλλά με την πλήρη ανάγνωση του θέματος πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί του και θα βγει κερδισμένος στις εντυπώσεις.  Αλλά κοιτάμε και παραπέρα στα social media και βλέπουμε ότι τελικά ο Άνθιμος δεν έχει και πολλούς φίλους πχ στο Twitter:

Ο όγκος κάποιων αναφορών επίσης μας βοηθάει να δούμε επαναλαμβανόμενα μοτίβα.   Τα οποία συχνά γίνονται αξιώματα.   Για παράδειγμα το “Καμίνης, Μπουτάρης και άλλοι τέτοιοι ανεξάρτητοι” είναι εξαιρετικά δυνατό χαρτί το οποίο παίρνει σάρκα και οστά με τέτοιες τακτικές σύντομες αναφορές:

Το θέμα “Μουτζαχεντίν – Άνθιμος” μπορούμε εύκολα να δούμε ότι δεν “τράβηξε” πολύ (ακόμα) και είναι συγκεκριμένο.  H ομαδοποίηση Μπουτάρη και Καμίνη όμως είναι πολύ πιο ύπουλη στον τρόπο που μπορεί να επηρεάσει κάποιους.   Επίσης σημαντικό είναι να δημιουργούνται άξονες πόλωσης.   Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το “Μπουτάρης κάπως χύμα – Γκιουλέκας υποκριτής εκκλησιαζόμενος”:

Από την μια λοιπόν πρέπει να αναλύουμε σε βάθος και από την άλλη να κοιτάμε και την αίσθηση που δημιουργεί ένα σύνολο μικρότερων πράξεων.   Εξού και έχουν την δικιά τους γοητεία και χρησιμότητα τα tag clouds όπως αυτό εδώ το οποίο απεικονίζει τις αναφορές σε ελληνικά blogs την τελευταία εβδομάδα σε θέματα των δημοτικών εκλογών της Θεσσαλονίκης:

Αναφορές στις δημοτικές εκλογές σε blogs - τελευταία εβδομάδα

Αν σας ενδιαφέρει η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Aino για αναγνώριση κειμένων σε βίντεο (για να “πιάνει” λεζάντες πχ που εμπλέκουν τον πολιτικό ενώ μπορεί να μην ειπωθεί το όνομά του), δείτε τα τεχνικά θέματα εδώ.

Δείτε επίσης:

Φροντίδα και επισκευή φορτιστή ηλεκτρικού ποδήλατου

 Ο φορτιστής στο ηλεκτρικό ποδήλατο είναι σημαντικό αξεσουάρ.    Ειδικά όμως αν τον κουβαλάτε μαζί σας …

EcoModder: κατανάλωση Αυτοκινήτου vs Μηχανή vs Ηλεκτρικό ποδήλατο

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα του ηλεκτρικού ποδήλατου είναι ότι φορτίζει όπου να’ναι.   πχ στο γραφείο! …

O τιμοκατάλογος Aegean Power, Verbund, Energa και το τιμολόγιο του λογαριασμού μας

Η Aegean Power και η Energa (πρώην Verbund) παρέχουν εδώ και λίγο καιρό και επίσημα εναλλακτική πηγή ρεύματος πιο φτηνή από την ΔΕΗ. Αξίζει τον κόπο να κάνουμε τώρα την αλλαγή ή να περιμένουμε;

No comments

  1. Πάντα απολαμβάνω το πέρασμά μου στην Απόφαση Ψήφου. Μου προσφέρει ένα 2ο ανάγνωσμα σε αυτά που έχω διαβάσει- ακούσει στον τύπο-τηλεόραση-web.

  2. Πολύ ενδιαφέρουσες αναλύσεις. Νομίζω η συχνότητα ανανέωσης του περιεχομένου σε συνδυασμό βέβαια με την ουσία και την εύστοχη ανάλυση, τοποθετούν το blog στα πρώτα 5 της πρωινής ανάγνωσης. Εύγε.

  3. Wow. Η πρωϊνή ανάγνωση είναι prime time, τιμή μου! Κάθε πρόταση βελτίωσης ευπρόσδεκτη ή θέμα που σας ενδιαφέρει. Είναι άπειρα τα πιθανά θέματα και όσο το δουλεύω αυτό εδώ, τόσο μου προκύπτουν και άλλα, εξού και τρέχω να τα χωρέσω στις ημέρες ως την δεύτερη Κυριακή.

%d bloggers like this: