Breaking News
Home / TECH / Final Cut Pro X: απόδειξη ισχύος της Apple

Final Cut Pro X: απόδειξη ισχύος της Apple

Μην πιστεύετε εμένα - διαβάστε στο ίδιο το App Store πως βρίζουν οι ίδιοι οι αγοραστές του προγράμματος!

Με όποιον και να μιλήσεις μετά την φετινή IBC αργά ή γρήγορα θα σου πει για τον ντόρο γύρω από την τελευταία έκδοση του Final Cut Pro X.   Αν δεν το ξέρετε, είναι ένα πρόγραμμα μοντάζ για υπολογιστές Apple.   Αρχικά ήταν (όπως πάντα με την Apple) ένα σχεδόν γελοία απλό προγραμματάκι με τρομερές ελλείψεις για “σοβαρό” μοντάζ.   Έπιασε επειδή η Apple ξέρει να πουλάει.   Και στην πορεία δυνάμωσε.   Καθότι δεν έχει τεχνογνωσία η ίδια η Apple, εξαγόρασε διάφορες άλλες εταιρείες και έριξε στο Final Cut χρήσιμα πράγματα.   Το Hollywood το λάτρεψε και λόγω τιμής (αφού χάριζε το λογισμικό) σε κάποια φάση σχεδόν άξιζε και ανταγωνιστικά.   Ξέρω γαμοβαφτισά στην Βόρεια Ελλάδα που έφτιαξε γραμμή παραγωγή μοντάζ στην Βουλγαρία με Final Cut λόγω χαμηλότερου κόστους!

Και ξαφνικά βγαίνει η νέα έκδοση και όλοι μένουν σύξυλοι.   Ακόμα και οι φανατικοί υποστηριχτές και χρήστες του προγράμματος.   Δεν κάνει τα πιο απλά βασικά πράγματα.   (Εδώ η περίληψη των σημείων. ) Δεν εισάγει παλιότερες δουλειές.  Δεν, δεν, δεν…  είναι σαν να έβγαλε η BMW αυτοκίνητο με βενζίνη σούπερ και χωρίς ABS.

Αλλά βέβαια είναι όλοι ανόητοι.   Γιατί βέβαια δεν θα το γυρίσουν όλοι σε Adobe Premiere.   Ούτε θα κάψουν τα Mac τους.   Απλά θα περιμένουν καρτερικά όπως κάνουν πάντα.   Η Apple θα το βελτιώνει σιγά σιγά και οι ίδιοι που τώρα βρίζουν σε έναν χρόνο θα θριαμβολογούν για αυτό και την “ανώτερη” πλατφόρμα που έφτιαξε η εταιρεία “κοιτώντας μπροστά” και λοιπές αρλούμπες.    Όπως τα ατέλειωτα “beta” προϊόντα της Google, βασίζεται σε κοινό – ζόμπι το οποίο τελικά δεν πάει πουθενά αλλού.   Η αδράνεια των χρηστών είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι νομίζουν μερικοί αναλυτές.

Jobs ξεJobs μερικά πράγματα δεν αλλάζουν…   Θυμάμαι στην NAB (αντίστοιχη έκθεση αλλά στο Λας Βέγκας) είχαμε μαζευτεί για dealer meeting ενός πρωτοποριακού προγράμματος ειδικών εφέ το οποίο μόλις είχε αγοράσει η Apple.   Ο υπεύθυνος για το κομμάτι του ψηφιακού βίντεο της εταιρείας (παγκοσμίως) δεν ήξερε την διαφορά μεταξύ DV και HDMI!   Αλλά τον ξανασυνάντησα λίγα χρόνια αργότερα όταν προσπαθούσε να πάρει μια δουλειά για ολόκληρο κανάλι…

Δείτε επίσης:

Να γιατί είναι μάταιο να περιμένετε επαγγελματικά Mac

“Alex, we need to talk.” Έχω λάβει αρκετές φορές ξεχεστήρια από εταιρείες για κάτι που …

iPhone 5: δυο μούτζες από τώρα από εμένα!

Μπορεί να έχουν 80 εκατομμύρια προπωλήσεις και να ετοιμάζουν τα δελτία τύπου για νέα ρεκόρ …

Siri – iPhone και πάλι θέματα ιδιωτικότητας με την Apple…

Θα πρέπει να υπάρχει κάπου ειδική υπηρεσία στις ΗΠΑ για τις συνεχιζόμενες κουτσουκέλες της Apple. …

Leave a Reply

%d bloggers like this: