Breaking News
Home / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / IKEA καταλογος 2013: ποιες περιοχές της Ελλάδας το ψάχνουν περισσότερο;

IKEA καταλογος 2013: ποιες περιοχές της Ελλάδας το ψάχνουν περισσότερο;

Αν ψάχνετε έπιπλα και δεν σας πειράζει το γεγονός ότι η IKEA καταστρέφει παρθένα δάση, εδώ θα βρείτε και online τον νέο τους katalogo.  Αλλά και πληροφορίες για τον τρόπο που καταστρέφει τον πλανήτη αυτή η τόσο κερδοφόρα εταιρεία:

Ikea as a firm that has built a mythos around itself to shield it from the fact that it uses illegally harvested hardwoods from the Russian Far East and Asia (Ikea is the third largest consumer of wood in the world), and sources production to some of the lowest paying companies on the planet. Shell cites a table that sells for $69. A master craftsman admitted that he couldn’t buy the wood for that price, let alone build the table.

Cheap: The High Cost of Discount Culture – Ellen Ruppel Shell

Kαι διαβάστε εδώ   τον γελοίο ψευτοαντίλογο της εταιρείας….  Εκτός από τα δάση που καταστρέφει όμως είναι και άλλα θέματα:

 

Ταυτόχρονα έχουν αρχίσει δημόσιες σχέσεις με ανόητες καμπάνιες για να πείσουν το κοινό ότι είναι “πράσινη” εταιρεία, ενώ στην πράξη δεν κάνουν τίποτα.   Διαβάστε εδώ πως τους κατακεραυνώνει ο “Guardian”.

Αν νομίζατε ότι μόνο ο Αμαζόνιος είναι σημαντικό δάσος – διαβάστε εδώ συγκεκριμένα για αυτά που καταστρέφει η ΙΚΕΑ –  Και μια πιο αναλυτική παρουσίαση των τρόπων που επηρεάζει αυτή η καταστροφή όλους μας εδώ.

Διαβάζουμε επίσης εδώ (ΣΚΑΙ) ότι “H γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε πρόσφατα ότι τον Σεπτέμβριο του 1987, οι κουβανικές αρχές είχαν κάνει συμφωνία με την ΙΚΕΑ για την κατασκευή 35.000 τραπεζιών, 10.000 παιδικών γραφείων και 4.000 καναπέδων.

Τα προϊόντα κατασκευάστηκαν από κρατούμενους των φυλακών της Κούβας, σύμφωνα με στοιχεία της ανατολικογερμανικής μυστικής υπηρεσίας Στάζι. Η συμφωνία επίσης περιελάμβανε την προμήθεια πούρων, αντικών και όπλων, όπως λένε ερευνητές στο Βερολίνο.”

Από ποιες περιοχές της Ελλάδας είναι τα περισσότερα θύματα της IKEA:

Όσο πιο μακριά από την Αθήνα, τόσο πιο θύματα της ΙΚΕΑ!

 

Στην Ελλάδα, όπως και στην Ιταλία και την Ισπανία, η σφαγή γίνεται κάθε Σεπτέμβριο.   Στην Γερμανία δεν υπάρχει περιοδικότητα στις αναζητήσεις για το ΙΚΕΑ ίσως του τρόπου με τον οποίο νοικιάζουν σπίτια.   Αντίθετα δίπλα ακριβώς, στην Αυστρία, όλοι ασχολούνται τον Αύγουστο.   Και στην Αγγλία τον Αύγουστο (όπως στον περισσότερο κόσμο) αλλά και μια δεύτερη έξαρση τον Ιανουάριο με τις εκπτώσεις.   Στην Αυστραλία η κυρίως σεζόν είναι τον Ιανουάριο που μπαίνει εκεί φθινόπωρο. Στην Ρωσία το δεύτερο κύμα είναι τον Δεκέμβριο, ίσως αγοράζουν από το ΙΚΕΑ Χριστουγεννιάτικα δώρα….

Περισσότερες λεπτομέρειες (για όσους δεν πιστεύουν ότι είναι δυνατόν τόσο μεγάλη Σουηδική εταιρεία να καταστρέφει δάση):

“ressuring large retailers may make a dent. Wal-Mart, Home Depot, Lowes and Ikea have become sensitive about the issue of illegal logging and have pledged to improve the sourcing of their wood, though with little follow-up or effect. ”

H νέα διαφήμιση της ΙΚΕΑ:  "Δεν γαμιέται.  Σπάστε όσα ποτήρια θέλετε.  Τζάμπα τα έχουμε και στα αρχίδια μας το περιβάλλον και οι φυσικοί πόροι.
Ελεύθερη μετάφραση πραγματικής διαφήμισης ΙΚΕΑ με περίπου το ίδιο νόημα

Θέματα παιδικής εργασίας στην ΙΚΕΑ και άρνησης να υπογράψει διεθνείς συμφωνίες για την παιδική εργασία εδώ.

Η ιστορία του ιδρυτή της (και πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο κατά περιόδους) όπως και το ναζιστικό του παρελθόν εδώ.

Καταστροφή δασών για palm oil από την ΙΚΕΑ εδώ.

Μακρόχρονη ανάλυση της Washington Post για τον τρόπο που αγοράζει η ΙΚΕΑ ξυλεία.

Χρήσιμος οδηγός για την προέλευση διάφορων εξωτικών ειδών ξυλείας εδώ.

 

Κατάλογος της IKEA υπάρχει πάντα στο www.ikea.gr αλλά ελπίζω τώρα που ενημερωθήκατε να αλλάξατε γνώμη!

Δείτε επίσης:

Ο Φακίρης στα ΙΚΕΑ

Η πρώτη λέξη που ξεστόμισε ο Ινδός Ατζατασάτρου Πατέλ με το που έφτασε στη Γαλλία …

Εμπορικός γλωσσικός ιμπεριαλισμός: τι σημαίνουν τα ονόματα των προϊόντων ΙΚΕΑ;

Ενώ στην Ελλάδα ζούμε με την φαντασίωση ότι έχουμε την πιο πλούσια γλώσσα στον κόσμο, …

Leave a Reply

%d bloggers like this: