Breaking News
Home / Ηλεκτρικο / iZip Skyline: μια έντιμη προσιτή λύση (και ευκαιρία σαν μεταχειρισμένο!)

iZip Skyline: μια έντιμη προσιτή λύση (και ευκαιρία σαν μεταχειρισμένο!)

Όπως έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα, μου ήρθε το πρώτο μεταχειρισμένο ποδήλατο για δοκιμή, βάση της λογικής «δεν το προτείνω στο blog μου αν δεν το δω!».   Τα βασικά τεχνικά του χαρακτηριστικά θα τα βρείτε εκεί, εδώ περισσότερη άποψη και λεπτομέρειες.   Αμερικανική εταιρεία.

ΓΕΝΙΚΑ.

 • Συμπαθητικό σε εμφάνιση.   Άλλος το είπε «μαμαδίστικο», εγώ το λέω «κλασσικό».
 • Δοκιμασμένες λύσεις παντού.   Νομίζω ότι το ρεφραίν αυτής της δοκιμής θα είναι «στον μέσο όρο».
 • Είναι ένα ποδήλατο για κίνηση σε πόλη, με όρθια θέση και γερή σχάρα.

ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.

 • Η ποιότητα κύλισης.   Αντίθετα με πολλά κιτ μετατροπής με μηχανή μέσα στον μπροστινό τροχό, το iZip δεν νιώθεις καθόλου ότι σε βαραίνει σε κάτι όταν δεν λειτουργεί η υποβοήθηση ως προς την ποιότητα κύλισης.   Μεθοδολογικά αυτό το μετράω σε συγκεκριμένες κατηφόρες (απότομες/μακρόσυρτες) όπου παίζει βέβαια ρόλο και η αεροδυναμική και τα λάστιχα, αλλά τα πήγε πολύ καλά και εκεί.
 • Η θέση οδήγησης.  Συρταρώνεις στο Skyline σαν καουμπόυ στην σέλα του και δεν θέλεις να σηκωθείς.
 • Οι βαθμίδες υποβοήθησης.  Στο 1 μπορεί να νομίσει ότι δεν βοηθάει (αλλά εκεί είναι, το καταλαβαίνεις αν το κλείσεις!) στο 2 σε βοηθάει αρκετά έντονα αλλά κάνεις κι εσύ δουλειά και στο 3 απλά γυρνάς λίγο το πετάλι για να του θυμίσεις να σε πηγαίνει!

ΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.

 • Το καντράν που σου δείχνει πόση μπαταρία και ποιά υποβοήθηση έχεις διαλέξει δεν φαίνεται με ντάλα ήλιο.   Λεπτομέρεια βέβαια, δεν το κοιτάς και συχνά.   Απλά βάζεις το χέρι να κόψει το φως λίγο και βλέπεις τα κόκκινα led μετά.
 • Η μπαταρία δεν μπαινοβγαίνει εύκολα.   Φαντάζομαι με την χρήση θα φτιάξει αυτό.   Επειδή είναι βαρύ ποδήλατο δεν είναι να το κουβαλάς όλο μέχρι την πρίζα πάντα…
 • Όπως όλα τα ποδήλατα αυτής της κατηγορίας, έχει μόνο έναν αισθητήρα στο πετάλι για να αποφασίσει πότε θα δώσει ώθηση.   Δηλαδή εφόσον κάνεις πετάλι εσύ λίγο σου δίνει φουλ γκάζι!   Το συνηθίζεις βέβαια αλλά είναι σίγουρα καλύτερα τα πιο προηγμένα (πχ Flyer) που αντιλαμβάνονται και πόση ροπή ασκείς ώστε να βελτιστοποιήσουν πόση υποβοήθηση να δώσουν.   Αυτό μπορείτε να το εκλάβετε και σαν πλεονέκτημα αν σας αρέσει να νιώθετε σαν να σας σπρώχνει ξαφνικά κάποιος!

ΑΠΟΔΟΣΗ/ΤΑΧΥΤΗΤΑ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ.

 • Το ποδήλατο αποδείχθηκε πολύ καλύτερο από κιτ μετατροπής με (θεωρητικά) περισσότερα Watt.   Και στις ανηφόρες που καταπίνει και σε αποστάσεις που διανύει.
 • Η κλιμάκωση των ταχυτήτων είναι βελτιστοποιημένη για κίνηση με ηλεκτροκινητήρα.   Δηλαδή εφόσον είστε σε πόλη και πηγαίνετε με 10-25 χλμ/ώρα είναι μια χαρά.   Οτιδήποτε εκτός αυτής της κλίμακας όχι τόσο.
 • Για να γίνει σωστή δοκιμή μπαταρίας θα έπρεπε να το «ξεκατινιάσω» μακροπρόθεσμα αλλά η επιλογή των υλικών και εξαρτημάτων με προδιαθέτει θετικά.   Δεν είναι κορυφαία η ποιότητα στα επιμέρους αλλά σαν σύνολο στέκει.

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

 • Στιβαρή αίσθηση σε λακούβες και ότι άλλο βρείτε σε ελληνική άσφαλτο.   Τα φρένα ομοίως.   Σε μεγάλο κατήφορο με διασταυρώσεις και λακούβες δεν αγχώθηκα ακόμα και με 40χλμ/ώρα.
 • Η μπροστινή ανάρτηση μου φάνηκε μαλακή (ειδικά όταν έκανα ορθοπεταλιά) αλλά τελικά κάνει δουλειά έτσι όπως είναι ρυθμισμένη.
 • Δεν είναι παιχνιδάκι για τσαλίμια, απότομες μετατοπίσεις και …bunny hops!   Ανταποκρίνεται άμεσα αλλά σαν ένα καλό …οικογενειακό αυτοκίνητο, όχι μια Πόρσε.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ.

 • Αυτά τα συγκεκριμένα ποδήλατα είναι ευκαιρία στην τιμή που τα δίνει αλλά δεν θα έχετε υποστήριξη από ελληνική εταιρεία.
 • Είναι μια καλή επιλογή για όσους δεν χρειάζονται σπαστό ηλεκτρικό ποδήλατο.   Όπως όλα τα ποδήλατα της κατηγορίας τους δεν είναι για να τα ανεβάζετε πχ στον τρίτο όροφο από τις σκάλες.
 • Αν δεν θέλετε να μπλέξετε με κιτ και κατασκευές και πιστεύετε ότι θα κάνετε χιλιόμετρα στα επόμενα 1-2 χρόνια μπορεί να αποσβέσει κάλλιστα την επένδυση πριν χρειαστεί ανταλλακτικό, μπαταρία ή service.

Διαβάστε επίσης (δεν αναφέρω το iZip αλλά οι μετρήσεις έγιναν με αυτό) τα σχετικά άρθρα «ψώνια με το ποδήλατο» και «διαφορά ανηφόρας κατηφόρας».

Δείτε επίσης:

Μου έδειξαν το κόλπο για να πάρεις εύκολα επιδότηση

Το γραφείο ήταν ήσυχο.  Ύποπτα ήσυχο.  Τσέκαρα στο κινητό για απεργίες.  Τίποτα.  Μόνο δυο άτομα …

Αστυνομική ιστορία Νο9: το ξυράφι

Οι δυο αστυνόμοι κοιτάχτηκαν λίγο.  Ο ένας τελείωνε την βάρδια του, ο άλλος τώρα άλλαζε …

Τι έπαθα τη μέρα που πούλησα ναρκωτικά στα Εξάρχεια

Δεν το είχα ξανακάνει.  Αλλά χρειάζομαι τα λεφτά.   Ένας φίλος μου δάνεισε ένα σακουλάκι …

Αστυνομική ιστορία Νο10 – το ηλεκτρονικό τσιγάρο

“Σβήσε το τσιγάρο και έλα στο γραφείο μου!” Ο διοικητής είναι έξαλλος.  Δεν ξέρω γιατί. …

Γιατί θέλετε να εργαστείτε εδώ;

Καλώς ήρθατε και ευχαριστώ που ενδιαφερθήκατε για μια θέση στην εταιρεία μας.  Με λένε Κύριο …

Αστυνομική ιστορία Νο6: ο καθρέφτης

Είχαν ήδη πάρει το πτώμα όταν έφτασα στον τόπο του εγκλήματος.   Οι συνάδελφοι εξέταζαν …

Αστυνομική ιστορία Νο12: ροδοcop

Έσπρωχνα το λάστιχο με ένα ξύλο στον δρόμο.  Έχω δει να το κάνουν τα Αφρικανάκια …

Αστυνομική ιστορία Νο5 : περί σεξ

Μπορεί να μην είμαι ο καλύτερος αστυνόμος στον κόσμο αλλά δεν μου άξιζε αυτή η …

Αστυνομική ιστορία Νο3 : Λότο

“Δεν το πιστεύω!  Κέρδισα!” Χοροπηδούσα σαν μανιακός στον δρόμο.  Έριξα και έναν κάδο.  Στα τέτοια …

Αστυνομική ιστορία Νο4: υπόθεση 2 σε 1

“Καλά, μου το λες τώρα ότι έχω να πληρώσω κλήση;” Η γυναίκα ήταν έξαλλη.  Συνέχισε …

Αστυνομική ιστορία Νο 8 – στα κόκκινα

Είχα αργήσει και το φανάρι πορτοκαλί.  Εξέταζα το παιδί στην “Κάθοδο των Μυρίων” και έπρεπε …

Αστυνομική ιστορία Νο11: Μπόμπ Σφουγγαράκης στον ήλιο

Ήταν ηλιόλουστη μέρα και ο κόσμος πολύς στο Σύνταγμα.  Ένα παιδάκι δίπλα μου φώναζε σπαραχτικά …

Αστυνομική ιστορία Νο2: εναλλακτικοί αστυνόμοι

Θα είχα μεγάλη περιέργεια να δω στην Αθήνα αστυνομικούς με roller blade όπως έχουν στην …

Αστυνομική ιστορία: η ομάδα Δέλτα και ο Πακιστανός

Το αυτοκίνητο είχε χαλάσει στην μέση της Κηφισίας και οι δυο μοτοσυκλέτες πλησίαζαν γρήγορα.   …

Ο Νεύτωνας και η ρώγα στον ηλεκτρικό

Όλο λέμε για τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά πριν δυο αιώνες έγινε πραγματικά επανάσταση σε επίπεδο …

Που θα βρω τα άρθρα του kissmygrass.gr ?

Κουνήθηκαν για μεγαλύτερη ασφάλεια στην διεύθυνση http://kiss.grass.social/ Αν ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο γιατί ήρθατε από αναζήτηση στο …

Λύκειο Θηλέων παγιδευμένο εδώ και δυο εβδομάδες σε ερημική παραλία των Κυκλάδων!

Δεν είναι όσο πιασάρικο ήταν το σπήλαιο στην Ταϋλάνδη, αλλά το δουλεύω ακόμα. Όσοι ασχολούμαστε …

No comments

 1. Σωστός Αλέξανδρε και καλή κριτική. Κρίμα εσκασα 1.100 πριν λίγες εβδομάδες για ένα παρόμοιο ποδήλατο. Τα izip είναι budget ποδήλατα που οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα χαμηλές στο εξωτερικό και γι’ αυτο δεν τα είχα σε υπόληψη. τελικά το γεγονός ότι οι κινέζοι παράγουν δεκαδες εκατομμύρια ηλεκτρικα ποδήλατα κάθε χρόνο τους έχει δώσει την απαραίτητη τεχνογνωσία για value for money ποδηλατα.

  Άσχετο, μια ερώτηση, ο φορτιστής μου όταν φορτίζει έχει ένα ανεμιστηράκι που κάνει τρομερό θόρυβο. Αν σκεφτείς ότι η φόρτιση γίνεται το βράδυ στην διάρκεια του ύπνου εγώ αναγκάστηκα να το φορτίζω στην κουζινα με όλες τις πόρτες κλειστές, ειδάλως …δεν κοιμάσαι. Το έχει αντιμετωπίσει κανένας αυτό; Μήπως φταίει το γεγονός ότι η μπαταρία μου είναι 14 ΑΗ ενώ ο φορτιστής γράφει 10ΑΗ και ζορίζεται;

  • Σχεδόν όλοι οι φορτιστές ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι μεγαλούτσικοι και θορυβώδεις. (Του iZip περιέργως είναι από τους ήσυχους.) Νομίζω ότι αναγκαστικά πρέπει να αγοράσεις άλλο φορτιστή μάλλον είναι επικίνδυνο για υπερθέρμανση αλλιώς οτιδήποτε αλλάξεις σε αυτόν που έχεις.

   Γενικά στις ΗΠΑ παίζει πολύ στο aftermarket να αγοράζουν καλύτερους φορτιστές που έχουν μάλιστα ρυθμίσεις για διάφορες μπαταρίες. Αν είναι, πάρε από δαύτους αλλά πάνε κάνα κατοστάρικο τουλάχιστον φοβάμαι.

   • Ευχαριστώ Αλέξανδρε

    Εγώ από τον πολύ θόρυβο νόμιζα ότι έχει κάποιο πρόβλημα.

 2. φιλε gsoubasi μιπως εχει πιασει σκονη και κανει ετσι; αν ειναι αυτο πρεπει να τον ανοιξεις να τον καθαρισεις ,δεν ειναι τιποτα.
  επισης θα συμφωνησω μαζι σου οτι οι κινεζοι εχουν καλη τεχνογνωσια για value for money ποδηλατα αρκει να εμπιστευτεις μια καλη εταιρεια στο χωρο

 3. Πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα όλα όσα αναφέρετε, πως μπορεί όμως κάποιος να το δεί? Στις ανηφόρες (μένω Διόνυσο) πως τα πάει? Υπάρχει δυνατότητα να επιλέξεις αν θέλεις υποβοήθηση ή αναγκαστικά όταν “καταλαβαίνει” ότι ζορίζεσαι μπαίνει η υποβοήθηση? Τι γινεται με την συντήρηση και το servis? Αναλαμβάνουν τα ποδηλατάδικα να ασχοληθούν? Έχουν τις γνώσεις ή δεν είναι κάτι ιδιαίτερο?
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα με τις απορίες μου αλλά με ενδιαφέρει το αρκετά το θέμα.

 4. Για σου, που μπορώ να αγοράσω ποδήλατο IZIP στην Ελλάδα,(Ειδικά παλιό μοντέλο που να είναι σε στοκ δηλ. καινούργιο 2008-09-10-11 )

  Σε ευχαριστώ

  • Ξέρω έναν που έφερε για να τα πουλήσει – νομίζω έχει 2-3 καινούργια στην αποθήκη. Μοντέλο – μέγεθος έχεις προτίμηση;

 5. Γιαννης

  Ευχαριστώ για την πληροφορία πως μπορώ να τα δώ, έχεις τηλ.

 6. Γιαννης

  Δεν έχω ιδιάιτερη προτίμηση για χρώματα αλλα θέλω να τα δοκιμάσω λόγω των κάλών σχολίων που ´εχείς στο άρθρο σου

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: