Breaking News
Home / Ιατρικα / O πόλεμος των Άστρων σπρώχνει τα παιδιά μας στην ομοιοπαθητική

O πόλεμος των Άστρων σπρώχνει τα παιδιά μας στην ομοιοπαθητική

Είναι καιρό τώρα που στα παιδικά θεάματα κυριαρχεί η “ενέργεια”.  Άρχισε σαν πρόχειρο δάνειο από Ανατολίτικες θρησκείες και αόριστες αναφορές.  Καλή ιδέα να αιωρείται ο κακός ή να έχει μια λάμψη όταν νικάει ο κακός δείχνουν και οπτικά εντυπωσιακά.   Αλλά το συνέχισαν.  Η τηλεκίνηση και η τηλεπάθεια είναι συναρπαστικές δυνατότητες.   Όπως οι θρησκείες, έτσι και οι τηλεοπτικές σειρές δανείστηκαν απλόχερα ότι βρήκαν ότι πούλαγε καλύτερα.  Και σιγά σιγά φάνηκε ο κοινός τους παρανομαστής.

Ενέργεια.  Όλα είναι ενέργεια.

Αν μετά μας εξηγούσε και  μερικούς νόμους Φυσικής δεν θα είχαμε πρόβλημα.  Αλλά αντ’αυτού, το “όλα είναι ενέργεια” σημαίνει ότι

Χαϊδεύω γάτα.  Δεν μεταβιβάζω ενέργεια.
Χαϊδεύω γάτα. Δεν μεταβιβάζω ενέργεια.

ο σεναριογράφος μπορεί να κάνει σχεδόν ότι θέλει.  Άνθρωποι να ανατινάζουν με την σκέψη, να δημιουργούν ασπίδες προστασίας ή να ελέγχουν το νερό και την φωτιά.  Μόνο και μόνο επειδή “ήρθε η ώρα τους” ή “πέρασαν το στάδιο” ή ότι άλλο απαιτεί η πλοκή της ταινίας.

Τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η αντιμετώπιση είναι πολλαπλά.  Από την μια σχεδόν τίποτα δεν απαιτεί ουσιαστικό κόπο.  Η εποχή μας είναι αυτή της εύκολης ικανοποίησης.  Ένα flashback με δυνατή μουσική για δυο λεπτά που προπονείται ο ήρωας και είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε το Σύμπαν.   Άντε εσύ μετά να του εξηγήσεις γιατί πρέπει να κάνει δυο χρόνια ασκήσεις πριν καταφέρει να παίξει βιολί της προκοπής.  Μήπως αν συγκεντρώσει την ενέργεια του κατάλληλου πνεύματος του Ορφέα ξαφνικά αποκτήσει μουσικό ταλέντο;   Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι από την στιγμή που δεν ισχύει η λογική, μπορεί κάλλιστα ο κάθε τσαρλατάνος να πουλήσει στο παιδί το δικό του προϊόν “ενέργειας”:

-Βιταμίνες για ενέργεια.  Εμ, όχι, δεν κάνουν τίποτα.  Χιλιάδες μελέτες το αποδεικνύουν.  Μόνο αν έχετε έλλειψη ή ειδική ανάγκη.  Ούτε η βιταμίνη C “θεραπεύει” το κρυολόγημα.

-Ρεφλεξολογία, βελονισμός και τα τσάκρα της αρλούμπας.  Μηδέν αποτελεσματικότητα.   (Ο βελονισμός έχει δείξει οριακή διαφορά από placebo για θέματα στον αυχένα μόνο.)

– Ρέικι και το κακό συναπάντημα.   Δεν μπορείς να “κουνήσεις” την αύρα του ανθρώπου.  Και άσχετα με το αν την φωτογράφισε κάποιος

Να βάζετε τα παπούτσια σας σε φλοκάτη το βράδυ για να μαζεύουν θετική ενέργεια.
Να βάζετε τα παπούτσια σας σε φλοκάτη το βράδυ για να μαζεύουν θετική ενέργεια.

ένας Ρώσος πριν τον σκοτώσει η CIA, δεν έχει αποτελέσματα όλο αυτό το παραμύθι.  (Πέρα από το φούσκωμα του πορτοφολιού όσων τα κάνουν.)

Με διαφορά η πιο επικίνδυνη ενεργειακή πάθηση βέβαια είναι η ομοιοπαθητική.  Παίρνοντας σταγόνες νερού που έχει λέει την “ενέργεια” μιας ουσίας (γιατί μόριο, νετρόνια ή ποζιτρόνιο της ουσίας δεν έχει βέβαια έτσι που το επεξεργάζονται) μακροπρόθεσμα θα μετακινήσεις την δικιά σου ενέργεια για να είναι εκεί που πρέπει.   Και έτσι θα έχεις πιο πολύ ενέργεια και θα ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σου σύστημα και γενικά ότι είναι χαλασμένο θα δουλέψει.

Νομίζω προτιμάω να δω Sport Billy ή το Μικρό Σπίτι στο Λειβάδι…

 

Δείτε επίσης:

Πως η εκκλησία έχασε το παιχνίδι της διάσπασης προσοχής μας

Είμαι σε ένα πολύ αγαπημένο μου σπίτι το οποίο είναι γεμάτο Χριστιανικά βιβλία. Από τις …

Το μέλλον της τηλεόρασης όλο έρχεται

Ήταν τέλη της δεκαετίας του ’80 κι εμείς πουλάγαμε “κάρτες βίντεο”.  Κάτι πανάκριβα τέρατα με …

Πως να μην βλέπει την Πέπα με αλυσοπρίονο στο YouTube

Βρίσκεις την Πέπα το γουρουνάκι, το ξεκινάς, δίνεις την ταμπλέτα στο παιδί.  Πας να μαγειρέψεις. …

Leave a Reply

%d bloggers like this: