Breaking News
Home / Θεωρια / To ανίκητο Ταό του Αλέξη Τσίπρα

To ανίκητο Ταό του Αλέξη Τσίπρα

Από τη μέρα που βγήκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας ακούω κατάρες όσων των αντιπαθούν.  “Τώρα θα πέσει”, “δεν θα αντέξει ούτε μήνα” και αντίστοιχες ευχές.   Άλλοι είναι εύχονται “να μείνει κι άλλο για να καταλάβουν όλοι τι κουμάσι είναι”.  Οι πιο πολλοί δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πως αντέχουν οι οπαδοί του τις τεράστιες ποσότητες κουτόχορτου που σερβίρει αυτή η κυβέρνηση καθημερινά.

Πριν μερικές χιλιάδες χρόνια στην Κίνα κάποιοι μοναχοί άρχισαν να έχουν σουξέ.  Σαν τον Τσίπρα σήμερα, πατούσαν σε 4 διαφορετικά πόδια:

  1. Μια σχετική φιλοσοφία
  2. Τεχνικές για να πετύχεις την έκσταση
  3. Τον εξορκισμό
  4. Μυστικά μακροζωίας ή και αθανασίας

f95cd7dd520c6c9b8415788f8c2319e5Και καλά φιλοσοφία έχουμε όλοι, πόσο μάλλον οι πρώην σύντροφοι από ΚΚΕ και Συνασπισμό, αυτό είναι εύκολο.   Η έκσταση είναι μια υπόσχεση ολοκλήρωσης, κι αυτό το έχουμε.   Οδεύουμε προς την δίκαιη Αριστερή κοινωνία συντρόφια.   Εξορκισμούς παρακολουθούμε καθημερινά καθώς ο πρωθυπουργός ξεστομίζει τις μεγαλύτερες κοτσάνες με τον τρόπο του και το πλήθος χειροκροτεί μαγεμένο.  Αλλά το μυστικό της μακροζωίας του Κου Τσίπρα είναι παρόμοιο με αυτό των Ταοιστών μοναχών και αξίζει να αναλύσουμε περισσότερο.

Όταν ξεκίνησε αυτό το κίνημα, στην Κίνα τα σιτηρά ήταν το Α και το Ω.  Οι ιστορικοί της αυτοκρατορικής αυλής για να διαχωρίσουν τους πολιτισμένους από τους βάρβαρους χρησιμοποιούσαν τα πέντε βασικά.   Ρύζι, δυο είδη κεχριού, κάνναβης και φασόλια.   Όσοι τα είχαν καλλιεργήσει ήταν με “εμάς”, όσοι είχαν λιγότερα από πέντε ήταν “οι άλλοι”, οι λιγότερο, οι ξένοι.  Οι πέντε αυτές τροφές είχαν σχεδόν θεϊκή ή μυθική διάσταση, κάπως σαν τους μύθους της Ελληνικής ψευτοΑριστεράς του ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ που ζούμε.

Τι έκανα λοιπόν οι Ταοιστές;  Δαιμονοποίησαν αυτές τις πέντε τροφές!  Με ορολογία που θυμίζει έντονα σημερινές διατροφικές φοβέρες έλεγαν στον κόσμο ότι αν τρως πχ ρύζι σαπίζεις εσωτερικά.   Σαν κάτι μυθικές φιγούρες της Αντίστασης για την Αριστερά στην Ελλάδα, γέροι μοναχοί Ταοϊστές έλεγαν ότι είχαν ζήσει τριακόσια χρόνια ή και ότι ήταν αθάνατοι επειδή δεν έτρωγαν από αυτά.  Και τι έτρωγαν;   Άγρια χόρτα και σπάνια ιχνοστοιχεία.  Για δύσκολες περιπτώσεις αλχημικές ενώσεις από αυτές τις σούπερ μυστικές.  Κάτι σαν το ασφαλιστικό που φτιάχνουν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χωρίς μελέτες και νούμερα.

Παρά το γεγονός ότι οι Αρχαίοι Κινέζοι δεν ήταν ηλίθιοι, ο Ταοισμός έπιασε και εξαπλώθηκε.  Ιστορίες για μοναχούς που μπορούσαν να αιωρούνται ή άλλους που μπορούσαν να τηλεμεταφερθούν κυκλοφορούσαν ευρέως.  Αντί να καταποντιστεί έτσι ο Ταοισμός όμως θέριευε.     Οι άνθρωποι ήξεραν ότι δεν μπορεί να πετάει ο παππούς, όπως οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξέρουν ότι διορίζουν σήμερα όσους και η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ παλιότερα.   Αλλά συνέχισαν να υποστηρίζουν τους μοναχούς.  Γιατί;

Do nothing. Σλόγκαν Ταό που ταιριάζει γάντι στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Do nothing. Σλόγκαν Ταό που ταιριάζει γάντι στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Παλιότερα είχα αναλύσει τους ιδεολογικούς  πυλώνες του ΣΥΡΙΖΑ.  Τώρα εισπράττει όσα είχε φυτέψει για πολλές δεκαετίες.  Είναι εξαιρετικά δύσκολο να γυρίσει γρήγορα αυτό.  Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, σαν τους Ταοιστές παλιότερα, πουλάει όνειρο ενός ιδανικού παρελθόντος.   Τότε, αποφεύγοντας το ρύζι ή τα φασόλια, ο μέσος κομπλεξικός Κινέζος που νόμιζε ότι ήξερε καλύτερα από τους πολλούς, μπορούσε να κάνει τον μάγκα με επίκληση σε ένα ιδανικό μακρινό παρελθόν.  Τώρα, αποφεύγοντας τους “νεοφιλελεύθερους φονιάδες των λαών” ο πρώην ΠΑΣΟΚος ψευτοαριστερός βολεμένος φλούφλης νομίζει ότι ζει τον Μάη του ’68.

Όταν στην Κίνα έγινε πιο διαδομένο το κρέας, οι μοναχοί άλλαξαν παραμύθι και δαιμονοποίησαν το κρέας.   Οι Ταοιστές δεν γκρίνιαξαν, χαζοί είναι;   Δεν γκρεμίζουμε έτσι εύκολα τα παραμύθια μας, πόσο μάλλον όταν έχουμε εκτεθεί και δημοσίως.   Νόμιζαν ότι έτσι επιστρέφουν κι αυτοί στον ουτοπικό παράδεισο του παρελθόντος όταν όλα ήταν καλά.   Η ΝΔ δεν έχει εξιδανικευμένο παρελθόν να πουλήσει γιατί την έχουν συνδέσει με την Χούντα και την ακροδεξιά.   Είχε δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ όταν διαφήμιζε ελπίδα στις αφίσες του.  Και δύσκολα θα ξεκολλήσουν τα ιδεολογικά του θύματα αν δεν προκύψει κάποια άλλη εικόνα του παρελθόντος που να πουλήσει καλύτερα.

Οι μοναχοί βέβαια δεν ζούσαν περισσότερο.  Ούτε και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα είναι εδώ για πάντα.  Απλά έτσι μας φαίνεται τώρα.

 

Δείτε επίσης:

Πως η εκκλησία έχασε το παιχνίδι της διάσπασης προσοχής μας

Είμαι σε ένα πολύ αγαπημένο μου σπίτι το οποίο είναι γεμάτο Χριστιανικά βιβλία. Από τις …

Πολιτική κουβέντα με τον Θεό.

Στο δάσος είχε ησυχία. Υπερβολική ησυχία για τα γούστα μου.   Ξέρω ένα απλό κόλπο …

ΝεοΈλλην μόνος ψάχνει

“Αν γίνουν αύριο εκλογές τι θα ψηφίσετε;” Σας έχουν πάρει ποτέ από τηλεφωνική δημοσκόπηση;  Κλείνεις …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: