Warning: Use of undefined constant _COOKIE - assumed '_COOKIE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wwimxqws/public_html/greekinter.net_new/wp-content/themes/sahifa/framework/functions/theme-functions.php on line 1684
To branding της πειρατείας λογισμικού και telemarketing
Breaking News
Home / TECH / To branding της πειρατείας λογισμικού και telemarketing

To branding της πειρατείας λογισμικού και telemarketing

Και στη Σομαλία την πειρατεία δεν την σταματάνε εύκολα! (ελλ.PC World)

Ήταν η χειρότερη χρονιά σε έσοδα από τότε που ξεκίνησε η BSA στην Ελλάδα.  Είναι δύσκολο προϊόν.  Δεν μπορείς να τα πεις όλα ξεκάθαρα γιατί δεν σε συμφέρει.   Αν πας δικαστικώς τον καθένα που χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό θα περάσεις μια ζωή στα δικαστήρια.   Οπότε πρέπει να μεγιστοποιήσεις την ιδέα της απειλής, τον έμμεσο εκφοβισμό ώστε να αγοράσουν όλοι το λογισμικό που χρησιμοποιούν.   Αναλυτικά μια σύγκριση με τις μεθόδους της ιεράς εξέτασης εδώ.

Τρομάξατε αρκετά ακόμα; (Από την Ναυτεμπορική)

Η BSA (Business Software Alliance) ξεκίνησε δυναμικά όταν βοηθήθηκε από το ΣΔΟΕ.  Η μετάβαση από την πλήρη ανομία της Ελληνικής πραγματικότητας ήταν εντυπωσιακή.   Αλλά το brand υποφέρει με την οικονομική κρίση ακριβώς από έλλειψη νομιμοποίησης.  Ναι μεν είναι νόμιμο το αίτημά τους να αγοράσουν όλοι το software που χρησιμοποιούν αλλά σε επίπεδο λογικής υπάρχει σαφές πρόβλημα.   Γιατί μια ελληνική κυβέρνηση που προσπαθεί να μειώσει το έλλειμα να βοηθήσει μια ομάδα αμερικανικών κυρίως εταιρειών που θέλουν να αυξήσουν τα έσοδά τους φέτος;

Οι αντιπρόσωποί τους στην χώρα μας “καρφώνουν” ξερά όποια εταιρεία βρούνε μπροστά τους.  (Η BSA το λέει “qualitative leads” αυτό…)  Και παρόλα αυτά πέρυσι κατάφεραν να βγάλουν μόλις 44 χιλιάρικα σε συμβιβασμούς.  Οι ελληνικές εταιρείες λέει δέχονται (αν τους πιάσουν) να πληρώσουν ότι έχουν πειρατικό αλλά τίποτα παραπάνω.    Βέβαια αυτό το ποσό φτάνει τα $584 χιλιάρικα και άλλα 170 σχεδόν πήγαν μαζί με την νομιμοποίηση στους συμβιβασμούς!!  Στις 132 καταγγελίες, στάλθηκαν 53 προειδοποιητικές επιστολές και 12 follow up γράμματα.   Έγιναν συνολικά 7 επιδρομές (2 αρχιτεκτονικά γραφεία, 2 μηχανικών, 1 συμβουλευτική,  1 γραφιστική και η εκδοτική).   13 από τις εταιρείες για τις οποίες έγιναν καταγγελίες φαλήρισαν φέτος.  (Λέτε να πουληθεί το λογισμικό τους μεταχειρισμένο;)  Το συμπέρασμα είναι ότι χρειάζεται…ντετέκτιβ η BSA για να βεβαιώνεται απόλυτα για τις παραβάσεις πριν κάνει ντου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το telemarketing project.   Με τεχνογνωσία από αντίστοιχο και πετυχημένο προηγούμενο στην Ισπανία τηλεφωνούν εταιρείες για να ρωτήσουν σχετικά με το λογισμικό τους.   Να θορυβηθούν και να αγοράσουν γρήγορα.   Το όλο οικοδόμημα εξαρτάται προφανώς από την αίσθηση ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος “να σε πιάσουν” οπότε ακόμα και οι λιγοστές επιτυχίες πρέπει να γίνονται βούκινο.

Αλλά δεν…τραβάει το θέμα.   Μπορεί να θεωρεί η BSA ότι όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι γράφουν θετικά αλλά στην πράξη το θέμα το έχουν βαρεθεί όλοι.  Η ιστοσελίδα της έχει αστεία χαμηλά κίνηση.

2010 BSA Page Views & Monthly Unique Visitors for Greek Website
Jan Feb Mar Apr May Jun July Aug Sept Oct Nov Dec Total
Page Views 1.075 1.736 608 646 1.382 638 833 331 1.162 1.522 2.895 1.951 14.779
Monthly Unique Visitors 281 637 218 230 394 187 294 114 291 379 831 428 4.284
Πες, πες, πες μέχρι να το πιστέψουν. Είναι branding αυτό; (Εθνος)

Οπότε η μόνη ελπίδα;  Μήπως με περισσότερες δημόσιες σχέσεις και πίεση δεχτεί το ΣΔΟΕ να δουλεύει για την BSA!  Επιπλέον να πειστούν διάφορα υπουργεία να ενσωματώσουν οδηγίες ή νομοθεσίες που να τους βολεύει.  (Ελπίζω όχι όσο ανόητα είχαν προσπαθήσει παλιότερα.)  Δηλαδή branding μηδέν.   Ουσιαστικά πολιτική μιλάνε πλέον.   Αφού δεν κινδυνεύουμε να βγει ο πρωθυπουργός μας (όπως έγινε πρόσφατα στην Ρωσία) και να προτρέψει να γυρίσουν όλοι σε ανοιχτό λογισμικό, απλά περιμένουν να επιστρέψουν οι παχιές αγελάδες.

Διαβάστε εδώ την εξίσου αμείλικτη κριτική μου στις επικοινωνιακές τακτικές της BSA τις οποίες θεωρώ ακόμα πιο αποτυχημένες.

Δείτε επίσης:

Πως θα σώσουνε την χώρα οι κομπιουτεράδες

Για να πλοηγηθούμε σε αυτούς τους δύσκολους μεταβατικούς καιρούς, μετά την πολιτική βούληση, πρώτοι πολύτιμοι αρωγοί θα είναι οι Πληροφορικάριοι

H BSA αργοπεθαίνει…και την σώζουν ΣΔΟΕ και Microsoft

Αρνητικά αποτελέσματα για την Business Software Alliance το 2012.   Έχασε 16 χιλιάδες δολάρια.   …

Νέα τρομοκρατική καμπάνια ετοιμάζει η BSA για το πειρατικό λογισμικό…

Έγραφα παλιότερα πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι επικοινωνιακά αυτή η ιδιωτική εταιρεία που προάγει …

5 comments

  1. Κάτσε να δούμε από εδώ και εμπρός τι έχει να γίνει. Μην κοιτάμε μόνο την επισκεψιμότητα της σελίδας. Πόσος τζίρος γίνεται μετά από αυτές τις επιστολές ι από αυτούς που έχουν παράνομο software στις εταιρείες?
    600 πήγαν πριν λίγους μήνες και χάρη σε αυτές τιμολογήσαμε πολλούς πελάτες και μάλιστα εταιρειες που εδώ και χρόνια χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό
    Πολλές φορές οι οικονομικοί διευθυντές θορυβούνται από την επιστολή και τότε γίνεται η δουλειά όπως πρέπει. Εκτός αν θεωρόύμε ότι πρέπει να έχουν word excel autocad kai adobe px και να μην το πληρώνουν. Οι άλλοι που το αγοράζουν είναι τα κορόιδα. Οi vendors έχουν τον τρόπο να βλέπουν αν είναι νόμιμες οι άδειες που χρησιμοποιούνται σε κάποια εταιρεία πριν να σταλεί επιστολή. Οχι απαραίτητα μέσω εταιρειών πληροφορικής. ΑΝ έχεις πχ δηλαδή 200 users σε μια εταιρεία κάι έχεις αγοράσει 10 οffice , έ κάτι συμβαίνει εδώ

    • Ναι, δεν λέω ότι δεν δουλεύει το σύστημα που ακολουθείται. Το γεγονός ότι είναι η πρώτη χρονιά με κάμψη στα έσοδα έχει ενδιαφέρον αλλά η γενική τάση είναι υπέρ της BSA σίγουρα. Στο συγκεκριμένο άρθρο σχολίαζα περισσότερο την έλλειψη branding. Δηλαδή θεωρώ ότι επικοινωνιακά θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα, ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Η σύγκριση με τις μεθόδους της Ιεράς Εξέτασης είναι δόκιμη μόνο σε βασικό επίπεδο. Τώρα η BSA θα έπρεπε (αν είχε ηγεσία με πυγμή και δεν ήταν τόσο γραφειοκρατικά νερόβραστη λόγω…επιτροπίτιδας) να εκμεταλλευτεί τα Νέα Μέσα για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματά της. Το αν είναι καλό ή κακό αυτό είναι θέμα για άλλο άρθρο (ή ταβέρνα!) συζήτηση.

%d bloggers like this: