Breaking News
Home / Θεωρια / To business plan του Μπαμπινιώτη: σύγχρονη ακροδεξιά

To business plan του Μπαμπινιώτη: σύγχρονη ακροδεξιά

Ομολογώ έξαλλος.   Με τον εαυτό μου κυρίως.   Πριν σχεδόν δέκα χρόνια είχα πρωτοφτιάξει το επιχειρηματικό σχέδιο: ένα σωστό ακροδεξιό κόμμα.   Όχι βέβαια σαν πολιτική άποψη.   Για να βγάλουμε λεφτά.   Και μάλιστα είχα καταλήξει ότι μετά από λίγα χρόνια στο ευρωΚοινοβούλιο, αφού τα είχαμε οικονομήσει καλά καλά, θα κάναμε και συνέντευξη Τύπου να τα ομολογήσουμε όλα και να γελοιοποιήσουμε όσους μας ψήφισαν.

Αλλά με πρόλαβε ο Μπαμπινιώτης μάλλον.   Γιατί ακροδεξιά δεν σημαίνει πια ξυρισμένο κεφάλι, Doc Martens μπότα ή τατουάζ με ελληνική σημαία και δικέφαλο αετό στο μέτωπο.   Η σωστή ακροδεξιά είναι πιο πολύ σαν την Μαρί Λεπέν.   Κυριλέ και πολιτισμένη.   Συζητήσιμη και συμπαθητική.   Απλά κολλημένη σε μια εικόνα της χώρας ρομαντικά στο παρελθόν.

Παράδειγμα η θρησκεία.   Οι περισσότεροι Έλληνες είναι θεωρητικά Χριστιανοί Ορθόδοξοι.   Πρακτικά πιστεύουν ότι “κάτι υπάρχει εκεί πάνω” και ότι ο Χριστιανισμός είναι συνυφασμένος με την ιστορία της χώρας μας.   Ούτε πάνε τακτικά στην Εκκλησία (Πάσχα, κηδείες, γάμοι και βαφτίσια) ούτε της επιτρέπουν να τους αλλάξει την ζωή.   Αλλά έχουν μια συντηρητική ροπή που επιτρέπει τέτοια απαράδεκτα βιβλία (η φωτογραφία είναι από την Β’ Δημοτικού, τα μαθήματα του γιου μου χθες), να μην διαμαρτύρονται που κάνουν όλοι μαζί προσευχή το πρωί χωρίς να ξέρουν καν τι σημαίνει “πάτερ ημών” και να ευλογούν παπάδες τους πολιτικούς μας ενώ συγχρόνως μεγαλώνουν διακριτικά διαρκώς την εκκλησιαστική περιουσία με νόμιμα και λιγότερο νόμιμα μέσα.   Εγώ που δηλώνω ευθαρσώς άθεος είμαι η εξαίρεση.

Με τους μετανάστες δεν τους σπάμε στο ξύλο σε μπουλούκια γύρω από την Ομόνοια, ούτε κάνουμε διακρίσεις.   Απλά τονίζουμε ότι η Ελλάδα ήταν πάντα (την χρονική στιγμή που μας άρεσε δηλαδή στο παρελθόν) συμπαγής με Έλληνες μόνο και ότι Αλβανοί, Σύριοι, Αφρικανοί και Πολωνοί μας την έπεσαν αργότερα άρα πρέπει να φύγουν για να ξαναγίνουμε όπως είμασταν κάποια Χρυσή Εποχή.   (Διαλέγεις ανάμεσα σε πέμπτο π.Χ. αιώνα ή την δεκαετία του ’60!)   Ούτε ο Καρατζαφέρης, ούτε η Χρυσή Αυγή, ούτε ο Καμμένος το έχουν πιάσει σωστά το προϊόν.

Το κυριλέ ακροδεξιό-συντηρητικό μου κόμμα δεν κάνει βέβαια συγκεντρώσεις.   Σε κάποια prive αίθουσα στο μέγαρο με λίγους και εκλεκτούς, επιλεκτική εικόνα στα media και πολλούς securitάδες αν μας την πέσει καμιά Λούκα.   Αλλά ελέγχουμε την εικόνα ακόμα κι αν γίνει ένα έκτροπο, εμείς κι εμείς είμαστε να χειροκροτήσουμε τους εαυτούς μας μετά…


Φραστική επίθεση Λουκά σε Μπαμπινιώτη από babisflou

 

Κάπως έτσι όχι μόνο μπαίνει σε Βουλή και Ευρωβουλή αλλά μπορεί να φτάσει και 15-20% όπως έγινε στο Βέλγιο.

 

 

Δείτε επίσης:

Η παντελής ανοησία της “δεξιάς”

Νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε για πάντα τον όρο “δεξιά” στην πολιτική.  Δεν σημαίνει πια …

Ομελέτες με αυγά φιδιών

Η ΝΔ χρειάζεται την Χρυσή Αυγή για να δείχνει πιο κεντρώα.  Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τους …

Γιατί δεν ψηφίζω Νέα Δημοκρατία

Όχι βέβαια!  Δεν ψηφίζω ΕΓΩ προσωπικά Νέα Δημοκρατία.  Ούτε έχω ψηφίσει ποτέ.  Είμαι τόσο όχι …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: