Breaking News
Home / TECH / Wintel, Atom και γιατί δεν μπορώ να διαλέξω κινητό. (iPhone 4GS ή iPad pro κανείς;)

Wintel, Atom και γιατί δεν μπορώ να διαλέξω κινητό. (iPhone 4GS ή iPad pro κανείς;)

Το κινητό μου τελείωσε την καριέρα του όπως και το προηγούμενο.   Έσπασε η οθόνη.   Αυτά τα ωραία έχουν οι μεγάλες οθόνες αφής… Αλλά η απόφαση για καινούργιο είναι πιο πολύπλοκη από ποτέ.

Αληθινό κινητό ή παιχνίδι; (Τράβα αν μπορείς με το iPhone σου τέτοια φωτογραφία!)

1. Τζάμπα iPhone;  Παρά το γεγονός ότι όλοι με θεωρούν ορκισμένο εχθρό της εταιρείας, θα μπορούσα ίσως να ανεχτώ ένα τζάμπα iPhone (γιατί κοντεύουν τζάμπα με σύνδεση) αν ήταν λίγο πιο ανοιχτή η πλατφόρμα.   Να μπορώ πχ να κάνω drag and drop ένα αρχείο mp3…   Αν το πάει καλά ο Tim Cook ίσως το επόμενο τηλέφωνό μου σε 18 μήνες αλλά αμφιβάλλω.  Ούτε το iPhone 4GS δεν θα είναι αρκετά καινοτόμο.

2. Επεξεργαστές.   Καταιγισμός από διπύρηνους και τετραπύρηνους στην CES και στην επερχόμενη έκθεση των κινητάδων.   Είναι χρήσιμο;   Ναι ίσως μου χρειαστεί να παίξω μια ταινία από το κινητό στην τηλεόραση για τα παιδιά σε περίπτωση …ανάγκης.  (Τι ανάγκη είναι αυτή μένει να διαπιστωθεί σε λογικό επίπεδο!)  Καλύτερα παιχνίδια ομοίως.   Γενικά ταχύτητα απόκρισης πάντα χρήσιμη.   Τελικά δεν έχει τόση σημασία στα κινητά ο επεξεργαστής.   Και αν είναι να παίζει, αναμένω από την Intel να σκοτώσει τους επεξεργαστές Atom και να κάνει την μεγάλη επίθεση σε οτιδήποτε κινητό σύντομα.

3. Windows 8.   Ναι είναι καλό το λειτουργικό.   Και σε κινητό και σε PC.   Και αν το συνηθίσεις στο PC δεν θα το θέλεις και στο κινητό; Ναι θα το θέλω.   Δεν αρχίζω λοιπόν να το συνηθίζω από τώρα με μια από αυτές τις συσκευές Nokia που έχουν πατώσει σε πωλήσεις πριν πάρω σε δέκα μήνες πρώτος πρώτος νέο υπολογιστή με το ίδιο ακριβώς λειτουργικό;    Πόσο μάλλον που βλέπω το επόμενο killer app στα κινητά να είναι η διαχείριση συσκευών στο σπίτι (Home automation) και το δικό μου σπίτι ποτέ δεν θα γίνει όλο Appleικό.   Ή τα φοβερά χρήσιμα πράγματα από την τεχνολογία Kinect να μπαίνουν σε κινητά.

4. Όχι δεν θέλω tablet.   Netbook με οθόνη αφής με χαρά αν δεν είναι πανάκριβο.   Αλλά δεν με πειράζει να είναι αρκετά μεγάλο το τηλέφωνο.   Κάτι σαν ένα Samsung Galaxy SII αλλά με πληκτρολόγιο χωράει στην τσέπη μια χαρά.   Δεν βγαίνω συχνά βράδυ μόνο με κολλάν οπότε δεν με πειράζει να είναι “παντόφλα”.  Ούτε το Ipad Pro θα με κάνει να αλλάξω γνώμη αργότερα στην χρονιά.

5. Ναι, θέλω πληκτρολόγιο.   Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην γράφω κανονικά στο τηλέφωνό μου.   Στο 9100 και μέχρι το 9210 μπορούσα να γράφω κανονικά άρθρα στο τηλέφωνο.   Γιατί να περιοριστώ σε συντμήσεις και …SMSέζικα όταν επικοινωνώ με ανθρώπους;

6. Blackberry πάπαλα.   Κρίμα γιατί και τα πληκτρολόγιά τους και η ταχύτητα/εργονομία τους είναι καταπληκτική.   Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πουληθεί μέσα στον χρόνο.  Ίσως κρατήσει τις υπηρεσίες της κάπως για να αφιερωθεί σε business applications.   Παρομοίως φαντάζομαι ότι η Google θα πουλήσει το κομμάτι hardware της Motorola ή θα την πουλήσει ολόκληρη κρατώντας όμως τις πατέντες για τους επερχόμενους πολέμους πνευματικών δικαιωμάτων για το Android.

 

Οπότε μάλλον θα μείνω με μια παλιότερη συσκευή ή μια που προσφέρθηκε να μου δώσει φίλος που πήρε iPhone όσο περιμένω ή απλά θα αγοράσω ότι έχει την καλύτερη φωτογραφική και βιντεοκάμερα γιατί συχνά χρειάζομαι μια καλή φωτογραφία για το blog ή όταν κάνουν κάτι αστείο τα παιδιά.

Δείτε επίσης:

Να επισκευάσω το κινητό ή να το πετάξω;

“Να σου βάλω και εσένα ένα τζαμάκι;” Ήταν μία λογική ερώτηση, καθότι είχα μόλις βάλει …

Όχι βέβαια, δεν είναι το iPhoneX ότι καλύτερο. Ούτε κατά διάνοια

Μιλάτε εσείς αν θέλετε για την εμφάνιση ή το image. Πάσο. Αλλά στα τεχνικά μιλάνε …

Να σας πω εγώ που έχω iPhone X πως είναι

Σήμερα που ξύπνησα για να διαβάσω τι ειπώθηκε για το λανσάρισμα, είχα ένα μεγάλο πλεονέκτημα:  …

2 comments

 1. Σε βρίσκω πολύ σωστό μπορώ να πω!!!
  Αν και είμαι fun του Blackberry δεν μου αρέσει που δεν μπορώ να βρω χιλιάδες εφαρμογές όπως στα androids!

  Ένα άλλο θέμα για εμένα είναι τα updates! Λέω θα πάρω το galaxy note αλλά μετά λέω ας περιμένω μπας και βγει galaxy note 2!

  Δεν μπορούσα να έχω ένα blackberry που να παίζει youtube, να έχει μια souper amoled hd + ότι έχει το bold 9930?

  Γιατί όλα πρέπει να είναι περίπλοκα;

  • Ακριβώς αυτή την πολυπλοκότητα σχολιάζω. Από την μια δεν προσθέτουν στα τηλέφωνο και κάποιο φοβερό killer app. Από την άλλη τώρα ή….τώρα;

   Η ταχύτητα των Blackberry (και των Palm για όσους τα είχαμε ζήσει) είναι εθιστική ακριβώς επειδή αγνοούν κάτι…λεπτομέρειες όπως youtube και μεγάλες (αργές) touch οθόνες. Μιας και το μάθεις το σύστημά του κάνεις τις δουλειές σου σε χρόνο πολύ μικρότερο από όσους παίζουν με τα δάχτυλα πάνω κάτω στην καφετέρια με το iPhone τους…

   Από την άλλη πάμπολλοι χρήστες ΔΕΝ θέλουν να κάνουν την προσπάθεια να μάθουν ένα σύστημα και θέλουν κάτι εύκολο με τεράστιες οθόνες για τυφλούς. (Που να διαβάζουν σε οθονίτσα Blackberry σου λέει….)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: