Ένα ωραίο προϊόν στα χέρια ηλιθίων: Cosmote prepaid

Είναι μια εξαιρετική λύση για πολλά προβλήματα.  Μια κάρτα πραγματικό πασπαρτού για την ελληνική πραγματικότητα.

Θέλεις περισσότερα δεδομένα για εσένα ή για να χαρίζεις.  5ΜΒ για κάθε 1€ αγορών. Καλή φάση, πόσο μάλλον που μπορείς να την φορτίζεις με άλλη κάρτα και να παίρνεις πόντους κανονικά και στην άλλη!  Το όριο είναι τα 500 ευρώ κάθε φορά.  ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΛΛΟ ΟΡΙΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.  (Αν επιμείνεις, τελικά τα καταφέρνεις κι ας μην το πιστεύουν.)

Θέλεις κάπου να βάζουν συγγενείς και φίλοι λεφτά για το παιδί σου σε γενέθλια, Χριστούγεννα και γιορτές.  Μπορούν να πάνε σε κατάστημα Γερμανός, να πούνε το κινητό και να καταθέσουν όσα θέλουν στην κάρτα.  ΕΦΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ.  (Μου έχει τύχει τρεις φορές.)

Τέρμα τα “μπαμπά δώσε δέκα ευρώ να πάρω δώρο για τον φίλο μου” και τα “μπορεί να χρειαστώ δέκα ευρώ όταν βγω”.  Ακόμα κι αν είναι διακοπές, μπορώ απλά να μπω στο ebanking και να του βάλω λεφτά στην κάρτα όταν τα χρειάζεται.  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΡΕΩΝΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ 100 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΜΩΣ.

Μπορείς μάλιστα να έχεις τέσσερις τέτοιες κάρτες συνολικά.  Εμείς οι πολύτεκνοι αδικούμαστε, δεν μου απάντησαν καν από την Cosmote γιατί υπάρχει το όριο αυτό.  ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΤΑ, ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ “ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ” ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.  (Χθες φιλικά με συμβούλεψαν να γυρίσω σε 3-4 μέρες “γιατί τόσο κάνουν συνήθως να το φτιάξουν”)

Μπορείς να δεις πόσα ΜΒ μάζεψες και να τα χρησιμοποιήσεις ο ίδιος ή να τα χαρίσεις σε άλλον συνδρομητή Cosmote. Με ανόητους περιορισμούς βέβαια μόνο για 1,2 ή 7 μέρες και ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ APP. Γιατί να μην είναι μέσα στο Cosmote app κι αυτό;

Εικάζω εκ πείρας ότι τα προβλήματα προέρχονται από την αρτηριοσκληρωτική Εθνική Τράπεζα αλλά σίγουρα το προσωπικό στα καταστήματα δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένο για αυτό το προϊόν.  Το οποίο παραμένει πολύ καλό.  Αλλά στα καταστήματα πλέον αποφεύγουν τις σχετικές συναλλαγές σαν την πανούκλα και το αδικούν.

Εδώ οι επίσημες πληροφορίες για την κάρτα αυτή. Διαβάστε προσεκτικά πριν πάτε σε κατάστημα Γερμανός να την αγοράσετε γιατί σχεδόν σίγουρα θα πρέπει να τα ξέρετε καλύτερα από αυτούς για να βγάλετε άκρη…

ΥΓ Αφού έκανα την σχετική ανάρτηση, φίλη στο ΦΒ πήρε τηλέφωνο στον Γερμανό και της είπαν ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ πράγματα! Ούτε τις προμήθειες δεν ήξεραν! (Είναι 3 ευρώ για 500 ευρώ, 1 για 100 ευρώ, 2 για τα ενδιάμεσα ποσά.)

ΥΓ2 Μια εβδομάδα αργότερα…

Για να κλείσω με εποικοδομητική πρόταση. 1) O Γερμανός πρέπει να ενημερώσει τον πελάτη όταν φτιάξει το σύστημα. Δεν είναι δημόσια υπηρεσία για να απαιτεί να περνάμε σαν συνταξιούχοι από καταστήματα κάθε τρεις και λίγο να ρωτάμε αν φτιάχτηκε. 2) Ακόμα καλύτερα θα έπρεπε να γίνεται online η αίτηση ΕΙΔΙΚΑ για όσους έχουν ήδη τέτοιες κάρτες και μας ξέρετε, είμαι και high value customer φτου μου, φαντάσου να μην ήμουν.

Update – σχεδόν έναν μήνα αργότερα. Ακόμα δεν δουλεύει! Πλέον μπαίνω σε καταστήματα και τους ζητάω να κατεβάσουν τις διαφημίσεις αφού πουθενά δεν μπορεί “το σύστημα.

Update – τέλη Ιουλίου 2020. Μόλις μου επιβεβαίωσε στο τηλέφωνο η Εθνική Τράπεζα ότι ΚΑΜΙΑ τέτοια κάρτα δεν έχει εκδοθεί εδώ και μήνες. Στο δε κατάστημα Γερμανός μου είπαν ότι είχαν γίνει απάτες και για αυτό δεν τις βγάζουν πια. Προσανατολίζομαι σε νομικές κινήσεις εναντίον τους γιατί δεν απαντάνε καν.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.