Έχω παχύνει;

Η κοπελιά μου τελευταία όλο τρώει και έχει βάλει μερικά κιλά.  Είναι θέμα χρόνου μέχρι να με ρωτήσει “έχω παχύνει;”  Πως να απαντήσω;

Έλα τώρα.  Η πιο παλιά παγίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας.  Ή μάλλον όχι γιατί παλιά ήταν της μόδας τα πάχη.  Αλλά 2016 και να ρωτάς φίλε, μάλλον ούτε Cosmopolitan ούτε τη στήλη “ο γυναικολόγος απαντά” στο Marie Claire είχες πάρει πρέφα εσύ, ε;  Ευτυχώς γιατί έγραφαν μπούρδες!  Άκου προσεκτικά τώρα την Ελίνα να σου τα πω όλα σωστά.

Το πιο κρίσιμο διάστημα είναι τα πρώτα χιλιοστά του δευτερολέπτου αφού σε ρωτήσει.  Δεν αρκεί να απαντήσεις σωστά.  Πρέπει και να την κοιτάς με τεράστια απορία.  Σα να σε ρώτησε “θα βγει αύριο ο ήλιος;” ή “καλά τα βυζιά της Μενεγάκη;” το πιο αυτονόητο πράγμα στον κόσμο.  Καλό είναι να πέσεις κάτω από την καρέκλα σου αν είσαι σε καρέκλα.  Αν δεν είσαι σε καρέκλα μην ψάξεις για καρέκλα, θα καθυστερήσεις.

Όπως και να’χει, φρόντισε πέφτοντας να τραυματιστείς.  Όχι θανάσιμα, αλλά αρκετά σοβαρά.  Να έχει αίμα, σπασίματα και ζημιά στην σπονδυλική στήλη δεν είναι τόσο εφετζίδικο συναισθηματικά.  Καθώς σε παίρνουν με το φορείο ημιλιπόθυμο, πάρε ύφος DieHard και με υπερπροσπάθεια, κοιτώντας την πάντα στα μάτια, πες “σ’αγαπώ” ή κάτι για την ομορφιά της την μοναδική.

Την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσει αν πάχυνε, απλά δείξε την ουλή και χαμογέλα.

.

Η Ελίνα Ματόβαση δεν ρωτάει ποτέ κανέναν αν πάχυνε.  Η Ελίνα ξέρει πριν φάει την δεύτερη μπουγάτσα ακριβώς που θα προσγειωθεί.  Κι όποιος ρωτήσει θα προσγειωθεί στο Λιβυκό Πέλαγος