Αλέκος Γκονζαλεζίδης: ποιητής του έρωτα και των αφύσικων καταστροφών

Ο Αλέκος Γκονζαλεζίδης είναι ΜεξικανοΠόντιος συγγραφέας και ποιητής-στοχαστής ο οποίος τοποθετεί κείμενα σε διάφορα σημεία της Γης και του διαδικτύου για να προωθήσει τον σκοπό της παγκόσμιας αδελφοποίησης. Δηλαδή να γίνουμε όλοι αδελφές. Νοσοκόμες ή όπως αγαπάει ο καθένας.

Κάποια από τα κείμενά του μπορείτε να τα βρείτε σε αυτό το ιστολόγιο αλλά ακόμα κι εδώ, πολλά είναι κρυμμένα με τρόπους που δεν τα βρίσκει ούτε ο διαχειριστής. Κάπου στην Καλιφόρνια με τεχνητή νομισματοσύνη ίσως τα ξεθάψουν.

Αν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο (ή σε αυτόν που βγάζει άλλα κείμενα) δείξτε ιδιαίτερη προσοχή γιατί τα κείμενα δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Δηλαδή αν σας αρέσει το πρώτο μάλλον δεν θα σας αρέσει το δεύτερο. Ή μπορεί καθώς το διαβάζετε να γίνει σεισμός. Δεν είναι γραμμένα για να σας αρέσουν. Όπως τα ακριβά παπούτσια ενός φίλου που χάλασαν την πρώτη μέρα και του είπε μετά ο σνομπ πωλητής ότι “τα δικά μας παπούτσια δεν είναι φτιαγμένα για όσους έχουν ανάγκη να περπατάνε.” Δεν δίνουν απαντήσεις, ούτε θέτουν ερωτήματα.

Ούτε καν βγάζουν τον σκύλο βόλτα.

(Σημείωση: δεν ξέρουμε πολλά για τον πολυβραβευμένο Alekos Gonzalezidis για αυτό δεν τα γράφουμε. Ψίγματα της πολυσύνθετης πολλαπλής του προσωπικότητας δίνει καμιά φορά στο τέλος των κειμένων του, κάπως έτσι, σε italics.)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.