Αντέχει η σχέση σου Google Maps;

Είναι ένα απλό κουμπάκι.  Εκεί που λέει “share location”, μοιράζεσαι την τοποθεσία σου.  Τολμάς να το πατήσεις;

Είναι λογικό και πρακτικό.  Αντί να την καλώ να ρωτάω “που είσαι;” απλά βλέπω το στίγμα της.   Α, εντάξει προσγειώθηκε, να’τη στο αεροδρόμιο του Παρισιού.  Ωπ, λέει “ten minutes ago” δηλαδή δεν έχει πια σύνδεση, μάλλον μπήκε στην φυσούνα.  Μην την πάρω τηλέφωνο τώρα καλύτερα.

Βολεύει τρομερά όταν θες να βρεθείς κάπου λίγο φλου.   “Ανάλογα που θα βρω να παρκάρω αγάπη μου”, ε, βλέπεις που πάρκαρε και πόσο γρήγορα έρχεται για να κατεβείς από τον τέταρτο να την συναντήσεις στην είσοδο.  Έρχεται από μακριά και δεν θες να τον καλείς κάθε δέκα λεπτά για να ξέρεις αν θα αργήσει για το βραδινό δείπνο.  Γλιτώνεις το “έλα….που είσαι;” στην κουβέντα, πας στο ζουμί.

Αλλά τολμάς;  Θα σε βλέπει κι όταν ήθελες να ρίξεις εκείνο το “ανώδυνο” ψεματάκι.   Όταν βαριόσουν να εξηγείς.   Όταν φοβόσουν ότι θα σε παρεξηγήσει.   Ναι βέβαια μπορείς και να το κλείνεις από το κινητό.   Και…γιατί το έκλεισες εκείνη την ώρα;  Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε κάθε κλικ, κάθε like και κάθε follow περνάνε από κόσκινα.   Όσοι δεν κρύβουμε τα κινητά μας από το ταίρι μας, πρέπει να συζητάμε ώρες γιατί και πως αντιλαμβανόμαστε τις κοινωνικές σχέσεις μέσα από αυτά τα εργαλεία.

Παλιά βάζαμε δαχτυλίδι ή με παπά και με κουμπάρο δείχναμε στην κοινωνία ότι είναι σοβαρή μια σχέση.  Τώρα νομίζω ότι αυτό το ταπεινό κουμπί το λέει καλύτερα.

Η δυνατότητα υπάρχει και στον υπολογιστή, αν πάτε στην διεύθυνση https://www.google.gr/maps ή στο κινητό από το Google Maps.  Πατώντας στις τρεις οριζόντιες γραμμές πάνω αριστερά για να παρουσιαστεί το μενού και μετά “Location Sharing”.  Για να δουλέψει πρέπει να είστε εσείς συνδεδεμένος με τον Google λογαριασμό σας και να ξέρετε τα Gmail των ανθρώπων με τους οποίους θέλετε να μοιράζεστε την τοποθεσία σας.