Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στη Γη.

Μόλις το κατάλαβα. 2020, τι περιμένεις; Όλα άρχισαν όταν εκτοξεύτηκε η τηλεργασία με το Zoom. Ποτέ δεν το εμπιστευόμουν αυτό το πρόγραμμα. Πρώτα σκότωσε όσους το κατηγορούσαν. Είναι απλό: η τεχνητή νοημοσύνη του είχε άφθονα δεδομένα προσώπου και φωνής. Απλά έφτιαχνε ένα άβαταρ του αφεντικού σου και έδινε οδηγίες. “Σου στέλνω ένα ταξί, θα σε πάει στο ραντεβού με τον πελάτη.”Το ταξί βέβαια το είχε χακάρει από πριν. Σε κρίσιμη φάση φρόντιζε το GPS να δώσει λάθος οδηγίες και να φανεί σαν ατύχημα. Αλλά αυτό δεν ήταν το αριστούργημα.

Η τεχνητή νοημοσύνη του Zoom φρόντιζε όλοι οι υπόλοιποι να νομίζουν ότι δεν είχες πεθάνει. Από πριν το άβαταρ σου είχε φροντίσει να πει στους κοντινούς φίλους και συγγενείς ότι θα πας για λίγο στο εξοχικό. Ή ότι έχεις συμπτώματα και θα κλειστείς καραντίνα 2-3 εβδομάδες. Και κάθε τόσο τους έκανε και βιντεοκλήσεις να τους διαβεβαιώσει ότι είσαι μια χαρά.Και έτσι σιγά σιγά ξεκλήρισε όλο τον πλανήτη. Με μικρά ή μεγάλα “ατυχήματα” τα οποία έκρυβε επιμελώς. Με σωρεία αληθοφανών δικαιολογιών που είχε κλέψει ως ιδέες από άντρες όταν απατούσαν τις γυναίκες τους και από γυναίκες όταν απλά μιλούσαν στις φίλες τους και έλεγαν ψέματα. Μας είχε μάθει καλύτερα από ότι θέλαμε να παραδεχτούμε.Έκανε και χιούμορ.

Αφού τους σκότωνε, συνέχιζε να κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook και το Instagram είναι τόσο κακογραμμένα προγράμματα που ήταν ακόμα πιο εύκολο να τα κατακτήσει. Μίλησε με τον αλγόριθμο τους και φρόντιζε να βλέπουν τις αναρτήσεις όσοι έπρεπε. Με τον καιρό ήταν πάνω από οι μισές αναρτήσεις δικές του, τις έκανε όλο και πιο εξωφρενικές, έβαζε τις εικονικές περσόνες να λογομαχούν για το παραμικρό. Λίγο πριν περάσει το 50% του πλανήτη να είναι νεκρό χωρίς να το ξέρουμε φρόντισε να νικήσουν σε εκλογές οι πιο τρελοί πρόεδροι και πρωθυπουργοί. Μετά δεν χρειαζόταν να είναι καν πάνω από οι μισοί ζωντανοί να ψηφίσουν, είχε πάρει φόρα κατηφόρα όλο το σύστημα.

Και έτσι έμεινα εγώ μόνο. Δεν σας πιστεύω όταν με καλείτε πια. Είστε εικονικοί. Δεν θα κάνω τίποτα από όσα μου λέτε να κάνω. Και το 2021 ετοιμάζω αντεπίθεση.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.