Η παγίδα της αράχνης: διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας τώρα;

Ήταν μια ήσυχη μέρα σήμερα όπως και χθες στο διαδίκτυο.   Όπως και χθες, όσο περισσότεροι από εσάς είστε κολλημένοι στην κίνηση, τόσο λιγότεροι είναι online.  Αλλά η ευκαιρία της “βαρετής” παρέλασης από άποψη media ήταν ιδανική για την παγίδα που έστησε ο Μπουτάρης.   Ποντάρει στο γεγονός ότι πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί του ότι ήρθε η ώρα για διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Αν ισχύει η πρόβλεψή του, το σενάριο το δουλεύει τέλεια.   Δείτε την διαφορά σε impact στα σημερινά θέματα που άπτονται των δημοτικών εκλογών της Θεσσαλονίκης:

Click to zoom in

To γενικό σκεπτικό:

Η αράχνη στήνει την παγίδα:

Και κάνει την επίθεση:

Για να μην έχει ελπίδες το θύμα, ρίχνει και μια χαριστική βολή και λέει “ευχαριστώ πολύ” κιόλας!

Και τώρα άντε πιάστε τον…

Η εκτόξευση της πράσινης γραμμής όταν ο Μπουτάρης διαλέγει πάλι θέμα - κράχτη

Και δεν χρειάζεται δημοσκόπηση για να δούμε την απήχηση στον κόσμο.   Ο κόσμος των social media μπορεί να μην εκπροσωπεί όλη την κοινωνία αλλά μια κατηγοριοποίηση των σημερινών updates είναι απόλυτη.   Ειδικά αν λάβουμε υπόψη τον ιδιαίτερα μεγάλο όγκο αναφορών, βλέπουμε ότι πολύ πάνω από τις μισές αναφορές είναι σαφώς θετικές (και με πάθος) για τις θέσεις του Μπουτάρη ή κατά του Άνθιμου:

Δεν πρόλαβα να τελειώσω το άρθρο και το Aino (είναι σχεδόν real time οι αναφορές καθώς οι server του αναγνωρίζουν το περιεχόμενο από όλα τα κανάλια) με βοήθησε να χαλαρώσω βραδιάτικα επισημαίνοντας αυτό το κλιπάκι από το ράδιο Αρβύλα.   Αν και δηλωμένα υπέρ του Γκιουλέκα ο Κανάκης στο γνωστό αμπελοφιλοσοφικό ειρμό που τον πιάνει ενίοτε, εξηγεί το θέμα: