Κοκορο-υιός στο Netflix

Δεν ξέρω αν σκοτώνει μικρόβια αυτό το αντιμικροβιακό τζελ. Σίγουρα σου βρίσκει αμέσως ότι κόψιμο έχεις στα χέρια. Τσίριξα. Σιγά το πράγμα. Πριν λίγο το παιδί μου φώναζε γιατί δεν το διάλεξαν για αρχηγό σε κάτι που έπαιζε μόνο του. Μπήκα στο δωμάτιό του, κατάλαβα τι έγινε.

-Νομίζω πρέπει να πιείς κάτι.

“Δεν έχω παγούρι.”

-Είναι δίπλα σου.

Σήκωσε αργά αργά τα μάτια του από το λούτρινο αρκουδάκι που κρατούσε και με κοίταξε στα ίσα.

“Δεν το βρίσκω.”

Απλά έφυγα. Έχω δει αρκετά θρίλερ για να ξέρω πότε δεν με παίρνει η φάση. Ο χρυσός κανόνας με τα παιδιά είναι “μην κάνεις ποτέ κάτι μπροστά τους που δεν γουστάρεις να το κάνεις άλλες δέκα χιλιάδες φορές”. Γιατί τα μούλικα θα σου το ζητάνε σίγουρα. Γενικά δεν περνάω καλά έτσι. Δε μου αρέσει καθόλου η καινούργια μου δουλειά. Είμαι υπεύθυνος μηχανογράφησης για τη γκόμενά μου βασικά. Ίσως φταίω εγώ που δεν την παντρεύομαι. Το κατάλαβα ότι είναι λίγο απωθημένο της προχθές που έσκυψα να σφίξω τα κορδόνια μου και φώναξε κατευθείαν “αχ, επιτέλους, ναι αγάπη μου, δέχομαι!”

Ευτυχώς που έχουμε Netflix και με αφήνουν ήσυχο κάποιες ώρες. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί το πληρώνουμε. Αυτοί έπρεπε να μας πληρώνουν που βλέπουμε τόσες παλιές ταινίες! Κάπου στην Αμερική ένας αποτυχημένος ηθοποιός νομίζει ότι κάνει comeback. Το χειρότερο είναι όταν διαλέγει το μικρό ταινία, την αρχίζουμε, κάνω ότι μπορώ για να την καταλάβει, είναι μάπα τελείως, χάνει ενδιαφέρον, φεύγει και μένω μόνος την τελευταία ώρα γιατί κόλλησα με την βλακεία. Γιατί είναι σχεδόν όλες βλακείες. Καμιά φορά, βλέπει καλή κριτική για μια ταινία η δικιά μου σε περιοδικό και με ρωτάει:

“Αλέκο, είναι στο NetFlix αυτή η ταινία;”

-Είναι καλή ταινία;

“Ναι, έτσι φαίνεται.”

-Ε, τότε αποκλείεται να την έχει το Netflix!

Το μόνο κοινό που έχω με το Netflix είναι ότι κανείς από τους δυο μας δεν μαθαίνει καλύτερα τα γούστα της όσο περνάει ο καιρός. Παρόλα αυτά πιστεύω θα ήταν εξαιρετική ιδέα να το κάνουν site γνωριμιών. Εκεί που βλέπεις το εικοστό επεισόδιο της έβδομης σεζόν μιας καμένης σειράς να σου πετάει μήνυμα “η Παναγιώτα που μένει δυο δρόμους παρακάτω, κι αυτή τα είδε όλα σερί αυτήν την εβδομάδα, θες να σας παραγγείλω κι άλλες πίτσες να τελειώσετε μαζί;” Ε, θα τα φτιάξετε, θα τα χαλάσετε, θα κόψεις τελείως το χαζοNetflix και μετά από μήνες θα ψάχνεις το κινητό της να της ζητήσεις τον κωδικό γιατί είχατε κάνει βέβαια κοινό λογαριασμό για οικονομία και τώρα όλοι οι φίλοι σου μιλάνε για μια νέα σειρά, ε, δε γίνεται να μην την δεις.

Ως εργένης, μπορείς να επικεντρωθείς σε συγκεκριμένα πράγματα πλέον. Όπως το να βάλεις δέκα κιλά. Πως λέμε “της εγκυμοσύνης” ή “της καραντίνας;” Ταυτόχρονα βέβαια κάνεις και γυμναστική καραντίνας. Τζέκυλ και Χάιντ φάση, μόνο που κι οι δυο τρώνε για δυο. Ο ένας από λιγούρα βλέποντας σειρές, ο άλλος χωρίς τύψεις γιατί πήγε βόλτα τον σκύλο τα εκατό μέτρα ως το περίπτερο. Ακόμα και ο παπαγάλος που έχω στο κλουβί με έχει λυπηθεί, μίλησε μετά από χρόνια μια μέρα που με είδε στην πόρτα.

“Πέτα! Πέτα λεύτερος Αλέκο!”

O Αλέκος Γκονζαλεζίδης δεν μπήκε σε καραντίνα. Είναι υπεράνω. Μια χαρά θα την περάσει αν δεν τον συλλάβουν, ειδικά στις Μεξικάνικες φυλακές, ε, δεν συμφέρει.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.