Οδηγίες για ψώνια σε εποχές Κρίσης

Ποτέ μην ψωνίζετε πεινασμένοι.  Θα αγοράσετε πιο πολλά φαγητά από ότι χρειάζεστε.   Επίσης ποτέ μην ψωνίζετε χωρίς ρούχα.  Κάνει κρύο.  Μια φορά είδα μια αγελάδα με τρία καρότσια.  Είπε ότι είχε ένα για κάθε στομάχι.  Πάντως και με τα eshop τελικά δεν γλιτώνεις τον ποδαρόδρομο.   Βρίσκεις μια χαρά όλα τα είδη που θέλεις αλλά μετά πρέπει να σηκωθείς και να πας να βρεις το πορτοφόλι με την πιστωτική. Μπελάς.  Γενικά να ξέρεις ότι το έχεις παρακάνει με τις online παραγγελίες όταν τα παιδιά σου ξέρουν το πρώτο όνομα του τύπου από την ACS και η κόρη σου του δίνει ζωγραφιές όταν έρχεται.  Ο κολλητός μου ο νονός της, λέει  ότι θέλει αληθινά ψώνια.  Να τα πιάσει, να τα μυρίσει, να τα δοκιμάσει.  Αλλά η κυρία στο μαγαζί με τα εσώρουχα δεν συμφώνησε μαζί του και τώρα είναι στο Αυτόφωρο.  Γενικά καλό είναι να είστε απίκο στα social media.  Μόλις δείτε την γυναίκα σας να κάνει check in σε κάποιο μαγαζί, καλέστε αμέσως την τράπεζα να δηλώσετε ότι κλάπηκαν οι πιστωτικές της.

Ποτέ μην πείτε στην γυναίκα σας “παίρνω τα παιδιά μαζί μου στα ψώνια για να χαλαρώσεις”.  Δεν θα χαλαρώσει, απλά θα κάθεται εκεί να σκέφτεται τι πονηρό κάνατε για να πάτε να το καλύψετε έτσι ξαφνικά.   Βέβαια και όταν πάμε μαζί όλο μπλέκω.  Αγόρασα μια σκούπα, της την δίνω να την βάλει στο καρότσι και αυτή θίχτηκε, την έβαλε πλάγια, την καβάλησε και έφυγε πετώντας.   Έμεινα μόνος και με μεταμόρφωσε και σε γουρούνι.   Συνήθως όταν φτάνω στο ταμείο με ρωτάνε αν ψώνισα για παιδικό πάρτυ.   Κάτι κάνω λάθος;  Πάντως πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να πηγαίνουμε καμιά φορά όλοι μαζί για ψώνια.  Είναι δωρεάν σεμινάριο υπέρ της αντισύλληψης για όλους όσους μας βλέπουν, πιστεύω θα διπλασιάζονται οι πωλήσεις προφυλακτικών.   Ακόμα κι αν πάω χωρίς τα παιδιά, η γυναίκα μου έχει έκτη αίσθηση.  Μια φορά χαμογέλασα λίγο παραπάνω στην ταμία και όταν μπήκα σπίτι, πριν ανοίξω καν την πόρτα μου έριξε κλωτσιά στα αρχίδια.  Μπορεί να ξεχνάει κάθε μέρα τα κλειδιά της που τα έβαλε, αλλά εκείνη την φορά που χαμογέλασα στην ταμία θα την θυμάται πενήντα χρόνια τουλάχιστον.

Ποτέ μην πάτε σε εμπορικό κέντρο τις γιορτές.  Εκτός αν θέλετε επίτηδες να χάσετε τα παιδιά σας.  Μια φορά τον έχασα τον μεσαίο, του είχα πει να παίξουμε κρυφτό.   Λάθος μάλλον.  Πάω και ζητάω να κάνουν ανακοίνωση.  “Πως τον λένε;” με ρωτάει η ξανθούλα στην είσοδο.  “Ωρίωνα” λέω εγώ.  “Α, για αυτό έφυγε μάλλον το παιδί” μου λέει αυτή με ύφος.  Αρπάζω το μικρόφωνο και κάνω μόνος μου την ανακοίνωση.  “Ωρίωνα, έχε γειά κωλόπαιδο!” Ενώ έψαχνα, βρήκα ένα άλλο χαμένο παιδί.  “Βοηθήστε με!  Που είμαι;” Τον κοιτάω.  “Στο εμπορικό κέντρο ρε βούρλο!”  “Μα, θέλω να πάω σπίτι μου” συνεχίζει με κλάψα.  Τον ηρέμησα όμως εγώ.  “Μην ανησυχείς, τώρα είναι το εμπορικό κέντρο σπίτι σου.”

Αγαπημένο μου χόμπι στο εμπορικό είναι να βρίσκω νεαρά ζευγάρια και να τους κάνω χαλάστρα.  Είναι χεράκι – χεράκι και κοιτάνε μια βιτρίνα, πάω στον τύπο, του δίνω μια κούτα πάνες ακράτειας και του λέω “έλα, βρήκα την μάρκα σου!”   Ή αν έχει άσπρο πουκάμισο, τον κερνάω Cheetos.  Δεν μπορούν να αντισταθούν στα Cheetos, καταλήγει με χάλια μπλούζα, ούτε να την φιλήσει πρόκειται έτσι που θα βρωμάει.  Αν τους πετύχω σε μαγαζί με ρούχα, από αυτά τα trendy τα νεανικά, τους πλησιάζω κρατώντας δυο παντελόνια και τον ρωτάω ποιο προτιμάει.   Όποιο διαλέξει το πετάω κάτω και λέω “α, ευχαριστώ, κι εγώ αυτό έλεγα ότι είναι τελείως κακόγουστο” και πάω προς το ταμείο με το άλλο.

Αν τελειώσετε νωρίς τα ψώνια στο εμπορικό και θέλετε να περάσετε κι άλλο χρόνο πριν πάτε σπίτι να φάτε παντόφλα, βρείτε μια γαμάτη θέση parking, βαλ’τε όπισθεν και διασκεδάστε με όλους που θα κοντοστέκονται ρωτώντας αν φεύγετε.  Αν κορνάρει κάποιος ενοχλημένος που περιμένει ώρα, βγάλτε ένα μεγάλο τάβλι και ξεκινήστε παρτίδα με τα παιδιά.  Αργά αργά.  Ειδικά τις γιορτές, μην ξεχνάμε το νόημα των ημερών.  Ο θάνατός σου η ζωή μου.  Το τελευταίο παιχνίδι που θέλουν όλα τα παιδιά θα το πάρω εγώ και θα φας και ξύλο αν χρειαστεί.  Επειδή δεν έχω αρκετά λεφτά βέβαια, μετά θα το επιστρέψω.  Αλλά δεν το πήρες εσύ.

 

Αλέκος Γκονζαλεζίδης – ΠοντιοΜεξικανός συγγραφέας, τα άλλα άρθρα μου θα τα βρείτε γενικά με το tag σουρεαλ.  Δεν ξέρω γιατί τα έβαλαν έτσι.

 

(Οδηγίες για ψώνια με γυναίκα θα βρείτε στο άρθρο “σαν βγεις στον πηγαιμό για ψώνια μαζί της“)