Skip to content

Οι πεφωτισμένοι Έλληνες που σώζουν Ιρανές

“… δικάζεται στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της έκδοσης της Σαραρέ Κχαντεμί, μιας νέας ιρανής γυναίκας που ήρθε στον τόπο μας με την εξάχρονη κόρη της Ντιάνα, για να γλυτώσει από έναν βάρβαρο δυνάστη σύζυγο και ένα καθεστώς όπου τα δικαιώματα της γυναίκας είναι ανύπαρκτα. ” Ίσως το έχετε δει. Πιθανώς να έχετε υπογράψει και για να τις βοηθήσετε όπως κι εγώ άλλωστε. Επειδή:

  1. Εμπιστεύομαι τον Απόστολο Δοξιάδη ο οποίος μας το πρότεινε.
  2. Στη χειρότερη περίπτωση είναι ένα ράπισμα στο απαράδεκτο θρησκευτικό καθεστώς στο Ιράν.
  3. (Υπάρχει και η θεωρία ότι με τη δημοσιότητα θα κάνουμε τα ελληνικά δικαστήρια να “προσέξουν”, δηλαδή λέμε ουσιαστικά ότι δεν τα εμπιστευόμαστε…)

Οι ενστάσεις όμως είναι πολλές και ελπίζω να τις σκεφτήκαμε όλοι πριν κάνουμε μόνοι μας δίκη του συζύγου τόσο εύκολα. Μπορεί η γυναίκα να λέει ψέματα. Μπορεί να έχει απαγάγει το παιδί και να τον εκβιάζει για λεφτά. Μπορεί απλά να τον βαρέθηκε, δύσκολο το διαζύγιο, είπε ένα μικρό ψέμα και μετά λόγω συνθηκών το χόντρυνε. Δεν έχουμε τρόπο να ξέρουμε και αν είχαμε θα έπρεπε να είμαστε μάρτυρες στο δικαστήριο και όχι κλαψιάρηδες στα social media. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που δεν δίνεται στη δημοσιότητα μια υπόθεση πριν βγει πόρισμα από δικαστήριο. Χιλιάδες επιστημονικές μελέτες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν βρει ότι η δημοσιότητα βελτιώνει την δικαιοσύνη. Στην καλύτερη περίπτωση δεν επηρεάζουν αρνητικά πολύ. Στη χειρότερη πεθαίνει , λυντσάρεται κόσμος από την δική μας “ευαισθησία” όταν καταπατάμε τα βασικά τους δικαιώματα στην ιδιωτικότητα.

Πιο σημαντικό πρόβλημα βέβαια είναι ο ρατσισμός που επιδεικνύουμε. Επειδή στις ειδήσεις εδώ στη Δύση βλέπουμε συχνά θηριωδίες από το Ιράν, ξεγράφουμε όλη την χώρα ως φανατικοί που σπάνε χέρια και εκτελούν γυναίκες για την πλάκα τους. Δεν είναι έτσι. Οι πιο ευαίσθητοι, έξυπνοι και πολιτισμένοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει, από τον συγκάτοικο στο Λονδίνο, ως τον επιχειρηματία στην Καλιφόρνια, οπουδήποτε σε ταξίδια ή και στην Ελλάδα έχω πέσει σε Ιρανούς είναι υποδείγματα Ανθρώπων με κεφαλαίο άλφα. Αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα. ΟΛΟΙ οι Ιρανοί είναι φαλλοκράτες που δέρνουν τις γυναίκες τους, φανατικοί Μουσουλμάνοι κλπ κλπ.

Με χαρακτηριστική άνεση κολλάμε ταμπέλα. Φανατικός, σαρία, λιθοβολισμός…ότι βολεύει κοτσάρει ο καθένας. Φανταστείτε να ζείτε στο εξωτερικό, να δολοφονηθεί μια κοπέλα ενώ τρέχει στο βουνό και να σας πιάσουν “επειδή είδαμε όλοι στις ειδήσεις πως εσείς οι Έλληνες σκοτώνετε γυναίκες που πάνε για τζόκινγκ”.

Share this:

Published October 11, 2019By alexanderchalkidis
Categorized as SOCIAL

Post navigation

Previous post

Δεν με ακούς! (Και ίσως δεν θέλω να με ακούς)

Next post

Γίνονται θαύματα στη γειτονιά μου

Search

Προσφατα

  • Με οδοντόβουρτσα στη μύτη
  • ΤΕΛΜΑ – κειμενάρες μια φίλης
  • Playwing χρέωση από που;
  • Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στη Γη.
  • Ντάουντον-α-μπα, μπαμπά
  • Google Photos τέλος τον Ιούνιο – τι κάνουμε ΑΜΕΣΑ
  • 2020 πάρε τα τέτοια μου (tech edition)
  • Οι Κατερίνες έχουν ωραίο κώλο;

Tags

8mm aino akropolis apple athens brand collection cosmic facebook google greek instagram iPhone media qualia seo social media twitter Παλιά βίντεο απάτη ασφάλεια ατάκες βίντεο γάμος γλώσσα διαφήμιση ιστορία κρίση λογοκρισία μαυρο χιουμορ οικονομία ομοιοπαθητική παιδιά ποδήλατο πολιτική προπαγάνδα σουρεαλ στατιστικά σχεδόν αστεία σχολείο ταξίδια τουρισμός τσαρλατάνοι χιόνι ψυχολογία
Proudly powered by WordPress.
%%footer%%