Οι πιό άνετες εκλογές έβερ

Μου έχει τύχει να ιδρώνω από το άγχος μέσα στο παραβάν. Πολλές φορές η ψήφος φαίνεται σημαντική και το θέμα κρίσιμο. Στις 7 Ιουλίου δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Είναι σαν να σε έχει δεμένο επαγγελματίας βασανιστής, να φέρνει το βαλιτσάκι με τα εργαλεία του και να του λες:

-Άσε με, έχω παιδιά!

-Τι ηλικία;

-3, 5 και 7.

-Καλά, σε λύνω. Χειρότερα θα περάσεις στο σπίτι και θα τα ομολογήσεις όλα από μόνος σου.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ξέρουμε τι είναι. Αν τα ψηφίσουμε είμαστε ηλίθιοι. Όλα τα άλλα κόμματα μια χαρά είναι. Ναι όλα όλα. Διαλέχτε ελεύθερα. Είναι σαν παλιό ηλεκτρονικό όταν κολλάει το νόμισμα και σε αφήνει να παίξεις τζάμπα όσο θες. Δεν κάνει διαφορά. Ο Κούλης και να μην έχει αυτοδυναμία θα συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ όπως πάντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση θα κάνει ακριβώς αυτά που περιμένετε. Δεν θα απολυθεί κανείς από τους χιλιάδες που βόλεψε ο Τσίπρας και η ΝΔ θα βολέψει άλλους τόσους. H φάση είναι προβλεπόμενη σα τον μπαμπά δεινόσαυρο που τον ξυπνάει ο μπέμπης δεινόσαυρος:

-Μπαμπααααά

-Τι είναι παιδί μου;

-Πεφταστέρι.

-Α, ωραία, άντε κοιμήσου.

-Πεφταστέρι σου λέω!

-Ε, κάνε ευχή.

-Πεφταστέρι ρε μπαμπά! Πέφτει προς τα εδώ!!

Θα πέσει στο κεφάλι μας ο λογαριασμός για όλους αυτούς τους βολεμένους του δικομματισμού όπως πάντα. Όπως έπεσε ο λογαριασμός για τις μαλακίες του Μπαρουφάκη. Τρέχουμε μόνοι μας σε αγώνα και χάνουμε. Μου θυμίζει ένα από τα παιδιά μου μικρό που έκανε στο αυτοκίνητο ότι ήταν σε αγώνα φόρμουλα ένα. Όταν προσπερνούσαμε άλλα αμάξια ήταν στον αγώνα και τους σκίζαμε. Όταν μας προσπερνούσαν ήταν άσχετα, εκτός αγώνα.

Αλλά δεν μπορείτε, ε; Τον θέλετε τον δικομματισμό σας, σαν τσαντισμένη γκόμενα που την ρωτάς “θες να μείνω εδώ μαζί σου ή να σε αφήσω ήσυχη;” και σου απαντάει “και τα δύο!” γιατί είναι πλέον και σχιζοφρενής εκτός από σπασαρχίδω. To θέμα είναι να το διασκεδάζετε τουλάχιστον. Όπως οι ΣΥΡΙΖΑιοι, όλα στα αρχίδια τους, διορίζουμε αβέρτα και σας κλάνουμε όλους. Οι άνθρωποι πέρασαν καλά, έφαγαν, ήπιαν, πήδηξαν. Εμάς κυρίως.

-Δεν παίζουμε παιχνίδια!

-Α, απολύεστε τότε.

(Διευθυντής λούνα πάρκ)

Δεν θα πεθάνει ο δικομματισμός σε αυτές τις εκλογές. Μην απογοητευτείτε όσοι , όπως εγώ, ανυπομονείτε να τελειώνουμε με αυτό το καταστροφικό κατασκεύασμα. Θα είστε σαν τον Ρωμαίο στρατιώτη που έστειλαν να τσεκάρει ότι πέθανε ο Χριστός και 3 μέρες αργότερα βρήκε τον μπελά του. Ακόμα κι αν καταφέρουμε να μην βγει με αυτοδυναμία η ΝΔ, θα συνεργαστεί με ΚΙΝΑΛ και φάτε μια από τα ίδια.

Προσωπικά θα περιμένω 15-20 χρόνια μέχρι να εγκαταλείψετε την φαντασίωση κάποιας “δυνατής κυβέρνησης” που θα “βάλει τάξη”. Με τέτοια μυαλά μόνο με Χούντα θα καταλήξετε και θα απογοητευτείτε. Εγώ περιμένω να γίνονται μόνιμα κυβερνήσεις συνεργασίας επί θεμάτων. Να μπορεί ακόμα και ένας ανεξάρτητος βουλευτής να μας τάξει ότι θα ασχοληθεί με κάτι και να μπει στη Βουλή να το κάνει. Κι αν δεν το κάνει να μην ξαναβγεί. Αλλά επί θεμάτων οι κουβέντες. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά ούτε γενικά και αόριστα. Το φοβάστε όπως φοβάστε ότι θα σας πει το οχτάχρονο παιδί σας ότι έμαθε να οδηγάει. Αλλά μετά που θα πετάγεται βραδιάτικα να φέρει γάλα ή Κυριακή πρωί να φέρει εφημερίδες μια χαρά θα σας φαίνεται.