Ο έρωτας πεθαίνει με την υποχρέωση

Απο την εφηβεία τους, ενα μεγάλο ποσοστό ανδρών, καυχόνται για τις σχέσεις τους με το αλλο φύλο.  Συχνά ψεύδονται μέχρι υπερβολής για να επιδείξουν υψηλή αξία στα αλλα αρσενικά της παρέας ωστε να κερδίσουν αναγνώριση η και την αρχηγία της ομάδας.   Βλέπεις οι άνδρες αγαπούν την εξουσία και την επιτυχία.   Η ‘χυλόπιττα’ καταγράφεται σαν αποτυχία και ‘θάβεται’ μια και αν πέσει στην αντίληψη των άλλων αρσενικών γίνεται αφορμή για γελειοποίηση και πειράγματα.

Εξ ου και η έμφυτη φοβία των περισσοτέρων ανδρών να ‘κυνηγήσουν’ μια γυναίκα και να την φλερτάρουν ανοιχτά σε δημόσιο χώρο. Ο εμφυτος φόβος της απόρριψης και της αποτυχίας.  Η φοβία του τι θα πούν οι ‘αλλοι’ και η αυτοκριτική του ‘δεν ειμαι αρκετά καλός’.  Φαντάσου λοιπόν πόσο πιο δύσκολο τους είναι να συζητήσουν ανοιχτά την σεξουαλική τους απόρριψη απο την σύζυγό τους!

Είναι αδιανόητο για εναν ανδρα να αποδεχτεί οτι οι ιδια του η σύζυγος δεν του δίνεται ερωτικά.   Γι αυτό και οι περισσότεροι πιέζουν για σεξ ακόμα και οταν εκείνη είναι εξουθενωμένη η αδιάφορη.

Ο ερωτας πεθαίνει με την υποχρέωση.

Αντι να πιέζεις και να απαιτείς σεξ η να την απορρίπτεις επειδή δεν μπορεί να είναι γυναίκα πλησίασέ την συναισθηματικά και δείξε της οτι την καταλαβαίνεις.  Είναι λυπηρό το οτι με την σιωπή τους οι άνδρες είναι συνυπαίτιοι για εκατοντάδες χιλιάδες διαζύγια που θα είχαν αποφευχθεί, βγάζοντας ετσι πολλούς δικηγόρους σε πρόωρη σύνταξη, αν συζητούσαν λίγο περισσότερο με την γυναίκα τους.   Η σιωπή σου σε εξατομικεύει και σε βγάζει εκτός της ομάδας – της οικογένειας .   Η επικοινωνία, η συζήτηση και η κατανόηση είναι το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνουν, πρώτοι οι άνδρες.