Ο πρίγκιπας του παραμυθιού να πάει να, να, να, να!

Μερικές φορές, είναι καλό να συνειδητοποιείτε ότι οι σχέσεις δεν είναι για χόρταση, και καλό είναι κάνα διάλειμμα πού και πού. Ίσως να μη σκέφτεστε σωστά. Ίσως να κινδυνεύετε να κάνετε μία σχέση με μοναδικό σκοπό να ξεπεράσετε την προηγούμενη. Ίσως να θρη­νείτε ακόμα ένα χαμένο έρωτα. Ή μπορεί επίσης να σας χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνειδητοποιήσετε ότι, ακολουθώντας κατά πόδας τον πρώην σας, το πιθανότερο είναι να τον αναγκάσετε να ζητήσει περιοριστικά μέτρα, κι όχι να θελήσει να σας ξαναδεί.

Μερικές φορές, σας χρειάζεται απλώς μία ανάπαυλα. Η ξε­κούραση ισοδυναμεί με διακοπές διαρκείας, ιδίως σε ό,τι αφορά τις σχέσεις. Αν βγήκατε μόλις από μία σχέση, είναι σημαντικό να δώσετε στον εαυτό σας το συναισθηματικό και φυσικό χώρο ώστε να μπορέσετε να σταθείτε και πάλι στα πόδια σας και να σκεφτείτε προσεκτικά. Χρειάζεστε λίγο χρόνο προκειμένου να αποτιμήσετε τι πήγε στραβά, καθώς και τι πήγε καλά.

Αν πιστεύετε ότι δε σας χρειάζεται διάλειμμα επειδή η σχέση που έχετε δεν είναι παρά ένα ακόμα περιστασιακό φλερτ, τότε μήπως ήρθε η ώρα να αναρωτηθείτε πώς φτάσατε στα επαναληπτικά τσιλημπουρδήματα; Μήπως βγαίνετε με άνδρες για να ξεχαστείτε και να πάρετε το μυαλό σας από κάτι που σας απασχολεί, ή για να νιώσετε προσωρινά καλά;

Πέντε σημάδια που θα σας πείσουν ότι χρειάζεστε ένα διάλειμμα

  1. «Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι». Αν τσακώνετε τον εαυτό σας να κακολογεί συνέχεια το αντίθετο φύλο, τότε ήρθε η ώρα να συ­γκρατηθείτε. Το να ξεκινάτε κάθε καινούρια σχέση με τόσο χαμηλές προσδοκίες, είναι άδικο για το σύντροφό σας, χώρια που θα εξελιχθεί σίγουρα σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
  2. Ίδιο κορίτσι, άλλος βάτραχος. Όλες προτιμούμε έναν συγκεκριμένο τύπο άνδρα, αλλά είστε σίγουρη ότι δεν κυν­γάτε τον ίδιο βάτραχο ξανά και ξανά; Αν κάθε σχέση σας τελειώνει με ένα βρεκεκέξ κοάξ κοάξ, τότε ήρθε η ώρα να αποσυρθείτε από την ενεργό δράση και να εξετάσετε τι κρύβεται πίσω από τις κακές επιλογές σας.
  1. Πώς τον λένε, να δεις… Τίποτα δεν είναι πιο ολέθριο για μια ρομαντική στιγμή όσο το να πείτε λάθος όνομα. Αν αντιληφθείτε ότι πρέπει να ανατρέχετε σε ολόκληρο το αλφάβητο κάθε φορά που πρέπει να προφέρετε το όνομά του ή να καταφεύγετε σε τεχνάσματα, όπως να φωνάζετε όλους τους συντρόφους σας «αγάπη μου», τότε φαίνεται πως ο εγκέφαλός σας δεν μπορεί πλέον να συμβαδίσει με τα συνεχή σας τσιλημπουρδήματα.
  2. Παραφορτωμένη ατζέντα. 9:00 π.μ. Γιάννης – καφές. π:3ο π.μ. Χρήστος – σινεμά. 3:00 μ.μ. Μπάμπης – ένα γρήγορο. 7:00 μ.μ. Σωτήρης – χαδάκια και νάνι. Αν το ημερολόγιό σας έχει αρχίσει να μοιάζει με ατέλειωτη λίστα ραντεβού, αν δε σας μένει χρόνος για φίλους, συγγενείς και διασκέδαση, τότε διατρέχετε σίγουρα τον κίνδυνο να βγαίνετε με πάρα πολλούς.
  3. Μιλάτε για τον πρώην. Τον κακολογείτε συνεχώς ή σας λείπει τρομερά, ανεξάρτητα όμως από το τι συμβαίνει, αν δεν μπορείτε να σταματήσετε να μιλάτε για τον πρώην σας, τότε ήρθε η ώρα να παραδεχτείτε ότι δεν είστε ακόμα έτοιμη να προχωρήσετε σε καινούρια σχέση. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και δοκιμάστε πάλι αργότερα.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΣΟΥ