Τι θα γίνει τώρα το enet.gr ; Ενός λεπτού διαδικτυακή σιγή για όλα όσα χάθηκαν…

Ενδεικτικά η κίνηση του www.enet.gr από την alexa
Ενδεικτικά η κίνηση της σελίδας από την Alexa

Μπροστά σε όλα τα άλλα προβλήματα της Ελευθεροτυπίας και τον αγώνα των

Μισό εκατομμύριο χάθηκε;

δημοσιογράφων της ίσως φαίνεται ανόητο και μικρό θέμα.    Αλλά για εμάς στο διαδίκτυο όταν πέφτει ένα μεγάλο portal σαν το www.enet.gr είναι σοβαρό.   Σαν να πέφτει ένα μεγάλο δέντρο στο δάσος, αναρωτιόμαστε ποιος θάμνος θα πάρει την θέση του κάτω από τον ήλιο ή πιο άλλο μεγάλο δέντρο θα αναπτύξει πιο γρήγορα κλαδιά να γεμίσει το κενό.

Για όλους όσους χτίζουν με κόπο οντότητες στο διαδίκτυο, πόσο μάλλον στην ειδησεογραφία είναι λυπηρό.   Τόσα άρθρα, τόσα πετυχημένα άρθρα, τόσες ειδήσεις, ρεπορτάζ και άποψη που έφερναν αναζητήσεις.   Τόση πληροφορία πάει χαμένη.  (Αφήστε ότι σύμφωνα με εκτίμηση μιας αμερικάνικης υπηρεσίας το www.enet.gr έχει αξία πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια!)

Ότι αντιρρήσεις κι αν είχα για το στήσιμο, την λογική, το απαίσιο οργανωμένα αρχείο τους (για κάθε 50 επισκέπτες στο enet.gr άλλοι 8 έψαχναν κάτι στο αρχείο) και πολλά ακόμα εξαφανίζονται καθώς κρατώ ενός λεπτού σιγή για όλα όσα χάθηκαν…

Tweets περί ελευθεροτυπίας σε ομάδες σχετικότητας

 

Ενημέρωση.  Αφότου το έγραψα, τα βρήκαν με την Forthnet και ξανανέβηκε το site.   Τα σχόλια όμως παραμένουν καθότι δεν ανανεώνεται και η πρόσβαση στο αρχείο είναι πλέον με ραντεβού.