Ότι κι αν ψηφίσεις, καλό είναι, μην αγχώνεσαι

(Για δυο νέα παιδιά που αγαπώ πολύ και συζητάμε όλη μέρα γιατί έχουν αγχωθεί τι να ψηφίσουν.)

ΟΤΙ κι αν ψηφίσεις σε αυτές τις εκλογές είναι μια χαρά.

Θες ΣΥΡΙΖΑ; Ίσως είναι καλή ιδέα να τους αφήσουμε κι άλλο. Δε νομίζω ότι το έχουν καταλάβει όλοι οι Έλληνες επαρκώς ότι δεν δουλεύει αυτό το ΠΑΣΟΚικό στυλ φαγώματος. Πολλοί έχουν πολύ λίπος ακόμα, πολλοί περιμένουν διορισμούς. Θα πάρει πολλά χρόνια να συνδεθεί αυτός ο λαός με την πραγματικότητα. Ίσως καλύτερα λοιπόν να μην ξαναπληρώνουμε άλλους σε όλες τις διοικητικές θέσεις κλπ κλπ. Στις προηγούμενες εκλογές κάποιοι ανόητοι έλεγαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ “έτσι για να δούμε τι θα κάνουν”. Ε αυτοί πρέπει να το νιώσουν ακόμα περισσότερο, μπορείς να τους βοηθήσεις. Αλλά και να χάσει όπως φαίνεται, ε τι 22 τι 25%, τις ίδιες βλακείες θα λέει ο Τσίπρας και μάλλον θα τον έχουμε στην πολιτική μας ζωή πολύ αφού πεθάνω εγώ έτσι κι αλλιώς.

Θες ΝΔ; Μια χαρά. Ακόμα κι αν βάλουν από τρελάδικα υπουργούς θα είναι καλύτεροι από αυτό που ζήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, λογικά θα μαζευτεί κάπως η φάση. Εκτός βέβαια αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βγάλει όλους στους δρόμους, ε, τι λέμε; BEBAIA AYTO ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Μια δεξιά παρένθεση στυλ…Μητσοτάκη. Like father like son. Αν κάνει οτιδήποτε της προκοπής θα τον φάνε. Αν δεν κάνει, πάλι θα τον φάνε. Έχει υποσχεθεί ότι δεν θα απολύσει κανέναν και δεν θα κόψει κανένα επίδομα. Ή μαλάκας είναι ή ηλίθιος μαλάκας και ψεύτης. Τι να πάρει 152 έδρες τι 155, δεν κάνει διαφορά, πρέπει να κάνει κάπως τζούφιες εκλογές να ξεφορτωθεί την απλή αναλογική έτσι κι αλλιώς.

Θες ΚΚΕ; Μπράβο σου, ελπίζω να περνάτε καλά στον πλανήτη σας. Δεν είναι συμβατό με την ΔΗμοκρατία, την πραγματικότητα ή οτιδήποτε άλλο, αλλά αν σε κάνει χαρούμενο είναι πιο φτηνό από ψυχανάλυση και δεν βρωμάνε λιβάνι όπως στην εκκλησία.

Θες ΚΙΝΑΛ? Σχεδόν σε θαυμάζω. Χαραμίζεσαι. Είναι μεγάλο προσόν να μπορείς να βλέπεις επιλεκτικά ότι σε συμφέρει, θα είσαι ευτυχισμένος στη ζωή σου. Μάλλον τα έχουν κάνει ήδη πλακάκια με ΝΔ για κάνα δυο υπουργεία, θα μπορείς να το παίζεις “και είμαι και δεν είμαι” όσο θες, τρέντι επιλογή.

Θες Μέρα 25? Γιανάκκκη μου! (με τρία Κ για σπάσιμο που έβγαλε το Ν) Αν σου αρέσει να ακούς τις μαλακίες με φούντες που λέει τόσο θελκτικά το Μπαρουφάκης, ε, ψήφισέ τον να τον ακούς συχνά πυκνά και στη Βουλή. Μας κόστισε ήδη 225τρισεκατομμύρια ή κάτι τέτοιο, ε, πόσο ακόμα να μας χρεώσει λες?

Θες Χρυσή Αυγή? Πραγματικά, αν διαβάζεις τις θέσεις τους και συμφωνείς, μπράβο σου, να τους ψηφίσεις. Αλλά αν ήξερες να διαβάζεις δεν ψηφίζεις μάλλον Χρυσή Αυγή βέβαια. Εγώ πάντως πιο πολύ ανησυχώ να τους έχουμε εκτός βουλής, παρά εντός. Ίσα ίσα που λέω να αρχίσω κόμμα Ρουβικωνα…

Θες κάποιο κουφό μικρό κόμμα που όλοι θα σε κοροϊδεύουν? Μαζί σου, κι εγώ τέτοιο θα ψηφίσω. Αν δεν μπει στη Βουλή, έτσι κι αλλιώς θα πάρει τις έδρες η ΝΔ που είναι καλύτερη από ΣΥΡΙΖΑ. Αν μπει στη Βουλή, αυτή την φορά, ή την επόμενη ή την μεθεπόμενη, τελοσπάντων κάποτε θα γίνουν κυβερνήσεις συνεργασίας επί συγκεκριμένων θεμάτων και αυτό που θα ψηφίσω θα κάνει κάτι συγκεκριμένο και θα είχα δίκιο. (Ελπίζω/νομίζω.) Άσε τα πολύπλοκα όπως η οικονομία, θα πελαγώσεις και θα πήξεις στους “ειδικούς” και τις μαλακίες που τσαμπουνάνε με στόμφο. Πιάσε ΕΝΑ θέμα που ξέρεις λίγο και αγαπάς και προσπάθησε να εμπλακείς προσωπικά.

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία! Γιατί η δημοκρατία μας είναι σε άσχημο χάλι. Σκέψου καλά τι θα ψηφίσεις αλλά μην αγχώνεσαι, σαν το χέσιμο είναι τελικά, προσεκτικό σκούπισμα και πλύσιμο χεριών είναι το σημαντικό. Εγώ να ξέρεις όλους τους αγαπάω γιατί αν δεν αγαπιόμαστε δεν θα βρούμε λύση. Κάποτε, κάπως θα πάμε μπροστά. Μάλλον σε 20-30 χρόνια που θα γυρίσουν αρκετοί από το εξωτερικό και θα είναι έτοιμοι να δεχτούν να ζήσουν σε σύγχρονο κράτος και όχι Οθωμανικό προτεκροράτο όπως λειτουργούμε ακόμα δυστυχώς. Υπάρχει πολύ λιγότερος φανατισμός, είστε τυχεροί. Άντε με το καλό να μάθουμε και να συζητάμε.