Breaking News
Home / Περιβαλλον / Έτσι πάνε να μας φάνε το πράσινο πάλι;

Έτσι πάνε να μας φάνε το πράσινο πάλι;

Κάπως έτσι γίνεται πάντα.   Στην αρχή προτείνουν κάτι που θέλουμε.   15 προτεραιότητες του Δήμου αρχίζοντας από την πολεοδομική οργάνωση και φτάνοντας σε:

Λίγο πράσινο πάει να βγει και αμέσως να τον φάνε!

11) Την υπογειοποίηση και υπερκάλυψη της σιδηρο­δρομικής γραμμής του ΟΣΕ στον Αγ. Στέφανο…

12) Την ανάπτυξη δικτύου πεζοδρόμων, ποδηλατοδρό­μων…

13) Τη διαχείριση και αξιοποίηση των Λατομικών χώ­ρων Βόρειας πλευράς Πεντέλης.

14) Τη βελτίωση των αστικών περιοχών με αναπλάσεις των ιστορικών κέντρων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

15) Την κατασκευή νέου Κοιμητηρίου και Κέντρου Απο­τέφρωσης Νεκρών…

Εκτός από εκείνο το 14, (η λέξη “αξιοποίηση” με φοβίζει εκ πείρας!) όλα καλά δείχνουν.   Και μετά αρχίζουν τα όργανα!  Ημερίδα ενημέρωσης για το ρυθμιστικό λέει και κοτσάρει ο Μπάσης να τροποποιη­θούν οι ΖΩΝΕΣ Α και Β του Διατάγματος περί προστα­σίας του Πεντελικού ως προς τες χρήσεις γης, ώστε α­γροτεμάχια, κληροτεμάχια, παραχωρητήρια, οικισμοί και νόμιμες ιδιοκτησίες να μπορούν να ενταχθούν στο Γενικό Πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου.   Την επομένη ο Πατσαλιάς – Δανέζης προσθέτει ότι θεωρεί απαραίτητες τις καλλιέργειες αμπελιών λόγω του Βωμού του Διονύσου και ελαιόδενδρων.

Που είναι το πρόβλημα;  Ότι βέβαια αρχίζουν έτσι με σκόνη στα μάτια τα αμπέλια και τις  ελιές που θέλουμε όλοι (γιατί βέβαια πρέπει να γίνεται εμπορικά δεν καταλαβαίνω) και καταλήγουν να αλλάξει το σχέδιο…   Θα συμφωνήσω με την Κακούρη που είπε ότι αντί να ζητείται η τροποποίηση των ΖΩΝΩΝ Α και Β ως προς τις χρήσεις γης του Προεδρικού Διατάγματος για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ, θα έπρεπε να επεκταθεί η προστασία του Πεντελικού Όρους. «Η περιοχή έχει χαρακτηρισθεί ως ιδιαίτερου φυ­σικού κάλλους, έχει δεινοπαθήσει από απανωτές πυρκα­γιές και αποτελεί ζωτικό πνεύμονα για ολόκληρο το λεκα­νοπέδιο. Ο περιορισμός της προστασίας του Πεντελι­κού, Θα δώσει και πάλι βορά στην κερδοσκοπία, ό,τι έ­χει απομείνει και κατά τη γνώμη μου, η καταστροφή στο ευαίσθητο οικοσύστημα της Πεντέλης θα έχει εθνική εμβέλεια».

Δυστυχώς η Κακούρη έχασε καθότι μόνο αυτή ψήφισε εναντίον.  Οι δυο παραπάνω συν τον Αντάπαση πέρασαν αυτή την μπούρδα.  Καλά μας ξεμπερδέματα τώρα…

 

Δείτε επίσης:

Διαγωνισμός φωτογραφίας!

Όταν προέκυψε η ευκαιρία να αναβαθμιστώ φωτογραφικά, σκέφτηκα την καλή μου DSLR αντί να την …

Cleo – EXARCHEIA ATHENS 1970

Οδός Αραχώβης. Αν αγαπάτε την Αθήνα θα λατρέψετε αυτό το ανεπιτήδευτο ντοκουμέντο.   Related

2 comments

  1. Κάποιοι “κύριοι” που ζουν ανάμεσα μας και περιφέρονται σα τα σκερπάνια, ονειρεύονται να φάνε και άλλα για να χορτάσουν τις ήδη γεμάτες κοιλιές τους με τις σάρκες του πεντελικού. Η τροποποίηση των ζωνών προστασίας του βουνού μόνο ένα σκοπό και ένα αποτέλεσμα θα έχει, την μπετοποίηση και καταστροφή του. Για να βάλουν μέχρι και τη τελευταία σπιθαμή του στα σχέδια τους ζητήσαν να αλλάξουν ζώνη προστασίας τα ανενεργά λατομεία, αλούλα, σωληναρι κτλ ώστε να τα καπαρώσουν και αυτά. Από την άλλη κάποιοι σύλλογοι της περιοχής με περιβαλλοντική και καλά ευαισθητοποίηση, ούτε μιλιά δε έχουν βγάλει γι αυτά τα ανίερα σχέδια που εξυφαίνονται, και όπως όλοι γνωρίζουμε, η σιωπή για ένα τόσο σημαντικό θέμα ισούτε με πλήρη αποδοχή.

    • Είναι δύσκολα τα πράγματα. Άλλοι ξέρουν και δεν μιλάνε, άλλοι δεν ξέρουν και μιλάνε…οι περισσότεροι είμαστε κάπου ανάμεσα στα δυο άκρα. Δεν κρατάω κακία σε όσους δεν μιλάνε όσο εγώ γιατί η πολιτική σε αυτό το τοπικό επίπεδο είναι πολύπλοκο πράγμα. Και με τον Καλικράτη δεν βγάζεις άκρη εύκολα. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι σάπιοι επαγγελματίες πολιτικοί οι οποίο ΠΑΝΤΑ σκέφτονται μόνο το δικό τους συμφέρον.

      Παραμένει το πρόβλημα της ελλιπούς πληροφόρησης όμως. Μου είπαν από την “Οδό Διονύσου” ότι θα ανεβάσουν και αυτοί ιστοσελίδα. Να δούμε αν σιγά σιγά θα υπάρξει πολυφωνία για να εξαφανιστούν αυτές οι γκρίζες περιοχές. Ειδικά με τα έντυπα που ανήκουν σε πολιτικούς είναι τραγική η εικόνα αυτή τη στιγμή.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: